Nebe překvapili. Z "Robinsona" je rozjuchaný letní hit

23.06.2018 07:59 - Jan Trávníček | foto: facebook interpreta

Havířovští Nebe už pár let touží po pořádném hitu. Ne že by snad doteď neměli řadu úspěšných singlů, rádi by ale natočili takovou písničku, s níž si je všichni spojí hned poté, co dořeknete název jejich kapely. S aktuální novinkou "Robinson" jsou takovému šlágru opravdu blízko. Spolupracovali na něm s londýnským DJským duem SONDR, které si můžete pamatovat jako předskokany na posledních tuzemských koncertech Enriqua Iglesiase.

"Jsou to nadějní DJs a hudbu vnímají trošku jinak než my. Snažili jsme se z toho vytěžit co nejvíc a udělat věci jinak, což se projevuje celkovým zvukem, ale třeba i tím, že poprvé zpívám sloky já," vypráví kytarista Štěpán Petrů, jehož pěvecké party jsou pro dosavadní fanoušky kapely dost možná největším a nejpříjemnějším překvapením. Zároveň vyloženě letní, lehoučká produkce je spolu s pestrobarevným klipem výrazným zatočením kormidla od dosavadního pop-rocku k modernějšímu zvuku a formaci sluší. V kombinaci se staršími hity totiž bude podobná nálada na koncertech velkým oživením.

A tak jediným, co "Robinsonovi" překáží v tom, aby se stal přesně takovou písní, jakou by pánové chtěli, je opět velmi nesrozumitelný text plný metafor, u něhož si bez dovysvětlení zpěváka Petra Harazina nejspíš nedáte dohromady, o čem vlastně zpívá. On sám k tomu říká: "Většina lidí z toho asi vycítí párty, léto a pláže, ale pro mě je 'Robinson' jakýmsi zrcadlem dnešní doby. Hrdina naší písně se bojí, že se v něm dříve nebo později probudí Robinson a ta židle u kompu se pro něj stane pomyslným ostrovem", popisuje.

V každém případě ale platí, že Nebe překvapili. A "Robinson" je písnička, za kterou se nemusí stydět.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY