LP opět ovládá rádiový éter, v prodejích prvenství obhájila kompilace "Big Beatline 1965-1968"

10.02.2017 19:26 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Zpěvačka LP opětovně převzala pevně otěže v rádiích. Její hit "Lost On You" je tak jednou z nejúspěšnějších písní posledních měsíců. Mezi deskami vede druhý týden kompilace "Big Beatline 1965-1968", skvělý start zaznamenalo nové album Mikea Oldfielda "Return To Ommadawn".
LP - Lost On You (singl)
© facebook interpreta
RÁDIA - Není se čemu divit, že LP vyprodala svůj březnový koncert v Praze za pár minut. Její hit "Lost On You" ani tento týden nenašel přemožitele a je opět nejhranější. Druhé místo má tentokrát Xindl X a jeho "Popelka", bronz bere britský zpěvák Rag'n'Bone Man s hitem "Human", který si polepšil o devět příček. Na čtyřku pokročil David Guetta a Chris Willis s coverem písně "Would I Lie To You", pátí jsou Chinaski, kteří si s písní "Není nám do pláče" polepšili o čtyřiadvacet příček.

Na šestém místě hledejte Franse s hitem "If I Was Sorry", který byl minule devátý, sedmička je (stejně jako minulý týden) v režii Marka Ztraceného a jeho aktuálního singlu "Vlastní svět". Osmé místo má James Arthur, který byl minule pátý, na devítku padají Clean Bandit, Sean Paul a Anne-Marie s velkým hitem "Rockabye", kteří byli minule stříbrní. Desítku si odnáší Calvin Harris a jeho "My Way", který ztrácí šest příček.

První novinka je až pětasedmdesátá, mají ji na svědomí Biffy Clyro, jmenuje se "Re-arrange" a doprovází ji i krásné video. Dalším nováčkem je Tiësto společně s Bright Sparks a jejich společný song "On My Way". Na devětaosmdesátce startuje Jakub Ondra s písní "Every Song", o tři příčky níže Mirai a jejich hymna "Když nemůžeš, tak přidej". Poslední novinka je šestadevadesátá, jmenuje se "Všechno nebo nic" a pro stejnojmenný film ji natočila Ewa Farna.

Top 10 ČR - rádia:
  1. LP - Lost On You
  2. Xindl X - Popelka
  3. Rag'n'Bone Man - Human
  4. David Guetta & Chris Willis - Would I Lie To You
  5. Chinaski - Není nám do pláče
  6. Frans - If I Were Sorry
  7. Marek Ztracený - Vlastní svět
  8. James Arthur - Say You Won’t Let Go
  9. Clean Bandit & Sean Paul & Anne-Marie - Rockabye
  10. Calvin Harris - My Way

Různí - Big Beatline 1965 - 1968
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Starý pecky prostě stále baví, a to platí dvojnásob pro české posluchače. Jak jinak si vysvětlit, že je kompilace "Big Beatline 1965 - 1968" již druhý týden po sobě nejprodávanějším titulem u nás. Na dvojce je nejvýše postavená novinka tohoto týdne, nové studiové album Mikea Oldfielda s názvem "Return To Ommadawn". Úspěch aktuálního singlu LP se projevil i na prodejích její aktuální desky, ta si polepšila o pět míst a je třetí. Čtyřku bere The Weeknd s titulem "Starboy", který ztratil dvě příčky, první pětku uzavírá DJ Wich s "Veni, Vidi, Wich", který byl před týdnem čtvrtý.

Šestý je soundtrack k Oscary oceněnému filmu "La La Land", na sedmičce pak najdeme další novinku. Jde o německou metalovou kapelu Kreator a její čtrnáctou studiovku "Gods Of Violence", která vyšla koncem ledna tohoto roku. Osmý je "Krstný otec" Rytmus, na devítku ze sedmičky padá Sia s albem "This Is Acting". Desítku uzavírá další kompilace "Beatline", tentokrát s rekapitulací let 1967 - 1969.

Kompilacím se tento týden vede, na čtyřicítce startuje výběr pojmenovaný "Supraphon hraje ...Láska ospalá a další ze 70. let", o dvě příčky dál debutuje švýcarská hardrocková kapela Gotthard s novinkou "Silver". Zapojili se i fanoušci hip hopu - svou koupí dostali americké duo Migos s novinkou "Culture" na osmačtyřicítku.

Jednapadesátá je "Taneční liga 186", o jedenáct míst dál se představuje duo Chris Thile & Brad Mehldau, které se na svém albu doprovází na piano a mandolínu. O dvě místa dál je očekávaný soundtrack k druhému pokračování kultovního filmu "Trainspottting", čtyřiaosmdesátý je pak Luboš Andršt s titulem "Capricornus". Poslední novinka v TOP 100 je devětaosmdesátá, přičemž její název "Grammy Nominees 2017" prozrazuje vše podstatné.

Top 10 - prodejnost:
  1. ▬ Různí - Big Beatline 1965 - 1968
  2. N Mike Oldfield - Return To Ommadawn
  3. LP - Lost On You
  4. The Weeknd - Starboy
  5. DJ Wich - Veni, Vidi, Wich
  6. ▲ Různí - La La Land O.S.T.
  7. N Kreator - Gods Of Violence
  8. Rytmus - Krstný otec
  9. Sia - This Is Acting
  10. ▲ Různí - Beatline 1967 - 1969



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY