Do Prahy dnes přijíždí John Cale a Massive Attack. Metronome Festival Prague startuje už v pátek

21.06.2018 17:20 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Přípravy na Metronome Festival Prague 2018 už finišují a největší hudební víkend v Praze začne již zítra. Do metropole již přijíždějí světové hudební hvězdy, dnes přiletí například Massive Attack nebo John Cale. Vstupenky jsou stále ještě v prodeji za ceny platné do dnešní půlnoci, a to na stránkách www.metronomefestival.cz a v síti Ticketpro.

Přípravy na Metronome Festival Prague vrcholí, celý areál už je téměř připraven na špičkový program plný hvězdných interpretů zahraniční i tuzemské scény. Mezi prvními přijíždějícími jsou Massive Atack a John Cale se svou skupinou, oba interpreti vystoupí na Metronomu už v pátek večer. Kultovní britská kapela Massive Atack je průkopníkem žánru trip hop a jejich deska "Mezzanine" se dočkala uznání od širokého spektra publika. Letos mimochodem toto zásadní album slaví dvacet let od nahrávky. Mnozí mohou poznat jejich hudbu i v různých filmech, zejména pak v populárním "Matrixu". Z Velké Británie, respektive Walesu, pochází také John Cale, který během života postupně přešel z vážné hudby na alternativní a rockový styl. V šedesátých letech spoluzaložil kapelu The Velvet Underground, jejímž manažerem byl slavný pop artista Andy Warhol.

Páteční program doplňuje také koncert Toma Odella, oslava třicátých narozenin Tata Bojs nebo jediný koncertní návrat Sexy Dancers. V sobotu se mohou návštěvníci těšit mimo jiné na vystoupení The Chemical Brothers, Davida Byrna z Talking Heads, indie-popových Superorganism, Faithless DJ set nebo českých Mydy Rabycad. Metronome přinese však nejen unikátní hudební zážitek, ale i bohatý doprovodný program. Po celém festivalu budou zřízeny jednotlivé odpočinkové zóny s pohodlnými křesly. Na své si přijdou i milovníci vtipu a umění. V centru celé zóny se postupně vystřídají představení Kvílení 2.18 a soubor Divadla ZASETO a jejich představení "Shoes Jana Krause", které imituje známou talkshow. Nebudou chybět ani stand-up komici a taneční vystoupení v rytmu Karibiku.

Uměleckou část festivalu zde budou reprezentovat tři velká jména. Frontman skupiny Tata Bojs Michal Cais, který si přetvořil design Moon Stage po svém, sochař Michal Cimala a graffiti umělec Jens Besser. Chybět nebudou ani sportovní aktivity, avšak ne jen tak ledajaké. Návštěvníci si budou moct vyzkoušet Kanjam nebo Spikeball.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY