Tata Bojs se v nové verzi "Pěšáků" vydali na lyže

14.09.2017 15:36 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Vypadá to, že Tata Bojs se písničky "Pěšáci" jen tak nezbaví a my taky ne. Jeden z jejich největších hitů se totiž dočkal už třetího videoklipu, přičemž různých audioverzí existuje ještě několik dalších. Tentokrát se kapela rozhodla skladbě pořídit nový, sněhem zavátý obrazový doprovod i text.

Aktualizovaná verze dostala název "Pěšáci bílé stopy" a je spojena se slavným běžkařským závodem Jizerská padesátka. A proč další verze této písničky vůbec vznikla? Milan Cais odpovídá: "Jizerku máme rádi, před několika lety jsme v Liberci v rámci závodního víkendu hráli koncert a pamatuju si, že měl skvělou atmosféru. Ten nápad dát 'Pěšákům' nový, zimní kabát se nám líbil a těšíme se, až novou verzi písně zahrajeme živě. Komické prvky Mardoši a Vládíka, kterým sekunduje snaživý trenér Dušan, jsou podle mě vtipnou kostrou klipu. Smáli jsme se hodně už na place. A myslím, že klipu sluší i retro duch sedmdesátých let, ve kterých jsme všichni vyrůstali."

Písnička je opatřena i novým textem, který rozhodně funguje stejně skvěle jako originál, jen se zaobírá trochu jiným tématem. Tata Bojs tak dokazují, že umí sami sebe kvalitně a zábavně recyklovat, kromě původního klipu z roku 2007 si určitě vzpomenete i na čtyři roky starou verzi nahranou právě na recyklované nástroje, jejíž klip se odehrává v blázinci.

Ten aktuální režíroval David Mencl a za kamerou stál Marek Dvořák a nejen oni odvedli výbornou práci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY