Muse se v klipu "Thought Contagion" vrací do budoucnosti

18.02.2018 11:18 - Dan Hájek | foto: Jeff Forney

O nové desce Muse se toho zatím příliš neví. Aktuální indicie však napovídají, že bychom se mohli dočkat letos. Matt Bellamy a jeho parta zatím servírují osamocené skladby, tou nejnovější je po loňské "Dig Down" píseň "Thought Contagion". Ta se dočkala povedeného retro klipu, o jehož režii se opět postaral Lance Drake.

"Thought Contagion" sází na symboliku osmdesátých let - hrací automat s krvelačnou hrou, odkazem na filmovou trilogii "Návrat do budoucnosti" (kultovní snímek zmíněné dekády) a finální taneční číslo evokuje (se ctí k originálu) choreografii "Thrilleru" Michaela Jacksona. Dějová sekvence zjevně představuje jednu herní zápletku, obraz je zkreslený a plný efektů.

Hudebně Muse sázejí spíše na svou osvědčenou jistotu a zatím se nedá odhadnout, jak bude znít celé album. "Thought Contagion" je však i návnadou na speciální koncert, který se odehraje 24. února v pařížském sálu La Cigale. Půjde o akci na přání - fanoušci totiž budou o podobě finálního setlistu hlasovat. Pro ty, na které vstupenky nezbydou, může být útěcha, že se celé vystoupení bude streamovat na mnoha kanálech nebo mohou zkusit štěstí v probíhající soutěži. Více informací naleznete na oficiálních stránkách skupiny.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY