Blackmore's Night se letos představí v České republice hned dvakrát

22.03.2017 08:36 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Blackmore's Night mají v České republice početné zástupy fanoušků. Jinak by pro ně letos nenachystali hned dvě zastávky - 11. srpna v Brně na hradu Špilberk a o den později v českokrumlovské Pivovarské zahradě. Vstupenky v cenovém rozmezí 990 - 1 690 Kč jsou k mání v síti Ticketpro.

Projekt Blackmore's Night vznikl v roce 1997, když se britský kytarista Ritchie Blackmore spojil se svou životní partnerkou, americkou zpěvačkou Candice Night. Za pomoci akustických i elektrických kytar, smyčců a řady rozmanitých renesančních hudebních nástrojů se Blackmoreovi daří - za výrazné pomoci svůdného hlasu Candice - převést všechny zdánlivě nesourodé prvky hudby středověku, v níž splývají romantismus s mysticismem, do vlastního, naprosto jedinečného stylu.

V dobách, kdy působil ve skupinách Deep Purple a Rainbow, tuto lásku chytře vsazoval do celkového pojetí energického rocku, až se z ní v jeho současném projektu Blackmore's Night stal pevný a velice zřetelný prvek. Ritchie, vokalistka Candice a jejich skupina představí materiál ze všech doposud vydaných desek - poslední nahrávka s názvem "All Our Yesterday" vyšla v listopadu 2015.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY