Debut "Přes kamení" Together je příjemným crossoverem klasiky a rocku

01.05.2018 16:15 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Devítičlenné uskupení Together svůj styl samo označuje jako housle'n'roll, kombinující klasický rock s akustickým doprovodem a houslovým kvartetem. V tomto duchu také v uplynulém roce muzikanti nahráli debut "Přes kamení", který jim produkoval Boris Carloff a zahraniční producenti Simon Young a Ian Kelosky.
7/10

Together - Přes kamení

Skladby: V medu, Vlčí, Neviditelná, Přes kamení, Panta Rhei, Pokrevní, Spasení, Světelnou stopou, Ocelové šaty, Cesta za snem, Výročí, At The Same Time, Give Me Fire, Fairy Tales
Vydáno: 1.1.2018
Celkový čas: 47:35
Vydavatel: vlastní náklad
Pražští Together vznikli v roce 2015 a rovnou v témže roce pod dohledem Borise Carloffa nahráli své první čtyři skladby. Během pilného koncertování se jim povedlo zvítězit v soutěži REC.stage - Čisté festivaly, a rok nato si tak zahráli na festivalech Sázavafest a Open Air Musicfest Přeštěnice. Nyní jim vychází první plnohodnotná nahrávka "Přes kamení". Obsahuje čtrnáct skladeb, z toho jedenáct v českém jazyce a produkci Borise Carloffa a tři v angličtině, které hudebníci nahráli ve studiu Atlantic Robot Production s anglickými producenty Simonem Youngem a Ianem Keloskym.

Při pohledu na přebal a žánrové označení se může zdát, že půjde o kýčovitý symforock regionální úrovně. I proto hned úvod debutu překvapí slušnými texty a vyzrálou sebevědomou kombinací houslového kvarteta s klasickým rockovým základem. V řadách Together ostatně nejsou žádní amatéři. V čele stojí bývalý baskytarista Matahari Pavel Trefil či bývalý spoluhráč Jany Kratochvílové Ondřej Petr. Za mikrofonem pak stojí zpěvačka, houslistka a také autorka textů Kristýna Vitoušová, jež disponuje plným sametovým hlasem. Hudbě samozřejmě dominuje houslová sekce, ale nikoliv na úkor rockové energie, kterou kapela střídá s klidnějšími akustičtějšími skladbami. Snad jen závěrečné trio "At The Same Time", "Give Me Fire" a "Fairy Tales" by se dalo posluchačsky oželet, písně v mateřštině vyznívají v jejich podání lépe a emotivněji. Rozhodně je "Přes kamení" příjemný debut.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY