shop.musicserver.cz
Steve Aoki, SaSaZu, Praha, 31.1.2018

Steve Aoki byl fandům na dosah ruoki

Vydáno: 02.02.2018 23:30 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: Jamie Lucas Photography

Je to laciný vtípek, jasně, ale sem se to hodí. Dvouhodinový set Stevea Aokiho v holešovickém klubu SaSaZu byl totiž nejen nadprůměrnou párty, ale zároveň i místem, kde můžete dostat do obličeje ledasčím. No jen si to rozklikněte a přečtěte si to sami.

Live: Steve Aoki

místo: SaSaZu, Praha
datum: 31. ledna 2018
support: John Noah, Matamar, Richard Reynolds

Steve Aoki, SaSaZu, Praha, 31.1.2018
© Jamie Lucas Photography
Řekněme si to otevřeně - dávat začátek koncertu hlavní hvězdy večera až na půlnoc s předpokládaným koncem ve dvě ráno v případě, kdy organizujete akci na středu, to prostě není dobrý nápad. Nelze sice s jistotou určit, zda to bylo rozhodnutí pořadatele nebo managementu umělce, nicméně ve výsledku na tom zase tolik nezáleží. Máte-li už studentská léta za sebou nebo jste-li mimopražští, je to prostě problém.

Nebudu proto zastírat, že jsem se na vystoupení do docela slušně zaplněného klubu SaSaZu musel ten den vzhledem k únavě a očekávaným čtvrtečním pracovním povinnostem docela nutit. Na druhou stranu ale vzpomínka na loňský srpen, kdy na maďarském Szigetu ve stanu pro více než deset tisíc lidí začali kašlající fanoušci houfně utíkat z místa konání, protože do něj někdo hodil bombu se slzným plynem a tak z koncertu nic moc nebylo, je stále živá. A tak se jaksi nabízelo spravit si chuť. A Steve Aoki to zvládl. Dokonce doslova.

Steve Aoki, SaSaZu, Praha, 31.1.2018
© Jamie Lucas Photography
Předskakovali mu John Noah a duo Matamar, následně to zakončil ještě Richard Reyonolds a zatímco druhé jmenované by člověk už už chtěl pochválit za konkurenceschopnou show, zvuk a projekci, měli ve svém setu bohužel i momenty, nad nimiž zůstával rozum stát. "Policajtem z Beverly Hills" a následně Crazy Frogem proslavená melodie se zde střídala s elektronickým remixem "Smells Like Teen Spirit" od Nirvany. No hrůza.

To aktuálně devátý nejlepší DJ zeměkoule podle ankety DJMag (první je Martin Garrix) odstartoval s velkou parádou. Po vydařeném intru naběhl za pult dlouhovlasý nezmar a odpálil do davu takovou dávku konfet, že nezbývalo než užasle vydechnout. "Wow… Tak tohle bude skvělá show.", pomyslel si jistě nejeden z jeho obdivovatelů. A byla.

Steve Aoki, SaSaZu, Praha, 31.1.2018
© Jamie Lucas Photography
Steve Aoki se narodil v Miami, vyrůstal ale v Newport Beach v Californii, tedy na stejném místě, které tak dobře zachytil teenagerský seriál "O.C." z nultých let, v němž se objevil nejen Ben McKenzie ("Gotham"), ale i Chris Pratt ("Strážci galaxie"). A nejen tam se majitel strašidelně obrovské sbírky tenisek postupně seznamoval s hudebními celebritami všeho druhu. Kdo jeho tvorbu zná, ví, že mu na deskách hostovalo mnohem více osobností z rockového a hip hopového světa, než byste od DJe jeho formátu očekávali. Na SuperGirl typu Ellie Goulding prostě moc není.

Konkrétně to znamená, že v průběhu bezmála dvouhodinového programu zazněla společná díla například s Tomem Morellem, Migos, 2 Chainzem, Luisem Tomlinsonem, korejskou skupinou BTS a hlavně s Linkin Park. S nimi má čtyřicetiletý DJ, který se mihnul v seriálu "Arrow", navázáno bližší přátelství a pohled na zpívajícího Chestera v remixu "One More Light" patřil k nejemotivnějším momentům. Mezi ty další patřily také premiéry nových songů, například před pár hodinami zveřejněná "Azukita" tam zazněla ve světové živé premiéře.

Steve Aoki, SaSaZu, Praha, 31.1.2018
© Jamie Lucas Photography
Na druhou stranu ale nemá cenu si nalhávat, že bychom byli svědky nějakého velkého uměleckého zážitku. O skutečném mixování by se dalo s úspěchem pochybovat, sám Aoki navíc svůj oltář opouštěl až překvapivě často a nezřídka mu s točením čudlíků pomohl v jeho nepřítomnosti i jeden z členů jeho týmu. To zejména ve chvílích, kdy držitel dvou záznamů v Guinessově knize rekordů zamířil k publiku a byl mu doslova na dosah ruky. A ať už si ji s diváky podával, zval si je na pódium nebo po nich stříkal vodu, platí, že vidět hvězdu jeho věhlasu takto zblízka lze považovat za jeden z velkých kladů středeční noci.

Nejzábavnější moment ale byl samozřejmě konec, kdy si Aoki naporoučel donést přibližně deset velkých dortů a za velkého jásotu s nimi seznámil nastavené obličeje řady natěšených fanynek. Bláznivá zábava, ale vlastně proč ne. Je to originální a bavili se všichni. Dvě hodiny k parodii na titulní song z "Titanicu" a závěrečnému zlatému dešti konfet v nádherném "What We Started" utekly jako Flash a i když jste pak druhý den vypadali a chovali se asi jako Groot, stálo to za to. Příště zas.

NÁZORY
  • Edm (Lukáš kopulety , 04.02.2018 03:04) Reagovat

    No jo no Dj mág a 9 něj Dj planety k smíchu ať žijou grámce a vinyl a ne tihle pouštěci

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 46/2023 - od Dolly Parton přes Plain White T's po Stevea Aokiho (22.11.2023 20:30)
- Nové desky 37/2022 - od Noah Cyrus přes Death Cab For Cutie po LeAnn Rimes (22.09.2022 17:00)
- Naživo: "Omlouvám se za krkání," hlásala Anne-Marie před pamětihodným koncertem během pátého dne Szigetu, Tame Impala byli za ufony (18.08.2022 07:56)
- Festival Medusa ve Španělsku byl po tragickém pádu pódia zrušen (13.08.2022 21:04)
- Nové desky 13/2020 - od Steva Aokiho přes All Time Low po Kurta Ellinga (07.04.2020 08:00)
- Video: Sting je v "2 In A Million" opět taneční. Může za to Steve Aoki (20.12.2019 15:04)
- Video: Steve Aoki a Backstreet Boys spojili své síly v tanečním songu "Let It Be Me". Klip ale mohl být lepší (18.09.2019 18:02)
- Se Stevem Aoki vystoupí Matamar, Richard Reynolds a John Noah (25.01.2018 18:15)
- Steve Aoki vystoupí v lednu v pražském SaSaZu (02.12.2017 10:23)
- Audio: Poslechněte si "Spoonman" od Soundgarden v remixu Steva Aokiho. Anebo raději ne (10.08.2016 10:31)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Kabát Adele AC/DC Sia U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu