Přehledný program narozenin Roxy po dnech

13.10.2016 08:39 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Tento pátek začínají 24. narozeniny klubu Roxy s názvem BE24 a stejně jako každý rok nabídne Roxy společně s NoDem nabitý program. Slavit se bude letos od 14. do 28. října a v těchto dvou týdnech nás čeká pestrý program plný parties, koncertů, performance, divadel a výstav. Přehledný program níže.

BE24 - kompletní program Roxy

14/10 BE24: TIGA (NON STOP INC/CAN)

Páteční opening oslav si vezme na starost kanadský dj, producent a průkopník raveu Tiga. Na hudební scéně se pohybuje už přes dvacet let a díky své neúprosnosti se dostal do povědomí jako inovátor a trendsetter. Letos vydal nové album "No Fantasy Required", které nám v Roxy představí.

VÍCE INFO
LÍSTKY

15/10 BE24: SOLARDO (Solä Recordings/UK)

Druhý narozeninový večer se Praze poprvé představí žhavé britské tech/housové duo Solardo. Na scéně se pohybují teprve od minulého roku, ale už si vysloužili podporu od jmen jako Jamie Jones, Steve Lawler, Paco Osuna nebo Skream.

VÍCE INFO
LÍSTKY

BE24 plakát
© facebook interpreta
17/10 BE24: FREE MONDAYS

Co by to bylo za narozeniny bez Free Mondays. Pondělní party převezmou resident Djs, svez se s nimi na vlně kvalitní house a techno music s djs: Biodan, Dan Cooley, Manio, Michael C.

VÍCE INFO

18/10 BE24: EXPLOSIONS IN THE SKY (USA)

Úterní večer bude patřit americké post-rockové legendě Explosions In The Sky. V rámci tour k nové desce si zároveň odškrtnou premiérový koncert v ČR. Svátek pro fanoušky instrumentálního rocku.

VÍCE INFO
LÍSTKY

20/10 BE24: SOUNDZ CZECH

I tento rok nabízí Roxy a NoD v rámci narozenin výběr toho nejlepšího z české hudební scény pod hlavičkou Soundz Czech. Vyroste tu pět rozdílných pódií, které se otevřou hudebním fanouškům opět zdarma. Pět scén, třináct kapel, jeden dům. Vstup je jako vždy zdarma!

VÍCE INFO

21/10 BE24: MIND AGAINST (Berlin)

Původem italské duo Mind Against patří jednoznačně k tomu nejlepšímu, co současná deepová scéna nabízí. Na cestu do vesmíru vezmou celou Roxy druhý páteční večer oslav se svým silně emočním a atmosferickým setem.

VÍCE INFO
LÍSTKY

22/10 BE24: GEORGE FITZGERALD (UK), support: YOTTO

Parťák Joy Orbisona a Scuby, britský producent George FitzGerald představí svou debutou desku na druhé sobotní party. Společně s ním vystoupí i finský housový objev z Anjunadeep Otto Yliperttula známý jako Yotto.

VÍCE INFO
LÍSTKY

27/10 BE24: SETH TROXLER (USA)

Ani ve čtvrtek před státním svátkem neodpočíváme. Americký dj a producent Seth Troxler umí ve svých setech s lehkostí prolnout deepové mininal techno i funky taneční housovky.

VÍCE INFO
LÍSTKY

28/10 BE24: SOLOMUN (Diynamic/GER)

Jméno Solomun není třeba tech/housovým fanouškům představovat. Jeho loňský prosincový šesti hodinový set patří jednoznačně mezi nejlegendárnější klubové noci v ČR. Tentokrát symbolicky uzavře výročí BE24, nechme se překvapit s čím příjde tentokrát.

VÍCE INFO

BE24 - kompletní program NoD

Vernisáže: 14/10 - 13/11 BE24 | R. Sikora, J. Matoušek, Z. Hůla, J. Žáček, V. Merta, D. Hanzlík, P. Mrkus, R. Loskot, A. Krajčová, O. Boušek: Vesmír 19:00/Pá

Galerie: Skupinová výstava umělců různých generací, kteří k tématu vesmíru přistupují z různých úhlů pohledu, vnímají ho na základě rozdílných zkušeností a využívají rozmanité výrazové prostředky od malby, grafiky a objektu až k videu a instalaci. Vesmír je velmi inspirativní z různých důvodů. Nikdy nemůžeme beze zbytku poznat zákonitosti, kterými se řídí. Umělci k němu mohou přistupovat trochu jiným způsobem než vědci, mají odlišnou zkušenost a druh vzdělání. Vedle exaktního zkoumání jeho nekonečných dálek a souvislostí, které často nedokážeme odhalit, se řídí především intuicí. Kurátor: Jiří Machalický. Vstup je volný.

14/10 - 13/11 BE24 |Gabriela Procházka: Oceania a blízké (známé) vzdálené světy 19:00/Pá

Video NoD Projekt představuje výběr z tvorby autorky působící v Praze a v Berlíně. Zabývá se light designem, videoinstalacemi, tématy vzdálených světů, elektřinou jako životadárnou energií, existencionálnimi otázkami mementa mori, možnostmi analogových projekcí meotaru, audiovizuálními performance v tandemu se sound designery a perfomery a světelnými objekty inspirované dílem Dana Flavina. Vystavovala a působila například v Rakousku, Německu, Švédsku, Izraeli a Paříži. Momentálně je v posledním magisterském ročníku Digitálních Médií na Fakultě Umění a Designu J. E. Purkyně. Kurátorka: Veronika Zajačiková. Vstup je volný.

14/10 Lukáš Rittstein : Spolu 19:00/Pá

Galerie: Objekt Lukáše Rittsteina, který bude na křižovatce ulic Dlouhá a Rybná vystaven po dobu jednoho roku, prošel složitějším procesem, ale výsledný tvar se na místo mimořádně hodí. Jeho nejdůležitější součástí je zdvojený jemně světélkující tvar brýlí, který bude již z dálky vidět z obou stran Dlouhé třídy a může symbolizovat vztah mezi minulostí a budoucností. Vstup je volný.

15/10 BE24 | Jody Oberfelder: The Brain Piece 20:00/So

Teatro: Performance s názvem "The Brain Piece", choreografky a režisérky Jody Oberfelder, se snaží zachytit tanec, který nepřetržitě probíhá v našich hlavách. Pohyb lidského těla, hudba, filmová projekce a text vytváří pro diváka intenzivně se překrývající vjemy a oživují tak vnitřní život jeho mozku. Práce Jody Oberfelder umožňuje divákům zažít tanec jako komunikační kód, který vstupuje přímo do našeho mozku, stejně jako třeba vůně. Vstupné je 170 Kč.

17/10 BE24 | Jana Vrána: Resolution (premiéra) 20:00/Po

Teatro: "Změnila jsem sama sebe…" Audiovizuální taneční show, která se zabývá příčinou, průběhem a výsledkem změny. Inspirováno pravdivým příběhem hlavní postavy J.V., která se vědomě rozhodla ke změně a ukončila destruktivní návyky, vybudované v minulosti. Námět, režie a tanec: J. Vrána. Hudba: Dj Alyaz. Video mapping, videoart, projekce a odbavení: P. Karafiát. Hudba: Dj Alyaz. Světla a scéna: R. Pytelka. Film: P. Raev. Vstupné je 100 Kč.

18/10 BE24 | Sláva Daubnerová: Untitled 20:00/Út

Teatro: Na fotografiích pozorujeme cosi, co už pominulo, a to co nás na tom zraňuje je právě náznak naší vlastní smrtelnosti. Sólová pohybově - vizuální performance inspirovaná dílem fotografky Francescy Woodman a pocitem pominutelnosti, který fenomén fotografie vyvolává. Koncept, režie, performer: S. Daubnerová. Choreografie: S. Vlčeková. Vstupné je 170 Kč.

19/10 BE24 | Otevřená diskuze s Tomášem Sedláčkem 21:30/St

Events: Přijďte diskutovat se známým současným ekonomem a filozofem, autorem bestselleru "Ekonomie dobra a zla" PhDr. Tomášem Sedláčkem o kultuře, ekonomice kultury či dobru a zlu ze všech různých úhlů pohledu. Vstup je volný.

20/10 BE24 | SOUNDZ CZECH 19:00 / Čt

Events: To nejlepší z české hudební scény. Prostory Roxy a NoD se propojí v jeden tepající celek. Vyroste tu pět rozdílných pódií, které se otevřou hudebním fanouškům opět zdarma. Pět pódií / třináct kapel / jeden dům. Vstup je volný.

Live Roxy: KLARA., Ghost Of You, Noisy Pots, Role, Dšti mezi reprákama, Blacksheepyboy + Pale and Coy, Metronome Blues, Aid Kid & Kewu
Live NoD: Sunflower Caravan, Adrian T.Bell, Places

22/10 BE24 | Michal Isteník, Buranteatr a Šimon Caban: Univerzální sci-fi 20:00/So

Teatro: Sci-fi. Žánr, který vybočuje ze všech uměleckých směrů, stejně jako vybočují jeho fanoušci z dlouhé polední řady v menze. Po jejich vzoru si sci-fi drží ve světle světa prazvláštní pozici něčeho, co baví - ovšem s mrazivou obavou, že to může být skutečné. A co teprve opravdové divadelní sci-fi? Režie: Šimon Caban. Hrají: M. Tkačíková, K. Veselá, V. Blahuta, M. Isteník, P. Novák, M. Ondra, M. Rašovský, L. Rieger, P. Tlustý. Vstupné je 170 Kč


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY