Tomáš Klus vydá desku ještě před létem, chystá také další koncerty s filharmonií

26.02.2018 16:53 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Tomáš Klus letos po třech letech vydá novou studiovou desku. Psali jsme o tom už v lednu v našem výhledu na tento rok, nyní ale víme přece jen o něco víc. Písničkářovo šesté studiové album vzniká právě v těchto dnech a vyjít má ještě předtím, než vyrazíme vstříc letním radovánkám.

Klus se svou Cílovou skupinou, kterou tvoří Jiří Kučerovský, Jan Lstibůrek a Petr Škoda, nahrává v pražském studiu Marka Stiftera. "Miluju múzy a tanec s nimi sám ve zkušebně, když našeptávaj při psaní a já jsem jen jejich nástroj. Upgrade ale přichází s chlapci; kdy přijdou s těmi svými a spustí tvůrčí orgie, čas přestane být časem a svět kolem se stává hudbou," říká zpěvák.

Ještě než novinka vyjde, během jara písničkáře čeká klubové turné jednoduše nazvané "#prostekoncertvklubu". Klus tak opouští koncept šňůry "RecyKlus", která se natáhla hned na tři etapy, a z větších sálů se přesouvá blíž svým posluchačům.

Kromě toho se rozhodl své příznivce překvapit několika koncerty s orchestry. První z nich se uskutečnil 2. února v Ostravě za asistence tamní Janáčkovy filharmonie, další je na programu 7. května s Moravskou filharmonií Olomouc na olomouckém Výstavišti Flora. Poté se ještě jednou vrátí do Ostravy, aby zde s Janáčkovou filharmonií podruhé zahrál 27. července.

Termíny turné "prostekoncertvklubu":

19. 3. Café Klub Slávie, České Budějovice
20. 3. Café Klub Slávie, České Budějovice
22. 3. Club Na Rampě, Mariánské Lázně
26. 3. Divadlo Pod lampou, Plzeň
27. 3. Divadlo Pod lampou, Plzeň
29. 3. Majestic Music Club, Bratislava
31. 3. Kulturní dům, Kaplice
2. 4. Soul Music Club, Jihlava
5. 4. S klub, Olomouc
9. 4. Music Club Kotelna, Litomyšl
16. 4. Music Club Ponorka, Litvínov
17. 4. Music Club Ponorka, Litvínov



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY