shop.musicserver.cz
Deset očekávaných zahraničních desek roku 2018

Deset očekávaných zahraničních desek roku 2018

Vydáno: 11.01.2018 12:31 v sekci Top 10 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Nejočekávanější domácí tituly roku 2018 jsme vám už představili, nyní se podívejme na zoubek těm zahraničním. Na své si přijdou fanoušci popu, kytar, ale i žánrové nepředvídatelnosti. Pokud vám váš favorit v našem výčtu chybí, neváhejte se o něj podělit v komentářích.

Justin Timberlake - Man Of The Woods

Album "Man Of The Woods", které vyjde 2. února, následuje pět let po dvoudílném projektu "The 20/20 Experience". Justin Timberlake bude mít skvělou příležitost ho fanouškům představit v nejsledovanějším televizním přenosu roku - 4. února totiž vystoupí o poločasové pauze Super Bowlu. Podle teaseru se JT nechal výrazně ovlivnit hudbou vycházející z kořenů americké muziky, slibuje ale široký záběr. První singl se jmenuje "Filthy" a vyšel rovnou i s videoklipem. Na albu hostují Alicia Keys a Chris Stapleton, produkčně se zapojili Timbaland, Danja nebo The Neptunes.


Franz Ferdinand - Always Ascending

Už 9. března přijedou skotští Franz Ferdinand do Prahy, kde je čeká koncert ve Foru Karlín. V té době bude přesně měsíc venku jejich nové album "Always Ascending", v pořadí páté. Poprvé se na něm podíleli i dva noví členové Dino Bardot a Julian Corrie. Ti v sestavě nahradili Nicka McCarthyho, který se chce více věnovat rodině. Ve snaze natočit desku, která nezní jako nic z toho, co dosud vydali, se Franz Ferdinand rozhodli nahrávat s producentem Philippem Zdarem. Ten v minulosti pracoval se jmény jako Cassius, Phoenix nebo Beastie Boys.


Arctic Monkeys

Pět let. Tak dlouho to v září bude od vydání dosud posledního alba britských Arctic Monkeys. A byť zatím kapela ohledně chystané novinky nesdělila žádné podrobnosti, basák Nick O'Malley prozradil, že deska je pro letošek v plánu. "Pokud by tomu tak nebylo, máme problém," přiznává. Ve studiu se indie rockoví muzikanti nacházejí od září minulého roku. Formace má na co navazovat - každé z jejích předchozích pěti studiových alb stanulo na prvním místě britské hitparády.


Manic Street Preachers - Resistance Is Futile

Ani Manic Street Preachers se s novým materiálem nevracejí po zrovna krátké době. Předchozí řadovka "Futurology" se datuje do roku 2014. Ta nadcházející se jmenuje "Resistance Is Futile" a k poslechu bude 6. dubna. První singl "International Blue" vyšel sice v lednu, jeho videoklip má však letního ducha. Kapela ho přirovnala ke svému hitu z devadesátých let "Motorcycle Emptiness" - prý se jedná o jeho evropské pokračování. Tracklist třináctého řadového alba velšské party slibuje dvanáct nových kousků.


Muse

Muse podle vlastních slov doufají, že nové studiové album bude hotové v druhé polovině letošního roku. Dodrželi by tak svůj zavedený tříletý cyklus. Zatím poslední řadovku "Drones" představili v červnu 2015 a později ji přivezli i do Prahy. "Dobrá zpráva je ta, že některé písně vydáme ve velkém předstihu před albem," přislíbil frontman Matthew Bellamy pro Radio X. Už loni v květnu byla představena píseň "Dig Down". Fanoušky prý chtějí Muse nechat nahlédnout do tvůrčího procesu. Bellamy dokonce tvrdí, že uvidíme, jak kapela jednotlivé songy skládá a nahrává.


Jack White - Boarding House Reach

Své třetí sólové album avizoval Jack White před koncem loňského roku. V prosinci zveřejnil čtyřminutový videoteaser, který skýtá barevnou mozaiku různých zvuků - včetně těch trochu podivínských -, před pár dny pak vypustil do světa první dva songy. "Je to bizarní. Musíte to nechat usadit," okomentoval svou novou tvorbu sám White. Kromě názvu "Boarding House Reach" ale žádné další detaily neprozradil. Předchozí desku "Lazaretto" vydal multitalentovaný umělec v roce 2014 a pražští fanoušci měli tu čest si ji poslechnout naživo.


Christina Aguilera

Může to být velký comeback, ale také další propadák. Po komerčním neúspěchu alba "Lotus" totiž Christina Aguilera, hlas konce devadesátých let a začátku milénia, s další řadovkou nespěchala. A stále nespěchá - konkrétní informace si nadále střeží. Nechala se však slyšet, že je znovu zadobře se svou dlouholetou spolupracovnicí Lindou Perry. Ta jí mimo jiné napsala i produkovala hit "Beautiful". Vedle toho zpěvačka zveřejnila na Instagramu fotku s několika dalšími hudebními kolegy. Jsou na ní Janelle Monáe, Lianne La Havas nebo spolupracovníci Drakea či Kendricka Lamara. Že by tím něco naznačovala?


Kylie Minogue

Po desce vánočních písní "Kylie Christmas" z roku 2015 se Kylie Minogue vrátí s klasickou řadovkou. První singl by nás měl zastihnout ještě během lednových dní. Australská popová diva nás chce potěšit pozitivní a inspirativní hudbou. Prý se bude jednat o velkolepé popové album s tanečními prvky. Zapojil se i britský producent a DJ Sigala. Kylie se chystá vyrazit i na světové turné, a protože v minulosti české fanoušky pravidelně navštěvovala, není její další pražský koncert vyloučen.


Rihanna

Po vzoru své předchozí desky "Anti" zůstává Rihanna ohledně nové hudby tajemná. Připravovat ji ale prý začala už v únoru 2016, tedy pouhý měsíc po vydání zmiňovaného díla, které tentýž rok představila v Praze. Loni v říjnu se nechal britský zpěvák a producent Shakka slyšet, že s RiRi pracuje na jejím "absolutně šíleném" albu. Ví se také, že jeden song s díky vrátila Diplovi, protože jí zněl jako "reggae na letišti". Vydání se očekává ještě letos, jenže vzpomeňte, jak dlouho napínala Rihanna své fanoušky minule.


Twenty One Pilots

Senzací všech hitparád v letech 2015 a 2016 se stali nepochybně Twenty One Pilots. Jejich originální zvuk čerpající hned z několika žánrů je zařadil k nejpopulárnějším kapelám světa - přesvědčili jsme se o tom i v Praze, kde naplnili Tipsport arénu. Teď se čeká, zda na úspěch čtvrté řadovky "Blurryface" navážou i s chystanou novinkou. Ani oni však zatím nejsou příliš konkrétní a fanoušky nechávají čekat.


A další...

Svou diskografii se v roce 2018 chystají rozšířit také mnozí další. Například Bruce Springsteen, Fall Out Boy, Judas Priest, Ariana Grande, Nicki Minaj, Charlie Puth, Rae Sremmurd, Celine Dion, Migos, The 1975, Carly Rae Jepsen, Liam Payne, Zayn, Tinashe, Travis Scott, Troye Sivan, Britney Spears, Wiz Khalifa, Paul McCartney nebo Selena Gomez.

NÁZORY
  • ..možná i další.. (Tony, 11.01.2018 13:07) Reagovat

    Možná taky Bon Jovi, nebo Lady Gaga....atd.. To se dozvíme v pruběhu roku :))

  • Christina (Anonym, 11.01.2018 13:30) Reagovat

    To jako vazne? :D vzdyt tuhle sirenu uz nikdo nebere vazne.

    • Re: Christina (Tresh, 11.01.2018 13:51) Reagovat

      Já si nemyslím, že je sirána. Poslední deska lotus z roku 2012 byla vydařená.

  • ... a hned na prvním místě takový ukňouraný ... (Adam, 11.01.2018 20:20) Reagovat

    ... a hned na prvním místě takový ukňouraný komerční hnus - tedy Justi-hnus.

    • Re: ... a hned na prvním místě takový ukňouraný ... (Alisonka, 12.01.2018 20:18) Reagovat

      Justi...co? Tak ho neposlouchej když se ti jeho tvorba nelíbí, nikdo tě do toho nenutí. Chytráku.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Video: Justin Timberlake ukazuje v klipu "No Angels" svou temnou stránku (17.03.2024 19:06)
- Video: Twenty One Pilots nás v klipu "Overcompensate" znovu přenášejí do země "Trench" (06.03.2024 14:11)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Australská popová spolupráce snů? Sia a Kylie Minogue ohlásily společný singl "Dance Alone" (03.02.2024 17:29)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Video: Justin Timberlake v show SNL odpremiéroval druhý song z chystané desky (29.01.2024 09:44)
- Video: Sobecký Justin Timberlake je zpět! V klipu "Selfish" nahlíží sám na sebe (26.01.2024 09:31)
- Nové desky 38/2023 - od Kylie Minogue přes The National po Paula Rodgerse (28.09.2023 14:30)
- Recenze: Kylie Minogue na desce "Tension" upustila od tematičnosti, sama však moc neví, co vlastně chce říct (26.09.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Karel Gott Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Dua Lipa Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu