Dokument George Michaela "Freedom" bude mít premiéru v říjnu

04.10.2017 08:20 - Jana Kloučková | foto: facebook interpreta

Ikonický videoklip "Freedom '90", známý pro účast supermodelek 90. let a naopak absenci samotného interpreta, dal název novému dokumentu. Ten by měl pojednávat o celé kariéře George Michaela, větší pozornosti se však dostane jeho raně devadesátkové tvorbě.

Na přelomu 80. a 90. let zpěvák vydal album "Listen Without Prejudice Vol. 1", které ale zaznamenalo pokles v prodeji, obzvláště ve srovnání s jeho celosvětově úspěšným předchůdcem "Faith" (1987). Roli hrály i soudní spory s vydavatelstvím Sony, které interpreta tlačilo k jinému uměleckému směřování.

Snímek "Freedom" byl oznámen původně už za zpěvákova života, vzhledem k okolnostem však byla jeho premiéra odsunuta. Dokument bude nakonec odvysílán na britském Channel 4 během října. K jeho vzniku přispěla i řada známých osobností ze světa hudby či modelingu. Mezi nimi například Liam Gallagher, Mark Ronson, Mary J. Blige, Nile Rodgers, Tony Bennett, Elton John, Stevie Wonder, Kate Moss, Naomi Campbell či James Corden. Trailer můžete zhlédnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY