Turné Taylor Swift k "Reputation" má našlápnuto být jedním z nejvýdělečnějších v historii

06.01.2018 10:48 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Po komerčním úspěchu alba "Reputation" dokázala Taylor Swift fanoušky oslovit i se svým turné. "Taylor Swift's Reputation Stadion Tour" bude podle odhadů Billboardu patřit k nejvýdělečnějších v historii.

Jen za prvních sedm dní prodeje vydělala zpěvačka 180 milionů dolarů, předpokládá se, že celkový výnos může atakovat až půl miliardy. Tuto hranici přitom v dosavadní historii překonaly jen tři koncertní šňůry - U2 s "360° Tour" (přes 736 milionů dolarů), Rolling Stones s "A Bigger Bang Tour" (více než 558 milionů dolarů) a naposledy Coldplay. Těm série koncertů k albu "A Head Full Of Dreams" v letech 2016 a 2017 přinesla 523 milionů dolarů a nějaké drobné k tomu.

Za obřími zisky Swift stojí především vysoké ceny vstupenek. Lístky na americké koncerty šly do prodeje v běžných cenách od pěti set do osmi set dolarů, kdo zatoužil navštívit VIP sekci, musel z peněženky vytáhnout dokonce 1 500 dolarů.

Turné začne 8. května v Arizoně, hned čtyřicet z celkových jednapadesáti zastávek se uskuteční v Severní Americe. Na evropské fanoušky interpretka tradičně moc nemyslela, zazpívá totiž jen ve třech městech starého kontinentu - v Manchesteru, Dublinu a Londýně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY