Folkové prázdniny budou letos zasněné. Zahrají Sam Lee i Aneta Langerová

19.06.2017 16:19 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Dvaatřicátý ročník festivalu Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou má již svůj kompletní program. Hudba z celého světa letos rozezní zámecký park a okolí od 22. do 29. července a ponese téma "O snech a snílcích".

"Letos na Folkové prázdniny přijedou tři mimořádné světové písničkářské osobnosti," vyzdvihuje konkrétní body programu hudební dramaturg přehlídky Michal Schmidt. Z Irska do Náměště přiletí zpěvák prastarého stylu sean-nós Lorcán Mac Mathúna se svou poctou vizionářům irského Velikonočního povstání z roku 1916, z Kamerunu zavítá folk-afro-bluesman Blick Bassy s tvorbou inspirovanou Deltou Mississippi a z Británie pak dorazí jedna z nejvýznamnějších osobností britské lidové hudby Sam Lee s písněmi britských kočovných travelerů a Romů.

Program doplní i zvučná jména z tuzemského folku i alternativy. Vystoupí například Jablkoň, Iva Bittová & Čikori nebo Aneta Langerová. Nebude chybět tradiční Open Scéna, hudebně publicistické kolokvium anebo noční koncerty.

Od poloviny června jsou v prodeji nejen permanentky na celý festival, ale také jednodenní vstupenky. Bližší informace o Folkových prázdninách najdete na webu festivalu nebo na jeho facebookovém profilu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY