shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 24. týden 2018

Nová deska Karla Gotta je dle hitparády "Ta pravá". Úspěch slaví i Marek Ztracený

Vydáno: 19.06.2018 14:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Karel Gott Agency

Nadvláda hip hopu končí, do čela české albové hitparády zamířili domácí popoví zpěváci. Novému šampionovi Karlovi Gottovi kryje záda Marek Ztracený, který mu napsal titulní singl vítězné desky "Ta pravá". Se svou novinkou "Vlastní svět" pak bere stříbro. Rádia nadále válcuje Lost Frequencies.

Lost Frequencies - Crazy
© facebook interpreta
RÁDIA - Minule nabyté vítězství sice Lost Frequencies s "Crazy" obhájil, další místa ale znovu hlásí výrazné změny. Lucie se zásluhou "Takhle tě mám rád" z desáté příčky vrací zpět tam, kde byla před čtrnácti dny - tedy na stříbro. A také bronz má staronového majitele, na krk si ho mohou pověsit Chinaski s "Potkal jsem tě po letech", kteří si polepšili o dvě pozice.

V první pětici je i jedno úplně nové jméno. Kodaline. Irští rockeři, které už příští týden můžeme vidět živě na Aerodrome festivalu, u nás dosud v rádiích zabodovali jen se singlem "Brother". Ten se v únoru podíval na osmé místo. "Follow Your Fire" ale tento výsledek překonává. Na pětku se skupina vyšvihla z minulého jedenáctého postu. Velký pokrok učinili i Mirai, kteří získali hned pětadvacet příček k dobru. "Anděl" byl před týdnem dvaatřicátý, nyní roztahuje křídla na sedmičce.

Skokanem kola se ovšem stal Marek Ztracený. Jeho aktuální singl "MinuLost" se totiž z čísla devadesát osm přesunul rovnou o padesát tři řádků výš, na pětačtyřicítku. A navíc to není tento týden jediný zpěvákův úspěch, jak pochopíte, když sjedete očima níže do albové části žebříčku. Radovat se může i Adam Mišík, také on se posunul hodně vpřed. Balada "V Tobě" si to z devadesátky namířila až na čtyřicet sedmičku.

Novinky bohužel pro tentokrát dramaturgům došly. V Top 100 nenajdeme žádnou, což je situace, která se v poslední době neudála poprvé. Kde je chyba? Nedostatkem nové hudby to nebude, tou je trh před prázdninami přesycen.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Lost Frequencies & Zonderling - Crazy
  2. Lucie - Takhle tě mám rád
  3. Chinaski - Potkal jsem tě po letech
  4. Zedd & Maren Morris & Grey - The Middle
  5. Kodaline - Follow Your Fire
  6. Justin Timberlake feat. Chris Stapleton - Say Something
  7. Mirai - Anděl
  8. Imagine Dragons - Next To Me
  9. Marshmello feat. Anne-Marie - Friends
  10. Kryštof - Zůstaň tu se mnou (Za sny)

Karel Gott - Ta pravá
© facebook interpreta
ALBA - Ač oslaví Karel Gott v červenci už sedmdesáté deváté narozeniny, na studiovou tvorbu stále nezanevřel. Album "Ta pravá" je první řadovkou po překonání vážné nemoci a převážně je složeno z předělávek popových standardů. Titulní píseň ovšem Gottovi na tělo napsal Marek Ztracený a shodou okolností k ní právě před pár dny vyšel videoklip. Přehrát si ho můžete níže.

Od Ztraceného to však tento týden není vše. Kromě autorského vkladu na vítězné desce má na druhém místě svou horkou novinku "Vlastní svět". Dalo by se tedy říci, že slaví takový malý double. Jeho výsledek navíc ilustruje, jak šel zájem o něj v posledních letech nahoru. Předchozí řadovka "Pády" zakotvila nejvýše ve čtvrté desítce. Lépe na tom zpěvák dokonce nebyl ani s prvotinou "Ztrácíš", která dosáhla maximálně na čtyřku. Stříbro tedy znamená jeho kariérní maximum.

Gott, Ztracený a také čtvrtý Jaromír Nohavica svými novinkami rozbili silný hiphopový dvojblok, který žebříčku neohroženě vládl předchozích šest týdnů. Post Malone se s "beerbongs & bentleys" přesunul na trojku a Yzomandias dává "Sbohem Roxano" na pětce. Bramborový Nohavica svým nosičem připomíná koncert v ostravském Gongu, který proběhl už v roce 2012 s Janáčkovou filharmonií Ostrava.

Další novinka se sice už nevešla do první desítky, ale zmínku si také zaslouží. Kanye West je totiž v posledních dvou týdnech mimořádně plodný, po albu "ye", které v předchozím kole debutovalo bronzově a nyní je osmé, má na jedenáctce společné dílo s Kidem Cudim "Kids See Ghosts". Překvapení najdeme na třicátém šestém místě - Christina Aguilera totiž své album "Liberation", kterým se vrací po šesti letech, vydala teprve minulý pátek, takže v žebříčku mělo odstartovat až za týden. Zdá se však, že ho čeští prodejci nabízeli již dříve, jinak si toto předčasné umístění vysvětlit neumíme.

Z pohledu na aktuální žebříček se může těšit i Emma Drobná. Vítězka SuperStar z roku 2015 poskočila o celých sedmdesát míst na nynější třiadvacítku. Může za to nejspíš její výkon při finále letošní SuperStar, kde zazpívala i část rádiového megahitu "Words". Možná si až díky tomuto vystoupení někteří spojili její tvář s písničkou, která loni kralovala éteru, a dali desce "You Should Know" šanci. Nám se líbila tak, že jsme ji ve výročním žebříčku nejlepších desek loňského roku poslali na číslo jedna.

Top 10 - alba:
  1. N Karel Gott - Ta pravá
  2. N Marek Ztracený - Vlastní svět
  3. Post Malone - beerbongs & bentleys
  4. N Jaromír Nohavica - Jaromír Nohavica v Gongu
  5. Yzomandias - Sbohem Roxano
  6. Imagine Dragons - Evolve
  7. Ed Sheeran - ÷ (Divide)
  8. Kanye West - ye
  9. Ego - Precedens
  10. Maroon 5 - Red Pill Blues

    Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 24. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • KAREL GOTT - OSOBNOST (Vlasta Froňková, 19.06.2018 17:10) Reagovat

    Je zde další velmi zajímavý a potěšující článek k nově vydanému ALBU - " TA PRAVÁ ".
    Musím pogratulovat panu Karlu Gottovi za to, že se jeho ALBUM " TA PRAVÁ " umístilo v HITPARÁDĚ TOP 100 / IFPI.CZ / na prvním místě, panu Markovi Ztracenému za umístění na druhé příčce s ALBEM " VLASTNÍ SVĚT ".
    Všichni víme, že titulní písničku k Albu " TA PRAVÁ ", napsal text a složil i hudbu právě pan Marek Ztracený a ona se mu opravdu velmi povedla, protože když jí zazpívá Karel Gott, tak alespoň mému srdci se zrychlí tep.
    Velmi ráda si tuto informaci poslechnu také z rádia ČRO2, pana Miloše Skalky, který v zítřejším pořadu " NOČNÍ PROUD " 20.6.2018, nás posluchače seznámí s výsledky HITPARÁDY TOP 100. A já doufám, že zazní písnička " TA PRAVÁ ".
    Mimochodem pan Miloš Skalka napsal český text k jedné z písní " TA DÁMA VÍ SVÉ ", z tohoto ALBA " TA PRAVÁ ". Je to text nádherný a pro hlas Karla Gotta na míru jako ušitý. Karel Gott je věčný romantik s něžnou duší.
    Starší songy, zpívané panem Karlem Gottem jsou krásné, ale pokud budou textaři a skladatelé typu pana Marka Ztraceného, Michala Davida a mnoho dalších, skládat pro Karla Gotta písně, které on dokáže přetavit v nezapomenutelý song, pak všechny přesvědčí, že KAREL GOTT JE STÁLE TÍM NEJVZÁCNĚJŠÍM, NEJŽÁDANĚJŠÍM A NEJLEPŠÍM ZPĚVÁKEM I ČLOVĚKEM !
    Jen bych všechny lidičky chtěla ujistit, že osobně pana Karla Gotta neznám, že jsem byla na jeho koncertě jedenkrát, ale jsem přesvědčená, že když některý z umělců dokáže 60 let trvale rozdávat lidem radost a své umění, jako Karel Gott, zaslouží si alespoň v podobě pár slušných vět obdiv, úctu a poděkování : ŽE TU BYL, ŽE TU JE A ŽE TU S NÁMI NĚJAKÝ ČAS BUDE CHTÍT ZŮSTAT. PANE KARLE GOTTE JÁ VÁM OSOBNĚ MOC DĚKUJI ! Vl. Froňková.

  • Podprumnerne ,lituji penez (ERIK, 31.07.2018 17:42) Reagovat

    Je neskutecne ze jeste vydal cd,kvalita je dle meho nazoru hrozna skutecne Hruza,syslani,same nizke tony,slabe hudebni podklady,ani jedna pisen s vysokym c ,ta Prava by lepe slusela nejakemu folkari,tohle neni zadny vykon,Takhle by to zaspival I Nedved nebo Klus.Uz predchazejici 3 desky byli coververze a autorsky dost slabe.Nechapu proc mu nedaji jako doprovod Filharmii alebo Big Band to by mozna trochu nahravky zachranilo,syntaky od ormu zneji suse a levne,Asi nejslabsi album jake sem slysel.Vyhodil sem zbytecne penize.

  • Oprava (Erik, 31.07.2018 17:46) Reagovat

    Opravuji Filharmonie nebo Big band se smyccema by ty nahravky mozna zachranila,nechapu proc posledni 3 cd dela jenom na syntakach,zni to levne.Cd Ma Pout bylo nadherne ,mohl tak pokracovat a mozna by to bylo jine.Mozna.

  • Mohli radeji vydat syngli ktere nevysli na cd,tohle nema vyznam (Ondra, 01.08.2018 07:56) Reagovat

    Gott Prodava posledni cd masivni reklamou,vsude posloucham o Ztracenem nikdy sem o nem preddtim neslysel,vsechno je to o reklame ktera neni vzdy zdarma a taky dychtivosti fanousu po novem cd myslim ze statisice fanousku byli sklamani,temer zadny spev ale mluvene slovo,problemy se sykavkami,syslani,jako kdyz nasi babicce pada zubni proteza,velmi divne cd.Jak muze produkce pustit do sveta cd kde umelec sysla.Meli mu zaplatit zubni osetreni,nevim mozna ma poskozeny jazyk,onemocneni mohlo zasahnout I tento organ,Oni pravdu nereknou,a ci je Gott uplne zdrav ? :-) :-)?zapali plic,dychavicnost,slabounky hlas.....Nevim co komu tato deska da ci litost nad nemocnym a starym muzem alebo radost z hudebnich podkladu.Mohli vydat radeji nejake cd starsich pisni ktere kdysi vysli jako singly a na cd jeste nebyli,takto je to jen ukazovani co nemoc dokaze udelat z kdysi tak krasnym hlasem.

  • Velice levne (Arian, 01.08.2018 22:03) Reagovat

    Videoklip sem videl,napad celkem dobry ale ty efekty se svobodou a staidlem by udelal I zacinajici programator,velice levne,auto Skoda vpravene tak ze to pusobi jako reklama a asi to I zaplatili.Velmi slaby klip,kdyby ty triky s neboztikma a mladym Gottakem udelal nejaky machr mohlo to byt neco extra,Dnes uz sou studia jako Pixar a ruzne super animacni studia ktere by to udelali supr,takle je to podprumer.Skoda velika,napad byl dobry

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Chinaski i po třiceti letech hraní hlásají: "Mám chuť zlobit." A tak zlobí. V klipu jedou i BDSM (28.03.2024 08:55)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let třiceti největšími hity (01.03.2024 14:22)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Taylor Swift vydá v dubnu novou desku, zazpívá na ní i Post Malone a Florence (06.02.2024 12:56)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu