shop.musicserver.cz
The Jesus And Mary Chain představí v Lucerna Music Baru novou desku

The Jesus And Mary Chain představí v Lucerna Music Baru novou desku

Vydáno: 03.10.2017 16:17 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
The Stooges, The Ramones, Einstürzende Neubauten, The Shangri-Las: eklektická škála vlivů, všech těch, kteří inspirovali bratry Jima a Williama Reidovy ze skotského Lanarkshire k založení The Jesus and Mary Chain. Během pár let se stali jednou z nejvlivnějších kapel své éry. Po několikaletém mlčení ale kapela natočila novou desku a 13. října ji v Praze představí fanouškům v Lucerna Music Baru. Vstupenky za 890 Kč + poplatky jsou k mání na webu a pokladně Lucerna Music Baru, v sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal, na místě v den koncertu za tisíc korun.

The Jesus And Mary Chain plakát
© facebook interpreta
Jejich průlomový debut "Psychocandy" (1985) byl doprovázen erupcí tvořivé energie a neustálými spory obou bratrů. Jejich úspěch pomohl Alanovi McGeeovi a jeho labelu Creation Records k získání nejvíce kritikou opěvovaných skupin, od My Bloody Valentine k Oasis a Super Furry Animals, jeden z prvních bubeníků JAMC Bobby Gillespie si svou historii psal sám s Primal Scream. V roce 1998 ale jejich bratrské spory vykulminovaly a JAMC se odmlčeli.

"V té době to bylo takové to staré 'Už nikdy, za žádnou cenu'," vzpomíná Jim Reid. "A pak, jak jdou léta, si ani nepamatujete důvody rozpadu vaší kapely. Možná jsme to mohli tehdy vyřešit, ale prostě jsme se unáhlili." Tvrdohlavost a umíněnost po letech vzaly za své a osvobozující: "Já do toho půjdu, když do toho půjdeš ty," konečně zaznělo naplno a odstartovalo spolupráci.

  V době jejich absence se na scéně objevovaly desítky kapel, které JAMC imitovaly, Sofia Coppola použila jejich skladbu "Just Like Honey" v závěrečné scéně filmu "Ztraceno v překladu". Nové generace posluchačů dostávaly šanci JAMC objevit. Festival Coachella je opakovaně žádal o koncertní vystoupení. V roce 2007 se JAMC vracejí na koncertní podia za doprovodu speciálního hosta, hvězdy výše zmíněného filmu Scarlett Johansson.

Skupina tedy vystupovala - proběhlo jejich turné nazvané "Psychocandy", ale s novou deskou to příliš nadějně nevypadalo. Bratři se nedokázali shodnout na tom, kde a jak nahrávat, Jim se navíc nechtěl vzdát klidného života se svou mladou rodinou a odjet na mnoho týdnů do zahraničí. Takže co se vlastně změnilo? "Začali jsme se - věříte tomu? - trochu víc poslouchat," vysvětluje Jim. "Válečná sekyra byla už pár let zakopaná a překvapením pro všechny bylo to, že jsme si ve studiu nevjížděli do vlasů."

  Práce na albu "Damage and Joy" (odkaz na anglický překlad výrazu schadenfreude) započaly v září 2015, s producentem Youthem, který kromě diplomatických aktivit mezi sourozenci hrál i na basovou kytaru během společných sessions v Londýně, Dublinu a ve španělské Granadě. Alan McGee - opět jejich manažer - sdělil světu zprávu o jejich albu v listopadu 2016 a nová skladba "Amputation" zazněla v éteru o pár týdnů později. Album "Damage and Joy" je velkým triumfem. "Na téhle desce je nejvíc zajímavé to, co zní z reproduktorů. Udělat dobrou desku ve dvaceti dvou letech je úspěch, ale když je vám padesát a něco jako nám, je to takový malý zázrak."

  

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Einstürzende Neubauten v "Ist Ist" zase jednou experimentují. Lákají na novou desku i koncert v Praze (29.03.2024 07:27)
- Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně (27.03.2024 16:15)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Audio: Singl "Girl 71" od The Jesus And Mary Chain je povedeným skokem do minulosti (28.02.2024 17:28)
- Einstürzende Neubauten vystoupí v říjnu v Praze. Představí novou desku s pop music pro paralelní vesmíry a mezisvěty (06.02.2024 14:13)
- Audio: The Jesus And Mary Chain potemnělou novinkou "Chemical Angel" vzdáleně připomínají Depeche Mode (24.01.2024 12:42)
- Video: Klip "jamcod" od The Jesus And Mary Chain není nic pro epileptiky. Kapela jím láká na novou desku (01.12.2023 14:28)
- Video: Cover "Seek and Destroy" páchá připravované desce Ministry medvědí službu (23.08.2021 16:35)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2020 podle musicserveru (30-21) (27.01.2021 08:30)
- Recenze: Death Bells na "New Signs Of Life" ukazují, jak by dnes zněli Joy Division, kdyby vznikli v Austrálii (31.12.2020 12:15)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Sia U2 Themroc Taylor Swift Rush Bono Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu