shop.musicserver.cz
Marek Ztracený, Forum Karlín, Praha, 27.11.2017

Marek Ztracený slavil, přišel mu popřát i Karel Gott

Vydáno: 28.11.2017 11:29 v sekci Naživo - Hana Bukáčková | foto: Lukáš Loužecký / iReport.cz

Marek Ztracený přípravy na svůj největší koncert nepodcenil a oslavil výročí se ctí vyprodaným Forem Karlín. Sestrojil pestrý program, postavil druhé pódium, ukázal nám svůj muzikantský um a pozval si nejlepší z nejlepších - Martu Jandovou či Karla Gotta, kteří byli příjemným kořením večera.

Marek Ztracený

Forum Karlín, Praha
datum: 27. listopadu 2017

Role předkapely se zhostila mladá, zatím moc neostřílená skupina Trocha klidu, která na jaře jela turné s UDG a Ovocem a kterou jsme mohli vidět také na pár zastávkách festivalu Hrady CZ. Po pravdě jejich výběr zrovna nebyl moc dobrou volbou do této nevděčné pozice, která spočívá v tom adekvátně nažhavit a připravit publikum na hlavní hvězdu večera. Kluci se zatím dostávají do povědomí z garážové kapely a momentálně nevyčnívají z plejády obdobných formací. Ale ukáže čas, kam je jejich postupné snažení posune.

Marek Ztracený, Forum Karlín, Praha, 27.11.2017
© Lukáš Loužecký / iReport.cz
Samotný Marek Ztracený začal od podlahy netradičně lidovkou "Slepička kropenatá", jakožto první písničkou, kterou ho naučil táta, když byl ještě prcek a bylo mu kolem šesti let. Tímto nečekaným krokem a jistou dávkou neformálnosti všechny odzbrojil. Zavzpomínal na období, kdy hrál na bicí v kapele Kredenc a jejich největším hitem byla "Kopla mě kobyla". Letmo prošel pár historických okamžiků, které předcházely slavnému hitu "Ztrácíš". Jak mu například na Štědrý den do kostela volal producent Martin Červinka s nabídkou natočení debutového alba. Naštěstí toto období je zdárně za ním, stejně jako pár jeho extempore spjatých s jeho rychle nabytou slávou. Ztracený se tak dnes může právem řadit mezi první ligu naší hudební scény, kam ho opět po letech vrátil nečekaný nostalgický hit "Léto 95".

Marek Ztracený, Forum Karlín, Praha, 27.11.2017
© Lukáš Loužecký / iReport.cz
Krom zavzpomínání na oněch deset let bylo hlavním cílem koncertu, aby se všichni bavili, hodili aspoň na chvíli starosti za hlavu a byli šťastni. Myslím, že se povedlo. Nejvíce šťastný byl ale Marek Ztracený, který si splnil pomyslný sen, protože byl vždy ve stínu jiných interpretů, kteří začínali v téže době (např. Tomáš Klus, Ewa Farna či Xindl X) a jejichž hvězdovost je větší a jejich hity známější. Vyšel tak ale nenápadně z jejich stínu a předvedl se v tom nejlepším světle. Koncert, jehož přípravy trvaly osm měsíců, měl spád, byl pestrý. Ztracený střídal u jednotlivých písní pozice za kytarou, klavírem či bicími, a ukázal tak svoji všestrannost. Pomyslným vrcholem byl souboj v bubenickém setu s kapelním bubeníkem Markem Fryčákem. Navzájem se mezi sebou hecovali, až jejich číslo vygradovalo ve společný závěr a plynule přešlo do "Víš lásko".

Marek Ztracený, Forum Karlín, Praha, 27.11.2017
© Lukáš Loužecký / iReport.cz
Pod kotel přiložila i dračice Marta Jandová, která byla nabitá dostatečnou energií, aby zvládla zazpívat duety "Počasí", "Káva a sex" i létat po pódiu s dlouhou konfetou jako gymnastka se stuhou. Martino hostování se vzhledem k dosavadní spolupráci s Markem přímo nabízelo a bylo i dopředu anoncováno. Ale že přijde i dvaačtyřicetinásobný Slavík Karel Gott, to čekal jen málokdo. Božský Karel za klavírního doprovodu Ztraceného vyšvihnul v závěru svoji hitovku "Být stále mlád". Nezapomněl mu popřát za to, co dokázal, a zavtipkoval, že rozhodně není dle jména na místní hudební scéně ztracený.

Marek Ztracený, Forum Karlín, Praha, 27.11.2017
© Lukáš Loužecký / iReport.cz
Nechybělo ani klavírní sólo "Preludium" od Bacha pro maminku, která ze zpěváka chtěla mít kněze, či skladba "Stává se to i v lepších rodinách" věnovaná všem, kteří budou mít druhý den kocovinu. Tím si rejpnul i sám do sebe, kdy měl picí období. Chytrým tahem bylo i zařazení novinky "To se mi líbí" včetně textu na obrazovce, kdy se tak slova nenásilnou formou dostala k fanouškům. Písní "Snad se něco stane" navodil náladu na přicházející adventní období. Plusem byla scéna, která sahala až do půl sálu, interakce s diváky a černobílé (artové) aktuální záběry z koncertu, které byly promítány na pozadí. Vizuál byl tedy daleko lepší než přitrouble tematicky laděná křoví, která působí většinou kýčovitě. Příjemným zpestřením bylo i zařazení improvizované písničky na tři akordy v cikánském tempu, které přerušilo předem jasné nalinkovaní večera.

Marek Ztracený, Forum Karlín, Praha, 27.11.2017
© Lukáš Loužecký / iReport.cz
Během setu zazněla i nejstarší písnička z repertoáru. Tou není "Ztrácíš", jak by se na první pohled mohlo zdát, ale "Pohádky", která je o rok starší než její slavnější nástupkyně. Nejslavnější písničky jsme se dočkali až v kýženým přídavku. Samotný povedený koncert uzavřel pověstný výskok hlavní hvězdy večera.

Jedinými výtkami z dobře připraveného a odehraného koncertu byly dlouhé konfety neprakticky a nelogicky odpálené hned v úvodu. Zpěvák se do nich zamotal a snažil se z nich pak nenápadně vymotat, což muselo být z jeho postu tak trochu trapné. Ale možná to byl maskovací tah, jak odpoutat pozornost od nedobrého zvuku, kterým byl začátek koncertu poznamenán.

NÁZORY
  • Moc se mi libi jeho image (vojenske symboly na tri... (sdi, 28.11.2017 11:42) Reagovat

    Moc se mi libi jeho image (vojenske symboly na tricku,saku apod) to same ma i Klus,uz jen tahle vec me dohani k silenstvi

    • Re: Moc se mi libi jeho image (vojenske symboly na tri... (., 28.11.2017 14:52) Reagovat

      si hraje na chrise matrina no..a ten klavir..boze, taky coldplay

      • Re: Moc se mi libi jeho image (vojenske symboly na tri... (strom-z, 28.11.2017 17:37) Reagovat

        no jo, to je jak z období Viva la Vida...
        tak tu máme vedle Richarda Krajča dalšího popaře, kterej se jimi...ehm.. "inspiruje" ;-)

  • Heh (Stoub, 28.11.2017 13:01) Reagovat

    Nabytá Marta!

    • Re: Heh (Stoub, 28.11.2017 15:21) Reagovat

      Opraveno tedy rychle :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Ewa Farna si podmanila O2 arenu i napodruhé (23.03.2024 08:48)
- Video: Tomáš Klus v klipu "Chci si tě vzít" rozdává lásku a něhu (18.02.2024 11:47)
- Video: Katka Knechtová s Xindlem X zvou duetem "Si zabil, kámo" ke sledování seriálu "Policie Hvar" (13.02.2024 15:38)
- Video: Xindl X bojuje se "Slabou vůlí" poněkud slabou písní (31.01.2024 10:19)
- Nejvíc nej: "ČESKÝ SLAVÍK NIKOHO NEZAJÍMÁ!" 10 nejčtenějších článků roku 2023 (01.01.2024 19:45)
- Naživo: Tomáš Klus v Divadle Kalich spíše mluvil, než zpíval (22.12.2023 17:22)
- Český slavík odtajnil součty hlasů. Ewu Farnou a Lucii Bílou dělily jen stovky bodů (28.11.2023 19:00)
- Audio: Xindl X nabádá, že "Alespoň jeden den" v roce bychom měli vypnout a užít si klidu s rodinou (25.11.2023 10:46)
- Absolutní slavicí je poprvé Ewa Farna. Zvítězili také Marek Ztracený, Kabát a Calin (24.11.2023 23:45)
- Štěrkovna Open Music oslaví 20. narozeniny i s Ewou Farnou a kapelou Tři sestry (02.11.2023 11:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu