Kenny Chesney se živákem ovládl americké žebříčky, Camila Cabello je stříbrná v singlech

13.11.2017 01:30 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Osm z prvních jedenácti alb v Billboard 200 je rapových, dvě nejvyšší pozice ale obsadili s novinkami interpreti jiných žánrů: country král Kenny Chesney a popová zpěvačka Kelly Clarkson. V singlech se za Post Malonea vyšvihla Camila Cabello, do první desítky se dostal Lil Pump.
Post Malone - Rockstar
© facebook interpreta
SINGLY - "Rockstar" vede Billboard Hot 100 už měsíc, čímž si Post Malone připsal nejdéle vedoucí rapový hit tohoto roku. Děkovat může zejména streamům, měl jich 46 milionů. Stejného čísla, jen v tisících, dosáhl v downloadech.

O tisíc více stažení měla Camila Cabello s "Havana" a díky téměř třetinovému růstu ve streamech na 32 milionů i rádiových impresí na 61 milionů nově získala stříbro. Zpěvačka tak překonala předchozí maximum, čtyřku, kterého dosáhla s Fifth Harmony ("Work From Home") a s Machine Gun Kellym ("Bad Things"). Může za to samozřejmě video, respektive krátký film a jeho efekt v celém sedmidenním cyklu.

O jedno místo tím odsunula Cardi B i Logica, Imagine Dragons si ponechali pětku a Portugal. The Man tak spadli za ně. "Thunder" vede Digital Songs a Hot Rock Songs, "Feel It Still" rádia.

Na sedmičce máme Lil Pumpa, "Gucci Gang" totiž dostal video. Mimochodem, je to nejkratší skladba v Top 10 za posledních 42 let.

Na čtrnáctce debutovali Migos s novinkou "MotorSport", na kterou si pozvali Nicki Minaj a Cardi B. Na devatenáctku se po vydání klipu posunula Taylor Swift s "…Ready for It?". Už do třetí desítky se dostala Dua Lipa s "New Rules", do Top 40 se probojovali Selena Gomez a Marshmello s "Wolves".

    Top 10 - singly:
  1. Post Malone feat. 21 Savage - Rockstar
  2. Camila Cabello feat. Young Thug - Havana
  3. Cardi B - Bodak Yellow (Money Moves)
  4. Logic feat. Alessia Cara & Khalid - 1-800-273-8255
  5. Imagine Dragons - Thunder
  6. Portugal. The Man - Feel It Still
  7. ▲ Lil Pump - Gucci Gang
  8. Demi Lovato - Sorry Not Sorry
  9. J Balvin & Willy William feat. Beyoncé - Mi Gente
  10. Sam Smith - Too Good At Goodbyes

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Kenny Chesney - Live In No Shoes Nation
© facebook interpreta
DESKY - V první desítce máme šest novinek, o té nejvyšší ale bylo dopředu rozhodnuto. Country zpěvák Kenny Chesney má obrovskou sílu a i pouhá nahrávka koncertu zdecimovala konkurenci: pro "Live In No Shoes Nation" se rozhodlo 217 tisíc Američanů, plus dva dodatečné tisíce byly přepočtené jednotky. Naprostá většina prodejů byla dílem bundlu se vstupenkami k nadcházejícímu turné.

Král žánru tak získal již osmé vítězství, všechna přitom zvládl vždy v prvním týdnu. Příštím releasem tak může vyrovnat celkový rekord Gartha Brookse s devíti zlaty. Prvenství živáku je jinak rarita: naposledy vedl "Hope for Haiti Now" před sedmi lety.

Na dvojce s třetinovými ciframi odstartovala Kelly Clarkson. S "Meaning Of Life", první nahrávkou pod Atlantic Records, tak dosáhla Top 10 stejně jako s předchozími sedmi počiny. Tři z nich ale daly zlato.

Bronz netradičně vybojoval Chris Brown, dvojalbum "Heartbreak On A Full Moon" má totiž 45 skladeb, zpěvák fanoušky dokonce nabádal k tomu, aby si album pustili na streamovacích službách na repeat a vyboostovali jednotky. Zvláštní ale je, že desku vydal až v druhé polovině týdne, jinak by totiž získal stříbro, na Kelly mu chybělo jen 11 tisíc jednotek. Každopádně tím získal deváté Top 10 z devíti pokusů.

Stejně pozdě vydali album 21 Savage, Offset a Metro Boomin, tedy dva rappeři a producent. Jejich nečekaná deska, trefně pojmenovaná "Without Warning", dosáhla 53 tisíc jednotek.

Hip hopem pokračujeme: za Post Malonem totiž debutují s novými počiny Yo Gotti a Big K.R.I.T., a oba tak získávají třetí Top 10 umístění kariéry. Rappeři obsadili i devítku a desítku a na jedenáctce máme další novinku: "Beach House 3" Ty Dolla $igna. Převaha žánru je neskutečná. Až ve třetí desítce najdeme rockové novinky Hollywood Undead nebo Weezer.

Příští týden by měl vyhrát Sam Smith s "The Thrill Of It All", bylo by to tak jeho první vítězství za oceánem. První desítka může být plná novinek, desky vydali i Maroon 5, Blake Shelton, Kelsea Ballerini, Kid Rock nebo Grace VanderWaal.

    Top 10 - alba:
  1.  N Kenny Chesney - Live In No Shoes Nation (219 tisíc jednotek)
  2.  N Kelly Clarkson - Meaning Of Life (79)
  3.  N Chris Brown - Heartbreak On A Full Moon (68)
  4.  N 21 Savage, Offset & Metro Boomin - Without Warning (53)
  5. Post Malone - Stoney (41, -7 %)
  6.  N Yo Gotti - I Still Am (38)
  7.  N Big K.R.I.T. - 4eva Is A Mighty Long Time (33)
  8. Ed Sheeran - ÷ (Divide) (32, -9 %)
  9. Future & Young Thug - Super Slimey (31, -58 %)
  10. Lil Uzi Vert - Luv Is Rage 2 (30, -9 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY