Je konec. Black Sabbath v sobotu odehráli svůj poslední koncert

06.02.2017 18:37 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Legendární Ozzy Osbourne a jeho parta se v sobotu naposledy vydali na pódium a zahráli v domovském Birminghamu, kde také před padesáti lety Black Sabbath vznikli. Vystoupení se konalo v Genting areně pojímající šestnáct tisíc lidí. Ti se na poslední vystoupení sjížděli z celého světa, aby se s kapelou naposledy setkali a rozloučili. Turné, které dohromady čítalo jedenaosmdesát zastávek, začalo loni a navštívilo i Českou republiku.

Závěrečný setlist byl postaven velmi podobně jako u všech předchozích koncertů v rámci tour. Posledním songem, který kapela zahrála, byla skladba "Paranoid", během níž fanoušky zavalily konfety. Následoval již jen obrovský ohňostroj. Čtveřice čerpala především z alb "Paranoid", "Vol. 4" a "Master Of Reality". Kromě zmíněného Ozzyho Osbournea celé turné absolvovali také další dva zakládající členové Tommy Iomi a Geezer Butler. Jako náhrada za bubeníka Warda, který se se zbytkem na turné nedohodl, vystoupil Tommy Clufetos.

Poslední desku Black Sabbath vydali v roce 2013, po velkolepém reunionu. Nahrávka "13", čítající osm posledních skladeb, sklidila pozitivní kritiku a legendární metalisté se poté vrátili i na koncertní pódia v původní sestavě. Loni pak následovalo EP "The End", na kterém se objevili ještě čtyři skladby, které se na "13" nevešly. Doplněny byly čtyřmi živými nahrávkami.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY