shop.musicserver.cz
Asking Alexandria - Dělat hudbu z lásky je fajn, účty to ale nezaplatí

Asking Alexandria - Dělat hudbu z lásky je fajn, účty to ale nezaplatí

Vydáno: 29.03.2017 15:30 v sekci Rozhovory - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Stoff, Worsnop, Stoff. Asking Alexandria zaznamenala kromě nového alba také slušná škatulata. Skladby z alba "The Black", na němž figurují vokály Denise Stoffa, však v pražském Foru Karlín zazní z úst Dannyho Worsnopa. O rock 'n' rollu a finanční podpoře ze strany fanoušků byl náš rozhovor s kytaristou Benem Brucem.

Do Prahy jste naposledy přijeli loni v srpnu s albem "The Black". Na třetí desce jste si víc zaexperimentovali, chtěli jste v tom pokračovat i na desce "The Black"?

To album byla dřina. Právě jsme přišli o Dannyho, a tak jsme byli naštvaní a smutní. Jako ostatní hudebníci se snažíme každý den vyvíjet a tvořit něco nového. S novým zpěvákem jsme se ale zároveň snažili vrátit k podstatě kapely, tam, kde jsme začínali.

Asking Alexandria

Asking Alexandria je anglická metalcore kapela z Yorku. Sestává ze zpěváka Dannyho Worsnopa, kytaristů Bena Bruce a Camerona Liddella, basáka Jamese Cassellse a bubeníka Sama Bettleyho. Debutové album "Stand Up And Scream" vydali v roce 2009. Než v roce 2015 kapelu opustil Worsnop, Asking Alexandria stihli nahrát dvě další desky a to "Reckless & Relentless" a "From Death To Destiny". Worsnop formaci opustil v lednu 2015 a byl nahrazen Denisem Stoffem, který figuruje na nejnovější desce z roku 2016 "The Black". Stoff nicméně britskou partu opustil v říjnu téhož roku, načež se do ní opět vrátil Worsnop, aby s ní vyrazil na evropské turné.

Album bylo nahrané s jiným zpěvákem a teď máte zpátky Dannyho. Uslyšíme na koncertech hlavně starší tvorbu?

O tom jsme ještě tolik nepřemýšleli. Evropskou koncertní šňůrou chceme hlavně oslavit fakt, že je Asking Alexandria zpět v původní sestavě a s Dannym jsme hodně dlouho nehráli. Určitě zazní naše oblíbené staré hity a také věci z úplných počátků kapely.

Danny před pár lety zmínil, že texty u vás vznikají vždy improvizací na místě ve studiu a nikdy ne s předstihem. Funguje to stále stejně?

Do studia jdeme vždycky nepřipravení, chceme, aby písničky skutečně reprezentovaly naše současné rozpoložení. Nechceme trávit měsíce a měsíce psaním a přípravou textů, když za půl roku už nebudou autentické. Snažíme se být ve studiu tak nepřikrášlení a suroví, jak jen to jde.

Jedna ze skladeb na albu nese název "Just A Slave To Rock ‘N Roll". Je v roce 2017 stále možné být otrokem rock 'n' rollu?

Rock 'n' roll rozhodně neumřel. Není to éra, ale životný styl. Nepředstavuju si pod tím jen alkohol a drogy, ale taky odvahu jít si svou vlastní cestou a nenásledovat slepě ostatní. Člověk by měl dělat to, co ho baví, a ne se přizpůsobovat.

Za dobu vašeho působení se tvář hudebního průmyslu dost změnila. Do popředí se derou streamovací služby. Je to pro vás těžší a těžší?

Těžší je si hudbou vydělat. Internet usnadňuje kontakt s fanoušky a jejich dosažení. Největším negativem, které jsem zaznamenal, je, že lidi si přestali hudbu kupovat. Rádi se potom ohánějí otřepanými frázemi a říkají hudebníkům, že by přece měli dělat hudbu z lásky k ní. To je pěkné, ale na druhou stranu máme rodiny, děti, všichni musíme platit za jídlo. Nehledě na to, kolik peněz člověk vrazí do nahrávání desky. Fanoušci vám říkají, ať se nerozčilujete a děláte hudbu z lásky, ale pak se durdí, že se nedostaneme do jejich země. Je to začarovaný kruh. Lidi by se měli snažit podpořit jejich oblíbenou kapelu, co jen to jde. A tím nemyslím jen streamovat jejich hudbu. Kupte si jejich CD nebo merch.

Danny právě vydal country-bluesové album, které by se od vašeho žánru nemohlo lišit víc. Přemýšlíte i vy ostatní o sólových projektech?

Stoprocentně. Mám milion vlastních nápadů, ale Asking Alexandria pro mě byla vždycky prioritou. Vlastní hudbu bych chtěl ale vydat co nejdřív.

Když je řeč o nové hudbě, Danny naznačil na Instagramu, že se možná brzy dočkáme něčeho nového.

Nové skladby určitě vydáme, tenhle rok plánujeme novou desku.

V pražském Foru Karlín se budete o pódium dělit s Parkway Drive a Stick To Your Guns. Zahráli jste si už někdy dohromady?

Na festivalech se pravidelně potkáváme. Stick To Your Guns známe už několik let a společně jsme si už zahráli, takže je na co se těšit.

Kromě hudby sis založil kanál na YouTube, kde si vedeš otcovský video deník. Dočkáme se u tebe i kariéry YouTubera?

Hudbu miluju, tu věc na YouTube dělám jen pro zábavu. Rád se dívám na dokumenty a dřív jsem sledoval Osbornovy a děsně mě bavilo se na takovou show dívat. Říkal jsem si, že pro fanoušky by mohlo být fajn nahlédnout na pár minut do mého života a vidět zase jinou stránku, než kterou zažijí na koncertech. Snažím se ale nepublikovat nic, co by příliš zasahovalo do soukromí mé rodiny.


NÁZORY
  • Prohodili jste jméno basáka a bubeníka.... (WhySoS3r1ous, 24.04.2017 22:42) Reagovat

    Prohodili jste jméno basáka a bubeníka.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Artemas - I Like The Way You Kiss Me 7/10
Video: Artemas doplnil nejstreamovanější hit v Česku "I Like The Way You Kiss Me" dekadentním klipem Kariéra čtyřiadvacetiletého kypersko-britského hudebníka Artemase nabírá na obrátkách. Už loni si v žebříčcích slušně vedl se singlem "If U Think I'm Pretty", ovšem teprve v březnu vydaný kousek "I Like The Way You Kiss Me" ho... čtěte zde
Vydáno: 20.04.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 34/2023 - od Burna Boye přes Alice Coopera po Ashnikko (30.08.2023 20:51)
- Fotogalerie: Parkway Drive si podmanili zaplněné Forum Karlín, jejich předkapely nebyly jen do počtu (11.09.2022 10:53)
- Video: Parkway Drive přinášejí v baladě "Darker Still" téměř morriconeovské nálady (29.08.2022 16:15)
- Naživo: Třetí den Nova Rocku přinesl ukrajinsko-ruský souboj a strhující Volbeat (15.06.2022 16:22)
- Parkway Drive se vrací do Evropy, v Praze vystoupí v září 2022 (11.11.2021 14:08)
- Nové desky 39/2021 - od Brandi Carlile přes Asking Alexandria po Ministry (06.10.2021 13:15)
- Nové desky 7/2021 - od Mogwai přes Tindersticks po Marka Ztraceného (23.02.2021 12:00)
- Nové desky 19/2020 - od Mobyho přes Asking Alexandria po Tiësta (20.05.2020 08:00)
- Atraktivní, ale pořád metaloví: Asking Alexandria se s novou deskou představí v Praze (11.03.2020 08:03)
- Video: Asking Alexandria v klipu k "Antisocialist" doporučují ukázat na všechny fakáče (08.03.2020 17:47)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát AC/DC Adele Sia Queen U2 Taylor Swift Themroc Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu