pussy power - musicserver.cz">

Janelle Monáe v "PYNK" oslavuje pussy power

13.04.2018 12:39 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Když Janelle Monáe na konci února vyslala do světa první dvojici skladeb ohlašujících její nové album "Dirty Computer", vypadalo to, že 27. dubnem, kdy deska vyjde, budeme moci pro letošek zrušit pop. Třetí kousek "PYNK" sice poněkud zvolňuje, ale o průšvih v tomhle případě rozhodně nejde.

Mix electropopu a funku, do jehož harmonií Monáe přizvala Grimes, neútočí na první signální, byť po třetím čtvrtém přehrání se můžete přistihnout, že při tom "Yeah!" v refrénu máte cukání euforicky zvedat ruce. Jaký na tom mají podíl Aerosmith, jejichž "Pink" se stala pro tuto píseň inspirací do takové míry, že členové této dinosauří formace jsou uvedeni jako spoluskladatelé, je otázkou.

Video je samozřejmě růžové. Režisérka Emma Westenberg v něm nechává skotačit zpěvačku společně s herečkou Tessou Thompson na poušti nebo na večírku u bazénu, přičemž kostýmově, choreograficky a graficky bohatý vizuál má být "oslavou stvoření, sebelásky, sexuality a 'pussy power'". A kdyby si byla pohlídala, jestli točí ve formátu 4:3, nebo 16:9, mohla dostat ještě bod navíc.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY