U2 s deskou "Songs Of Experience" získali osmé americké zlato

17.12.2017 22:26 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Otázkou je, jestli větší zprávou není, že se na čelo singlů dostali Ed Sheeran a Beyoncé s "Perfect Duet". Nebo proniknutí Halsey do Top 10 s "Bad At Love" a zisk novinky týdne s "Him & I", kterou nazpívala s G-Eazym. Každopádně rockeři se stali jedinou kapelou, která vyhrála ve všech posledních čtyřech dekádách.
Ed Sheeran Beyoncé - Perfect Duet
© facebook interpreta
SINGLY - Po osmi týdnech máme na jedničce někoho nového. Ed Sheeran šel pro druhé singlové zlato kariéry na jistotu, angažování Beyoncé nemohlo skončit jinak. Svátečně znějící "Perfect" si v prvním plném týdnu dostupnosti "Perfect Duet" verze stáhlo 181 tisíc Američanů. Streamů bylo téměř 35 milionů a v rádiích už překročili hranici 100 milionů impresí.

"Duet" verze představovalo 63 % downloadů, a zpěvačka byla oficiálně přidána do společných credits Hot 100. Uvidíme, jak budou reagovat na "Perfect Symphony" verzi s Andreou Bocellim, jestli bude také připočítána k výkonu.

Zatímco Sheeran měl předchozí vítězství ještě letos s "Shape Of You", své jediné, Beyoncé si počkala devět let! Tak dávno vládl její šestý #1 solo singl "Single Ladies (Put A Ring On It)".

Jak to dopadlo s "Havanou" a "Rockstarem"? I bez Beyoncé by se nic nezměnilo, Camila Cabello nedokázala Post Malona překonat, útěchou je aspoň nově vedení v rádiích se 122 miliony. Rapper vede streamy s téměř 50 miliony.

Lil Pump, Imagine Dragons a Sam Smith si své pozice ponechali, na sedmičku vystoupal G-Eazy a na osmičce je nově Halsey. "Bad At Love" je tak vůbec její první vlastní Top 10 hit. A když mluvíme o rapperovi a zpěvačce, jejich společné "Him & I" je nejvyšší novinkou na 21. příčce.

A pozor, Mariah Carey se s "All I Want For Christmas Is You" posunula už na jedenáctku.

    Top 10 - singly:
  1. Ed Sheeran - Perfect (vč. Perfect Duet s Beyoncé)
  2. Post Malone feat. 21 Savage - Rockstar
  3. Camila Cabello feat. Young Thug - Havana
  4. ▬ Lil Pump - Gucci Gang
  5. Imagine Dragons - Thunder
  6. Sam Smith - Too Good At Goodbyes
  7. G-Eazy feat. A$AP Rocky & Cardi B - No Limit
  8. Halsey - Bad At Love
  9. Cardi B - Bodak Yellow (Money Moves)
  10. Maroon 5 feat. SZA - What Lovers Do

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


U2 - Songs Of Experience
© facebook interpreta
DESKY - Irská kapela U2 vydala od roku 1980 už čtrnáct sólovek. Jejich první zlatou v Americe byla komerčně převratná "Joshua Tree" z roku 1987. V následujících dekádách už nevydávali desky tak často, vždy ale v USA zvítězili, se dvěma výjimkami.

Paradoxně pro mnoho posluchačů kapelu představující "All That You Can't Leave Behind" byla maximálně bronzová, a poslední "Songs Of Innocence" kvůli dealu s Applem sotva dosáhla první desítky. Prvním místem "Songs Of Experience" se každopádně stávají jedinou kapelou, která zvítězila v čtyřech posledních dekádách.

Novinky se prodalo 180 tisíc kusů, šest dalších tisíc byly přepočtené jednotky. Stanovili tak nejlepší čísla rockového žánru pro tento rok. A pomohly k tomu i bundly vstupenek na turné s vouchery na album.

Z jiného soudku máme novinku na stříbru, "From A Room: Volume 2" country zpěváka Chrise Stapletona. Pozice je tak stejná jako u prvního volume z května.

Taylor Swift po třech vítězných týdnech spadla na bronz, většímu propadu zabránilo vydání na streamingových službách. Ed Sheeran se posunul na čtyřku, na pětku spadli Pentatonix a na šestku vyskočila Demi Lovato díky startu prodeje nového turné, kde klasicky ke vstupenkám přihodila i album.

Pěknou novinku najdeme na devítce, "War & Leisure" Miguela. Níže si můžete poslechnout hlavní singl z alba, "Sky Walker".

Příští týden by měl zvítězit country zpěvák Luke Bryan s "What Makes You Country". Na vyšší příčky míří hiphopové spolupráce " Double Or Nothing" od Big Seana a Metro Boomin a "Quality Control: Control The Streets, Vol. 1" od labelu okolo skupiny Migos.

    Top 10 - alba:
  1.  N U2 - Songs Of Experience (168 tisíc jednotek)
  2.  N Chris Stapleton - From A Room: Volume 2 (125)
  3. Taylor Swift - Reputation (112, -24 %)
  4. Ed Sheeran - ÷ (Divide) (68, +64 %)
  5. Pentatonix - A Pentatonix Christmas (66, -5 %)
  6. Demi Lovato - Tell Me You Love Me (63, +168 %)
  7. Sam Smith - The Thrill Of It All (47, -24 %)
  8. Michael Bublé - Christmas (42, +24 %)
  9.  N Miguel - War & Leisure (40)
  10. Garth Brooks - The Anthology: Part I, The First Five Years (40, -30 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY