Ed Sheeran v Americe předvedl nevídaný kousek se dvěma novými singly

20.01.2017 01:20 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Debutovat na prvním místě, to se přihodí málokdy. "Shape Of You" Eda Sheerana je teprve 27. takovým singlem. Jako první interpret v historii však při takovém startu přidal ještě další novinku v Top 10, "Castle On The Hill" totiž odstartovala na šestce. Rekordní byli i The Chainsmokers a dařilo se La La Landu.
Ed Sheeran - Shape Of You
© facebook interpreta
SINGLY - V období, kdy je na hudebním trhu klid, vyčíhl Ed Sheeran výborně příležitost a vydal s potřebným hypem rovnou dvě novinky. "Castle On The Hill" a o dost hitovější "Shape Of You" jsou předzvěstí třetí řadovky "÷" a vypadá to, že půdu pro ni si připravil šikovně.

Mainstreamový singl "Shape" zaujal 240 tisíc Američanů, streamů bylo 20 milionů a v rádiích dosáhl na 57 milionů impresí. Tím tak jednoznačně vyhrál Billboard Hot 100, a překonal tak dosavadní Edovo stříbro "Thinking Out Lood".

Jestli se vám líbí zvuk singlu, mohla by vás zajímat informace, že producent Steve Mac nahradil sám sebe na čele britského žebříčku: produkoval totiž i "Rockabye" Clean Bandit.

"Castle" se neprodalo zas o tolik méně, 171 tisíc, opakovaných puštění ale asi nebylo tolik, celkově měl 13 milionů streamů. Debut na šestém místě zpěvákovi zajistil unikátní majstrštyk, tedy debut s dvěma songy v první desítce. V Británii dokonce bral obě nejvyšší příčky, což se také ještě nikdy nestalo.

Migos sice spadli na stříbro, ale polepšili si ve všech měřítkách, příště tak můžou být klidně zpátky na zlatě. Rae Sremmurd si pohoršili o místo na bronz, The Weeknd zůstal na čtyřce.

The Chainsmokers sice nezopakovali pódium, pátá příčka "Closer" jim ale zajistila nový rekord: 24 týdnů v Top 10 od debutu v ní. Překonali tím Justina Biebera a 23 týdnů "Love Yourself". A než nakonec z první desítky vypadnou, bude už v ní novinka "Paris".

    Top 10 - singly:
  1.  N Ed Sheeran - Shape Of You
  2. Migos feat. Lil Uzi Vert - Bad And Boujee
  3. Rae Sremmurd feat. Gucci Mane - Black Beatles
  4. The Weeknd feat. Daft Punk - Starboy
  5. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  6.  N Ed Sheeran - Castle On The Hill
  7. Bruno Mars - 24K Magic
  8. Maroon 5 feat. Kendrick Lamar - "Don't Wanna Know"
  9. Ariana Grande feat. Nicki Minaj - Side To Side
  10. Machine Gun Kelly & Camilla Cabello - Bad Things

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


The Weeknd - Starboy (album)
© facebook interpreta
DESKY - Zatímco The Weeknd strávil třetí týden na čele, na stříbro dotancoval soundtrack z muzikálu "La La Land", který se stal nejúspěšnějším filmem historie Zlatých Glóbů.

V řeči čistých čísel byl soundtrack s Emmou Stone a Ryanem Goslingem dokonce více než dvakrát tak prodávaný jako zpěvákova deska.

Z klidnější první desítky pak musíme zmínit jednu novinku: Dropkick Murphys s "11 Short Stories Of Pain & Glory", třetím počinem rockerů, který se umístil tak vysoko, a Chrise Stapletona na desítce, který se tam vrátil díky tomuto videu.

    Top 10 - alba:
  1. The Weeknd - Starboy (63, -10 %)
  2. ▲ Různí - La La Land Soundtrack (42, +83 %)
  3. ▼ Různí - Moana Sountrack (39, -40 %)
  4. Bruno Mars - 24K Magic (36, -20 %)
  5. J. Cole - 4 Your Eyez Only (30, -22 %)
  6. ▬ Original Broadway Cast - Hamilton: An American Musical (29, -10 %)
  7. Drake - Views (28, -32 %)
  8.  N Dropkick Murphys - 11 Short Stories Of Pain & Glory (26)
  9. Post Malone - Stoney (23, -3 %)
  10. Chris Stapleton - Traveller (22, +21 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY