O5 a Radeček se po roce zase dotkli pražského nebe

26.05.2017 10:12 - Hana Bukáčková | foto: Marek Holoubek

Šumperská kapela s pětadvacetiletou historií O5 a Radeček zopakovala své loňské úspěšné Turné na střechách. Mezi letošními zastávkami nechyběla ani Praha. Letos našla skupina útočiště v samotném centru na střeše OD Kotva, odkud byl překrásný výhled. Hlavní byla ale samozřejmě hudba.

Live: O5 a Radeček

místo: Kotva, Praha
datum: 25. května 2017

Fanouškům a zážitkovým fajnšmekrům zařídila šumperská kapela O5 a Radeček po roce opět netradiční zážitek. Nadělila jim druhý a zároveň i poslední ročník Turné na střechách. Šňůra čítala deset zastávek, z nichž většina byla vyprodaná. V roli předskokana a hosta se objevila někdejší vítězka SuperStar Sabina Křováková, která koncerty zahajovala a nahradila tak loňského hosta Pokáče. Sabina následně vypomohla Radečkům i s jejich repertoárem a zaskočila za původní zpěvačky v duetech.

O5 a Radeček - Turné na střechách, Kotva, Praha, 25.5.2017
© Marek Holoubek
Formace vsadila na osvědčený koncept z minulého ročníku, při kterém nechyběly zpěvníky s výživnou fotogalerií, kterou muzikanti za roky své kariéry nastřádali. Jednotliví členové každou fotku nezapomněli vtipně okomentovat historkou, jak a kde ji pořídili, takže nebyla nouze o vtipné zákulisní momenty.

Zatímco loni nechyběla v setlistu překvapení, když se vzpomínalo na zesnulého Ice-B z kapely Elektrïck Mann nebo zazněla předělávka "Fix You" od Coldplay, letos ho Radečci zasvětili jen a jen sobě.
O5 a Radeček - Turné na střechách, Kotva, Praha, 25.5.2017
© Marek Holoubek
To ale nebránilo tomu, s jakou vlídností a otevřeností fanoušci set přijali. Pokorně zpívali písně a hltali veškeré Tominovy historky. Na střeše obchodního domu Kotva tak opět panovala rodinná atmosféra, stejně jako loni na Národním památníku na Vítkově, a všichni si užívali malebného zákoutí Prahy. Ani tato stejnojmenná píseň nechyběla v playlistu, když ji zařadili hned v úvodní pasáži. Kde jinde ji taky zahrát, že, než právě tady.

O5 a Radeček - Turné na střechách, Kotva, Praha, 25.5.2017
© Marek Holoubek
I když Radečci nejsou kdovíjací zpěváci a popularity velkých kapel taky nedosahují, neubírá jim to na osobitosti, unikátnosti a svým způsobem i laskavosti. Nevšedními koncerty blízko nebe se dotkli nejenom nebe a srdce nejednoho fanouška, ale především jim to dalo možná mnohem víc než kdejaká vyprodaná hala.

Letošní druhý ročník tohoto specifického turné, který bychom mohli označit zároveň za jeho derniéru, je téměř u konce. Kapela z něj nechce dělat tradici, tudíž se nezbývá těšit, že vymyslí nějaký jiný speciální koncept, případně že ho za pár let zopakuje.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY