Jakub Děkan v novém videoklipu vzpomíná na svého dědu

29.01.2017 09:23 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Jakub Děkan zveřejnil nový videoklip ke skladbě "Děda". Čtyřiadvacetiletý rodák z Liberce v něm vzpomíná - jak už je patrno z názvu - na svého dědu. "Je to takový dopis, poselství tam nahoru o tom, co se tu v posledních letech událo. Chtěl bych skladbu věnovat svému dědovi, který už bohužel není mezi námi," vysvětluje zpěvák a zároveň i autor skladby.

Jedná se o teprve třetí samostatný singl Jakuba Děkana. Ten už přitom dávno překročil hranice liberecké hudební scény. Je koncertní součástí formace ATMO Music, zazpíval si i po boku Rybiček 48, UDG či Paulieho Garanda. Jeho videoklipy mají mnohasettisícovou sledovanost. Aktuální se šplhá po prvních několika dnech už ke dvěma stům tisícům.

Skladba je samozřejmě plná vzpomínek, hodně autobiografická. Námět, scénář, střih i režii má na svědomí Petr Vinc Havlíček. Do obrazového ztvárnění se snažil zasadit i konkrétní místa, kde se Děkan se svým dědou skutečně setkávali. Velmi příjemná popová věc s klenutým refrénem dokáže mnoha lidem vnuknout vzpomínky na jejich příbuzné. Podle textu, ve kterém Děkan zmiňuje vystřídání Gotta Klusem na piedestalu Slavíků či neúčast Jaromíra Jágra na Mistrovství světa v hokeji, byla psána už dřív, to ale vůbec nevadí. Takovýto pop se prostě dobře poslouchá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY