shop.musicserver.cz
Skillet, Red Sun Rising, Malá sportovní hala, Praha, 4.12.2016

Skillet předvedli Praze výstavní koncert

Vydáno: 05.12.2016 22:44 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: facebook interpreta

Rockové kvarteto Skillet z amerického Memphisu vedené vousatým Johnem Cooperem na scéně řádí už neuvěřitelné dvě dekády. Až v posledních letech se ale jeho věhlas naplno projevil i v České republice. A tak teď skupina dohání resty jedním koncertem za druhým. Naštěstí jsou skvělé.

Live: Skillet

místo: Malá sportovní hala, Praha
datum: 4. prosince 2016
setlist: Feel Invincible, Whispers In The Dark, Sick Of It, Rise, Back From The Dead, Awake And Alive, Not Gonna Die, Hero, Those Nights, Undefeated, Comatose, The Last Night, Stars, Out Of Hell, Monster, Rebirthing, The Resistance
Fotogalerie

Skillet
© facebook interpreta
Skillet za tři roky od své první návštěvy České republiky, kdy v O2 areně předskakovali Nickelback pořádně vyrostli. Už tehdy sice dávno nešlo o žádné nadějné nýmandy, ale jednu z předních formací subžánru zvaného křesťanský rock, kde se o první místo přetahovali se Switchfoot, Casting Crowns, Kutless, nebo třeba Thousand Foot Krutch (jestlipak se alespoň některé z těchto formací u nás ještě někdy dočkáme?). Výborný dojem z české premiéry jim ale šuškandou přihrál další a další fanoušky a tak se k nám po brněnské zastávce v minulém týdnu vrátili už popáté.

Perfektní byla už předkapela. Red Sun Rising pocházejí z Ohia a ve svém post-grungovém písečku si berou vzteklost Seether s macho gesty od Shinedown a v sonzích jako byl "Unnatural" nebo "Emotionless" do toho dali víc života, než by jeden od předskokanů čekal. Rtuťovitý frontman Mike Portich sebou házel na všechny strany a ještě než uběhla vymezená půlhodinka, už mu během skladby "Amnesia" mával spokojený dav.

Skillet
© facebook interpreta
Fanoušky byla hala zaplněná zhruba z poloviny, což je vzhledem k už zmíněnému koncertu v Brně pořád ještě dobré, Skillet tedy rozhodně táhnou víc než podobně znějící Three Days Grace, které organizátoři v rámci série sólových koncertů pod hlavičkou Rock for People po letním festivalovém hraní dovezli v zimě znovu na stejné místo letos v lednu. A už od první písně "Feel Invincible" bylo znát, že jsou jejich příznivci připraveni.

Přibližně hodinu a půl trvající koncert prakticky neměl slabé místo a máte-li tvorbu čtveřice z Tennessee alespoň trochu naposlouchanou, nemuseli jste v kapse lovit ani setlist. Skillet totiž jeli doslova hit za hitem. "Whispers In The Dark", "Sick Of It", "Rise" nebo novinka "Back From The Dead", která se kromě místa na nejnovějším výlisku "Unleashed" blýskla také jako podkres k traileru na nový ročník zápasnické hry "WWE 2K17". V této souvislosti se také o videohrách zmínil frotman John Cooper, když přiznal, že ho od mládí fascinovaly dvě věci: počítačové hry a rock 'n' roll. Tu druhou má možnost večer co večer prožívat, proto o lásce k té první složil alespoň song "Those Nights".

Skillet
© facebook interpreta
Formace absolvující nekonečná turné, což jí na portálu Songkick.com vyneslo v roce 2010 titul pro jedny z pěti největších dříčů v branži, i tentokrát fungovala jako sehraná parta a pokud jste oči zrovna dokázali odtrhnout od divoce se předklánějícího a koncert na plno prožívajícího frontmana, jistě jste nepřehlédli precizní, avšak náležitě agresivní hru zpívající bubenice Jen Ledger, jež si tradičně ve skladbě "Hero" pojednávající hádejte o kom přišla odzpívat svůj part dopředu nebo Cooperovu manželku, spoluhráčku a kytaristku Korey, kterou její životní partner v závěru "Rebirthing" a vlastně i celého koncertu nečekaně políbil.

Jediné, co pozitivní dojmy lehce narušilo, bylo krátké přerušení koncertu pravděpodobně kvůli neukázněnosti jednoho z fanoušků v kotli, co přesně se ale stalo, nešlo z místa, kde stál pisatel, dost dobře posoudit. Trošku zvláštně také působily pasáže s cellistou Tatem Olsenem, který ve vizáži připomínající svět herní série "Dishonored" doprovázel některé písně, jeho reálný přínos však byl vzhledem ke houslovým partům puštěným z notebooku na pódiu přinejmenším diskutabilní.

Skillet
© facebook interpreta
Parádní atmosféře v sále během celého vystoupení to ale uškodilo jen pramálo. Fanoušci skákali, mávali rukama, zpívali, nechávali se natáčet na zpěvákův mobil (ok, to bylo trochu divné) a užívali si výtečný set naplno. V červnu to na Rock im Parku sice pořád bylo ještě o chlup lepší, ale ani tak se není proč stydět. Show Skillet tentokrát neměla jednoznačný vrchol, postrádala však také i významný propad. Míra úžasu tedy byla tentokrát nejen v pozitivních hodnotách, ale také konstatní.

NÁZORY
  • paráda (M. , 06.12.2016 11:38) Reagovat

    Skillet jsou parádní kapela a je jen dobře, že nemíjí svou muzikou ani ČR. Jenom nechápu zdejší nenávistné komentáře, když se jednou autor zmínil o tom, že textově se mimo jiné tu a tam dotknou křesťanství. Ta kapela je parádní, mají úžasný drive a mají na to dál růst do absolutní špičky!!!!!!! BRAVO SLLLET!!!!!!!!!!!

  • Přerušení nebylo z důvodu neukázněnosti fano... (Anonym, 06.12.2016 15:32) Reagovat

    Přerušení nebylo z důvodu neukázněnosti fanouška, ale proto, že jedna fanynka málem omdlela a zpěvák si toho všiml a požádal místní ochranku o pomoc.

    • Re: Přerušení nebylo z důvodu neukázněnosti fano... (Anonym, 06.12.2016 19:29) Reagovat

      Neomdlela, byla ožrálá jak prase furt do mě narážela tak sem jí řekl at vypadne to jí nasralo a začla pěstma mávat všude okolo a neudržela rovnováhu a spadla. Tak jsme mávali na security, ale slyšeli až Johna.

  • Nej (Jiri Dolejsi, 08.12.2016 17:25) Reagovat

    Je to pravda byl jsem tam konzert nemel vrchol, ani nemohl vrchol byl konzert cely. Bylo to uzasny. Snad nekdy priste.

  • pls Skillet go to Czech Republic (Skillet is Best , 24.03.2017 23:12) Reagovat

    pls in years 2017 go to Czech republic to citi Ostrava


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- "Čisté zlo," kritizuje frontman Skillet potratovou hymnu Demi Lovato (25.01.2024 12:14)
- Naživo: Bring Me The Horizon ve druhém dni Rock im Parku nabídli spolupráce, jaké svět neviděl (20.06.2023 16:00)
- Naživo: Skillet svým novým písním nevěří. V Praze hráli na jistotu (10.05.2023 10:30)
- Fotogalerie: Koncert skupiny Skillet zachycený objektivem fotoaparátu (10.05.2023 08:54)
- Rockoví velikáni Skillet se v květnu vrací do České republiky, aby rozproudili Forum Karlín (09.02.2023 13:09)
- Nové desky 44/2022 - od Alicie Keys přes Drakea po The Pretty Reckless (09.11.2022 10:00)
- Naživo: Three Days Grace v Brně odehráli poctivý koncert. Jako vždy (05.10.2022 18:59)
- Nové desky 26/2022 - od Imagine Dragons přes "Mimoně" po Shinedown (06.07.2022 09:00)
- Naživo: Enter Shikari si z boty udělali mikrofon a Rock For People ve druhém dni otestoval gigantickou stage (17.06.2022 19:02)
- Fotogalerie: Druhý pohled objektivem fotoaparátu na druhý den Rock for People 2022 (17.06.2022 16:06)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Kabát Sia U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu