Mastodon je nová sociální síť, kapela z toho má srandu

11.04.2017 11:48 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Kolem atlantské metalové kapely Mastodon je poslední dobou rušno. Koncem března vydala sedmou studiovou desku "Emperor Of Sand" a nejnověji sdílí své jméno se zbrusu novou sociální sítí. Tenhle fakt ovšem nemohl zůstat bez rošťáckých reakcí samotných metalistů.

Mastodon, nová sociální síť, se prezentuje jako "bezplatná open source sociální síť" a má jít o jakousi alternativu Twitteru. Mastodon, metalová kapela, v reakci na její spuštění vypustila právě na Twitteru řadu postů, kterými upozorňuje na nápadně podobné (čti shodné) jméno, ale zejména své aktuální album.

"Abychom byli fér, byli jsme tu jako Mastodon daleko dřív, ale vítejte v klubu," uvedli například hudebníci a dodali: "Spustili jsme Mastodon před 17 lety a zrovna jsme vydali desku."

Abychom byli fér, mastodon je latinský (a anglický) výraz pro mastodonta, vymřelého chobotnatce podobného mamutům, který zde byl ještě trochu (asi o pět miliónů let) dřív než američtí metalisti. Ve své době však nevydal žádnou desku ani nebyl na žádné sociální síti.

¯_(ツ)_/¯



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY