Skotská zpěvačka Amy MacDonald se vrací do České republiky

29.11.2016 16:34 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Již brzy se skotská písničkářka s jedinečným hlasem Amy MacDonald vrátí na pódia a to za doprovodu nové desky "Under Stars", která vyjde 17. února příštího roku. Jednou ze zastávek nadcházejícího turné bude i Česká republika, kde zahraje 21. března v pražském Lucerna Music Baru za doprovodu britského písničkáře Newtona Faulknera.

Amy MacDonald dosud vydala tři nahrávky, přičemž hned debut "This Is The Life" z roku 2007 zaznamenal ohromný úspěch po celém světě. Na něj zpěvačka navázala nahrávkami "A Curious Thing" z roku 2010 a dva roky poté "Life In A Beautiful Light". Oproti dosavadní tvorbě, kterou si zpěvačka psala sama, si tentokrát nechala při skládání pomoct od svých dlouholetých spoluhráčů Jimmyho Simse a Bena Parkera. Produkci alba si vzal na starost Cam Blackwood, který v minulosti spolupracoval např. s Georgem Ezrou či London Grammar.

Březnový koncert bude otevírat Newton Faulkner, který má za sebou pět studiových desek. Jeho debut "Hand Built By Robots" z roku 2007 se stal několikrát platinovým. Velkého úspěchu se dočkal například singl "Dream Catch Me". Posledním studiovým počinem je téměř dva roky stará "Human Love", kde se jinak folk-rockový písničkář posunul k mainstreamovějšímu pop-rockovému zvuku.

Předprodej vstupenek startuje 2. prosince v 10:00. Lístky budou k dispozici na pokladně a webu Lucerna Music Baru a na klasických předprodejních místech GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY