shop.musicserver.cz
Nové desky 13/2018 - od Kacey Musgraves přes The Vaccines po Pestilence

Nové desky 13/2018 - od Kacey Musgraves přes The Vaccines po Pestilence

Vydáno: 02.04.2018 10:34 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ačkoli ty největší hvězdy tento týden chybí, nemusíme si na nedostatek novinek stěžovat. Vydávají je třeba Kacey Musgraves s novým zvukem, indierockoví The Vaccines, experimentátoři The Voidz a Chris Carter, jazzoví Sons Of Kemet nebo třeba folk-rocková Lissie. Metalisty potěší Pestilence a punkery Glassjaw.

Pokud se v pondělí 2. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Kacey Musgraves - Golden Hour (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní country / pop / psychedelický folk

Kacey Musgraves - Golden Hour
Americká countryová zpěvačka Kacey Musgraves se po vánočním albu "A Very Kacey Christmas", které bylo pojaté v duchu tradičního country, na své třetí řadové desce "Golden Hour" vydala zcela novým směrem. Třináct písniček, které pro album nahrála, se country dotýká spíše v jeho alternativní podobě a daleko výrazněji je prostoupené psychedelií v popové a folkové formě. Jak je u muzikantky zvykem, je autorkou všech skladeb a tentokrát jí autorsky a producentsky vypomohli především Daniel Tashian z poprockových The Silver Seas, dříve známých jako američtí The Bees, a Ian Fitchuk, jehož služeb využily Maren Morris, Amy Grant či Kesha. Především tito dva na albu obstarali méně obvyklé nástroje jako wurlitzer, varhany Fender Rhodes, vibrafon nebo vocoder. Mezi dalšími autory najdeme i autorskou špičku současné countryové scény, k níž Luke Laird, Shane McAnally či Hillary Lindsey rozhodně patří. První ohlasy na nové album jsou nadšené a "Golden Hour" se na metacritics dotýká 90%. Proč tomu tak je, můžete zjišťovat na YouTube.com zpěvačky, kde je celé ke slyšení. Možná potom zvážíte i koupi vinylové verze.


The Vaccines - Combat Sports (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

The Vaccines - Combat Sports
Londýnští The Vaccines od posledního alba "English Graffiti" prošli drobnou personální změnou. Kapelu opustil bubeník Pete Robertson a naopak do ní oficiálně přibyl klavírista Timothy Lanham, který dosud formaci doprovázel na koncertních pódiích. Když se před rokem začalo mluvit o čtvrtém albu "Combat Sports", frontman Justin Hayward-Young prozradil, že by mělo obsahovat písničky znějící jako "vyleštěné rockové kapely ze sedmdesátých a osmdesátých let - Big Star, Todd Rundgren, Guided By Voices - tedy jako rock s velmi hladkým rádiovým super zvukem". Výsledkem je jedenáct skladeb, které dosud reprezentuje čtveřice singlů na jejich VEVU.


The Voidz - Virtue (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální rock

The Voidz - Virtue
Je to pět let, co Julian Casablancas poprvé představil svoji novou skupinu The Voidz. Její debutové album "Tyranny", které vydala v roce 2014, bylo poměrně úspěšné a dostalo se i do výročního žebříčku magazínu NME. Nyní je tu jeho následovník, který dostal název "Virtue". Patnáct skladeb, které pro něj šestice připravila, opět produkoval Shawn Everett, jenž v minulosti spolupracoval s Alabama Shakes, Mikem Gordonem nebo The Growlers. Kapela se dle svého prohlášení snažila udělat svou druhou desku o něco přístupnější, než tomu bylo u předchůdce. Zda se to povedlo, zjistíte z prvních ochutnávek na VEVU.


Cabbage - Nihilistic Glamour Shots (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: punk rock

Cabbage - Nihilistic Glamour Shots
Pro Cabbage to byl těžký rok. Spousta věcí se pro ně změnila, nicméně i tak se jim (konečně) povedlo vydat debutovou desku. Ta nese titul "Nihilistic Glamour Shots" a posluchačům slibuje inteligentní punk rock, který se snaží šířit na svých EP už od roku 2015. Produkci obstaral James Skelly z The Coral a Rich Turvey. Ukázky najdete na webu brightonsfinest.com.


Lissie - Castles (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock / folk

Lissie - Castles
Zatímco v minulosti potřebovala Lissie na přípravu nového alba tři roky, tvůrčí proces čtvrté desky "Castles" jí zabral pouze něco málo přes dva roky, a to i přesto, že se stěhovala z Kalifornie do Iowy. Své fanoušky rozhodně neošidila a na třičtvrtěhodinovou kolekci zařadila hned třináct písní, v nichž tentokrát vedle folku a rocku dala více prostoru také popu. Může za to zřejmě i producent Julian Emery, který s ní spolupracoval už na "Back To Forever", ale známější je především ze spolupráce s McFly a Nothing But Thieves. Kam se Lissie zvukově posunula, zjistíte ze čtyř vydaných singlů na jejím VEVU.


Glassjaw - Material Control (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: post-hardcore

Glassjaw - Material Control
Post-hardcorová formace Glassjaw vydává po dlouhých patnácti letech své první studiové album. Nese titul "Material Control" a najdete na něm i skladbu "New White Extremity", která se k publiku dostala už před třemi lety. Nechybí zde ani třaskavý singl "Shira", který kapela uvedla na svém aktuálním turné. Poslechnout si ho můžete na YouTube.com. O svůj názor se s námi podělte v názorech pod článkem!


Tip týdne

Talent Transport - Napospas (Slnko Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / art rock

Talent Transport - Napospas
Bratislavské trio Talent Transport působí na hudební scéně už jedenáct let, ovšem svůj debut muzikanti vydali teprve před čtyřmi roky. Nyní na něj konečně navázali druhým albem "Napospas". Klavírista a zpěvák Vladislav Slnko Šarišský, bubeník Marián Slávka a baskytarista Filip Hittrich pro něj připravili sice pouze osm skladeb, ovšem jejich celková délka má více než padesát minut. Na Slovensku album vyšlo již koncem ledna a k nám se dostává s jistým zpožděním, ovšem již s prvními pozitivními reakcemi. Nás zaujalo natolik, že jsme jej i přes dřívější datum vydání zvolili Tipem týdne. Vy jej můžete okusit na stránkách vydavatelství Slnko Records.


Pestilence - Hadeon (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: death metal

Pestience - Hadeon
Nizozemská deathmetalová formace Hadeon vydává po pěti letech nové řadové album "Hadeon". Během těch pěti let se kapela stihla i rozpadnout a zase se dát dohromady. Hlavním tématem celé nahrávky je částicová fyzika a její problematika, která se proplétá napříč všemi písněmi. Navštivte YouTube.com a poslechněte si stream kompletní desky.


Chris Carter - Chemistry Lessons Vol.1 (Mute)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální electronica / industriální hudba

Chris Carter - Chemistry Lessons Vol.1
Anglický hudebník a někdejší člen Throbbing Gristle Chris Carter se po posledním albu z roku 2002 odmlčel na poměrně dlouhou dobu a fanoušci experimentální elektroniky jej mohli vnímat spíše coby remixéra pro kapely jako Kraftwerk nebo Django Django. Nyní, po dlouhých letech, vydává své nové album "Chemistry Lessons Vol.1", na němž čekání fanouškům vynahrazuje hned pětadvaceti skladbami, do nichž pochopitelně vmíchal i něco z industriální elektroniky. Vydáním desky žijí jeho oficiální stránky a my jen dodáme, že nahrávku seženete i na vinylu.


Sons Of Kemet - Your Queen Is A Reptile (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / world music

Sons Of Kemet - Your Queen Is A Reptile
Britská jazzová formace Sons Of Kemet sice nepatří k příliš provařeným jménům, ovšem českému publiku není zcela neznámá. Její styl propojující jazz s africkou hudbou už mohli ocenit například před dvěma roky návštěvníci královéhradeckého festivalu Jazz Goes to Town. K nám se tak dostává třetí album skupiny "Your Queen Is A Reptile", na němž kvartet nabídne celkem devět skladeb s názvy začínajícími vždy "My Queen Is...". První dvě královny uslyšíte na VEVU kapely.


Slnko Artists - Pozdrav Slnku (Slnko Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: různé

Slnko Artists - Pozdrav Slnku
S poměrně značným, bezmála dvouměsíčním, zpožděním se k nám do běžné distribuce dostává také výběrová kompilace slovenského vydavatelství Slnko Records, které se touto deskou po sedmnácti letech dostalo ke svému stému titulu. Najdete na ní celkem třináct skladeb, které jsou především coververzemi písní od interpretů spjatých s nakladatelstvím nově zpracovanými aktuálními umělci vydávajícími pod touto značkou. Písně od hudebníků, jako jsou například Kolowrat, Korben Dallas, Noisecut, Katarzia, Katarína Máliková či Živé kvety nově nahráli Archívny chlapec, Katarzia, Longital, Jana Kirschner, Živé kvety, Bad Karma Boy či SRSŤ. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek najdete pochopitelně na stránkách Slnko Records.


Dále vychází:

Arcade Fire - Miroir Noir (DVD) (Sony Music)
Barren Earth - A Complex Of Cages (Sony Music)
Drake - Nothing Was The Same (Deluxe Edition) (Universal)
Highland Queen - Highland Queen (Bertus)
Charlie Parker - Bird: The Complete Charlie Parker On Verve (Bertus)
Christian-Pierre La Marca - La Marca Lp4 (Sony Music)
Ken Hensley - Rare And Timeless (Warner Music)
KMPFSPRT - Gaijin (Sony Music)
Maroon 5 - V (Deluxe Edition) (Universal)
Napalm Death - Coded Smears And More Uncommon Slurs (Sony Music)
Primordial - Exile Amongst The Ruins (Mystic Production)
Primordial - Exile Amongst The Ruins (Limited Edition) (Mystic Production)
Red Sun Rising - Thread (Universal)
Různí - +77 Antologia slovenskej populárnej hudby ()
Různí - Taneční liga 197 (Universal)
Steelmade - Stories We Tell (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Adrian Younge & Linear Labs - Adrian Younge Presents: Voices Of Gemma (Sony Music)
Barren Earth - A Complex Of Cages (Sony Music)
Cabbage - Nihilistic Glamour Shots (Warner Music)
Cars - Heartbeat City (Warner Music)
Cars - Shake It Up (Warner Music)
Garden - Mirror Might Steal Your Charm (Bertus)
George Thorogood & Destroyers - Bad To The Bone (Universal)
KMPFSPRT - Gaijin (Sony Music)
Napalm Death - Coded Smears And More Uncommon Slurs (Sony Music)
Pestilence - Hadeon (Mystic Production)
Primordial - Exile Amongst The Ruins (Mystic Production)
Rob Zombie - American Made Music... (Universal)
Rob Zombie - Astro-Creep: 2000 Live (Universal)
Rob Zombie - Educated Horses (Universal)
Rob Zombie - Hellbilly Deluxe (Universal)
Rob Zombie - Spookshow International (Universal)
Rob Zombie - The Sinister Urge (Universal)
Rob Zombie - Zombie Live (Universal)
Různí - Lawless (soundtrack) (Bertus)
Saxon - Strong Arm Of The Law (Warner Music)
Saxon - Wheels Of Steel (Warner Music)
Sonny Rollins - Saxophone Colossus (Universal)
Sons Of Kemet - Your Queen Is A Reptile (Universal)
The Vaccines - Combat Sports (Sony Music)
The Vaccines - Combat Sports (Sony Music)
The Voidz - Virtue (Sony Music)
Voidz - Virtue (Bertus)

Reedice:
Adrian Younge & Linear Labs - Adrian Younge Presents: Voices Of Gemma (Sony Music)
All Ends - A Road To Depression (Mystic Production)
Cars - Heartbeat City (Warner Music)
Cars - Shake It Up (Warner Music)
Enigma - Platinum Collection (Warner Music)
George Thorogood & The Destroyers - Greatest Hits: 30 Years Of Rock (Universal)
Reba McEntire - Reba #1´s (Bertus)
Rob Zombie - Astro-Creep: 2000 Live... (Universal)
Saxon - Strong Arm Of The Law (Warner Music)
Saxon - Wheels Of Steel (Warner Music)
Vltava - Kdyz Bozi Zestarnou (Warner Music)
Vltava - Marx, Engels, Beatles (Warner Music)

NÁZORY
  • Za zmínku by ale ještě stál The Weeknd s nový... (Nicky, 03.04.2018 11:06) Reagovat

    Za zmínku by ale ještě stál The Weeknd s novým EP a Hayley Kiyoko s debutovým albem. :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Recenze: Folková deska "Deeper Well" od Kacey Musgraves je o nalezení sebe sama (21.03.2024 10:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Kacey Musgraves vydá v březnu album "Deeper Well" (13.02.2024 16:55)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu