- musicserver.cz">

Ariana Grande: "Vzpamatovat se z těch útoků bude trvat věčnost"

19.05.2018 17:58 - Jiří Macenauer | foto: facebook interpreta

Po dlouhé odmlce se opět vrací na scénu americká zpěvačka Ariana Grande. Do ústraní se stáhla poté, co minulý rok zemřelo dvacet dva lidí při bombovém útoku na jejím koncertu v Manchesteru. Přestože samotná zpěvačka s tímhle hrozným činem neměla samozřejmě co do činění, stala se z ní nepřímo hlavní postava tohohle strašlivého příběhu. O tom, jaký smutek si ona sama z této tragédie odnáší, se rozpovídala v novém rozhovoru pro magazín Times.

Hned po útocích Ariana nasedla na letadlo a okamžitě odletěla z Anglie domů na Floridu, kde se setkala se svým manažerem Scootrem Braunem. Ten ji pobízel k tomu se do Manchesteru znovu vrátit a uspořádat koncert. Braun vzpomíná, jak mu Ariana tehdy řekla, že je šílený a že vracet se rozhodně nehodlá, a dokonce odmítala ještě někdy zpívat. Jako důsledek muselo být rozjeté turné Dangerous Woman Tour předčasně ukončeno. Navzdory tomu o dva dny později sama Ariana Brauna zkontaktovala: "Jestli nic neudělám tak ti lidé tam zemřeli zbytečně." A tím vznikl nápad na uspořádání benefičního koncertu v Manchesteru pro rodiny, které byly touhle tragickou událostí zasaženy.

"Existuje tolik lidí, kteří utrpěli tak strašnou ztrátu a bolest," vypráví Ariana, přičemž jí tečou slzy po tváři, "vzpamatovat se z toho bude trvat věčnost". V rozhovoru také dává velký důraz na to, že nechce tragédii dále věnovat tolik pozornosti, protože si to takový čin nezaslouží: "Je to něco tak strašně negativního, nejhorší čin lidstva. Proto jsem snažila na to zareagovat, tak jak jsem zareagovala. Hudba by měla být nejbezpečnější věc na světě. Myslím, že to je ten důvod, proč je to stále každý den pro mě taková tíha na srdci." Jak je vidět, zpěvačka si bezesporu z celé události odnáší obrovský zármutek: "Přála bych si, abych mohla přispět k nápravě víc. Myslíte si, že s časem to bude snazší o tom mluvit, nebo že se tím smíříte. Já, ale čekám na ten smír každý den, a ten stále nepřichází. Pro mě je to pořád tak strašlivě bolestivé."

V souvislosti s tím také stojí za zmínku, jak se Ariana rozhodla s událostí dále vypořádat. V Manchesteru už několik let mají jako symbol města včelu. Ta má poukázat na to, jak jsou tamní občané pracovití a jak celé město dokázali úspěšně vybudovat. Po útocích si tisíce lidí nechalo znak včely vytetovat. Totéž udělala i zpěvačka a její crew. Je to důkaz toho, že mladá umělkyně si to, co se odehrálo v Manchesteru, odnáší s sebou. Letící včelu můžete také spatřit v závěru videoklipu k jejímu novému singlu "No Tears Left To Cry". Poselství, které zpěvačka dává svým fanouškům, je, že špatnou situaci lze proměnit v něco pěkného.

Celý rozhovor Ariana končí se slovy, že je v současnosti šťastná, vzápětí se však zase rozpláče. Slzy si utírá se slovy: "Pláču, ale jsem šťastná".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY