Robert Plant a Sensational Space Shifters vystoupí v červenci v Pardubicích

17.01.2018 15:56 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Robert Plant se v posledních letech stal poměrně častým návštěvníkem České republiky. K vidění byl například na Colours Of Ostrava, ale také na sólových koncertech v Brně nebo Plzni. Letos se k nám opět vrátí, tentokrát potěší 31. července své příznivce v Pardubicích. V tamní Tipsport areně se představí se svou doprovodnou kapelou Sensational Space Shifters.

Koncertem oslaví Plant padesát let od založení své mateřské skupiny Led Zeppelin. Už v roce 1967 dal dohromady kapelu nazvanou Band of Joy s bubeníkem Johnem Bonhamem. Tu poté doplnili kytarista Jimmy Page a baskytarista John Paul Jones. Tehdejší sestava se jmenovala New Yardbirds, zakrátko se však přejmenovala na Led Zeppelin. Éra legendární kapely skončila v roce 1980 Bonhamovou smrtí.

Poté se Plant naplno věnoval sólové dráze. První desku "Pictures At Eleven" vydal v roce 1982, tu zatím poslední "Carry Fire" loni. V jeho tvorbě najdeme prvky žánrů, jako jsou psychedelický rock, blues, africká, taneční i lidová hudba, ale i moderní elektronické styly.

Vstupenky na koncert v Pardubicích seženete od 19. ledna v sítích Ticketpro a Ticketportal. Jejich ceny se budou pohybovat v rozpětí od 1 590 do 2 490 korun.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY