shop.musicserver.cz
Nové desky pro 40. týden

Nové desky pro 40. týden

Vydáno: 11.10.2016 06:40 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Boom nových titulů je definitivně tu. Současně vychází nová alba opět jazzové Norah Jones, rockových Green Day, hitových OneRepublic, českého Jelena, očekávaného Craiga Davida či poslední album Marty Kubišové. Po dvaatřiceti letech se vrací sólově Barry Gibb a nemůžeme zapomenout ani na ostrovní kapely Placebo a Kaiser Chiefs.

Pokud se v pondělí 10. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Norah Jones - Day Breaks (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Norah Jones - Day Breaks
Norah Jones se po tři roky staré spolupráci s Billie Joe Armstrongem na albu "Foreverly" vrací zpět k sólové tvorbě a také z odboček k indie popu, bluegrassu a country zpět k jazzu, který ji před čtrnácti lety přinesl osm cen Grammy. Americká zpěvačka se tak pomyslně navrátila nejen k albu "Come Away With Me", ale především ke svému pianu. "Po první desce jsem se malinko odpoutala od piana. Stále jsem na něj sice hrála, ale více mě inspirovalo psát písně za doprovodu kytary. Hru na klavír jsem si u nových písní opravdu užívala," dodává. Devět z celkového počtu dvanácti písniček složila sama se Sarah Oda a Peterem Remmem a k nim přidala tři písničky z pera Neila Younga, Horace Silvera a Dukea Ellingtona. Mezi muzikantskými kolegy, kteří ji doprovodili v studiu, je i legenda Wayne Shorter, ceněný cellista Dave Eggar, baskytarista John Patitucci, bubeník Karriem Riggins, či hráč na hammondky Dr. Lonnie Smith. Prvních několik písní sdílí Norah Jones prostřednictvím svého VEVA a my jen doplníme, že album již stihlo posbírat několik velmi pozitivních kritik.


Green Day - Revolution Radio (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: punk rock

Green Day - Revolution Radio
Čtyři roky po vydání "Demolicious" se Green Day hlásí o slovo s v pořadí dvanáctou studiovou nahrávkou "Revolution Radio". Album obsahuje dvanáct písní včetně vydatného opusu "Forever Now", který sestává ze třech částí. Z rádií ale můžete už znát singly "Bang Bang", titulní "Revolution Radio" a "Still Breathing". Jak prozradil sám frontman Billie Joe Armstrong, očekávaná novinková řadovka má být "rockovější, hlučnější a agresivnější". Už pilotní singl - zmiňovaná "Bang Bang" - to dokázal. Dosavadní recenze jsou více než pochvalné, ostatně hodnocení v Alternative Press mluví za vše: "Je to poprvé, kdy Green Day nemají všechny odpovědi. Ale jako hodnocení situace a jaké to je skutečně bojovat, je deska více než kdy dříve blízko pravdivému svědectví." Pokud si nové skladby budete chtít poslechnout i naživo, zavítejte 22. ledna 2017 do pražské Tipsport Arény.


OneRepublic - Oh My My (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / pop

OneRepublic - Oh My My
OneRepublic na své čtvrté desce začali pracovat už rok po vydání předchůdce "Native". Nakonec se tvůrčí proces protáhl na celé dva roky, ale nyní je u konce a jeho výsledkem je novinka "Oh My My". Příznivci kapely se mohou těšit na pořádný příděl nových písniček, když standardní vydání jich nabídne hned šestnáct a deluxe edice ještě o čtyři více. Většinu z nich mají pochopitelně na svědomí členové kapely v čele s Ryanem Tedderem, k nimž se připojili například i Benny Blanco, nebo Noel Zancanella, který má na svědomí "1989" Taylor Swift. Kvintet si pak navíc pozval do studia i tři hosty - francouzské synthpopové duo Cassius, americkou zpěvačku Santigold a překvapivě i matadora Petera Gabriela. Nahrávalo se pak po celém světě včetně Mexika a Japonska. Vydání alba se věnují speciální stránky, kde narazíte i na několik ukázek.


Placebo - A Place For Us To Dream (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Placebo - A Place For Us To Dream
Populární Placebo letos slaví dvacet let od vydání prvního alba, a tak kromě velkého výročního turné přichází i s výběrovou deskou, kterou navíc přizdobí novou písní "Jesus' Son". Retrospektivní kompilace přináší na šestatřicet písní a pyšní se titulem "A Place For Us To Dream". Mezi více či méně známými písněmi nebudou chybět hity "Nancy Boy", "Every You Every Me", "Pure Morning", "The Bitter End" nebo "Too Many Friends". Deska bude k dostání v digitální podobě, na dvou CD a také na vinylu. Ty kapela nachystala hned ve dvou provedeních - první verze je růžová, druhá klasicky černá. Ani jednu z nich ale neseženete v obchodech, prodej zajišťoval pouze oficiální internetový shop kapely. Fyzické nosiče navíc doplní i speciální čtyřiadvacetistránková kniha s doposud nikdy nezveřejněnými fotografiemi z posledních dvaceti let, které pro její účely ze svých osobních archívů vybrali Brian Molko a Stefan Olsdal. Pokud si písně budete chtít poslechnout i naživo, máte možnost 8. listopadu v pražském Fóru Karlín.


Barry Gibb - In The Now (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Barry Gibb - In The Now
Legendární zpěvák, skladatel, producent a v neposlední řadě člen kapely Bee Gees, Barry Gibb, se rozhodl po dvaatřiceti letech navázat na svůj debut "Now Voyager" a připravil své druhé sólové album. Držitel ceny Grammy ho pojmenoval "In The Now" a dvanáctka skladeb, které pro něj se syny Stephenem a Ashlyem napsal, je také prvním jeho novým materiálem od posledního alba Bee Gees "This Is Where I Came In", které vyšlo v roce 2001. Natáčelo se ve studiích v Miami se stejnými hudebníky, se kterými Barry Gibb absolvoval své předloňské sólové turné, a produkce se ujal sám Barry Gibb ve spolupráci s Johnem Merchantem. První ukázky včetně titulní skladby sdílí hudebník na svém VEVU.


Kaiser Chiefs - Stay Together (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Kaiser Chiefs - Stay Together
S šestou studiovou deskou přichází nyní britská formace Kaiser Chiefs. Kapela na nástupce "Education, Education, Education & War" upozornila prvním singlem "Parachute", po kterém následoval kousek "Hole In My Soul". Kromě těchto dvou písní vás deska potěší ještě dalšími devíti písněmi. Frontman Ricky Wilson k desce prozradil: "Když jsme dokončili naši poslední nahrávku, uvědomili jsme si, že nejdůležitější je to, co se děje v našich životech. O názor a smýšlení každého z nás. A přesně o tom je tato nová deska." Klipy k zmiňovaným singlům najdete na VEVU formace.


Jelen - Vlčí srdce (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk pop

Jelen - Vlčí srdce
Svým debutem "Světlo ve tmě" skupina Jelen pevně zakotvila na české hudební scéně. Teď tuto svou pozici bude chtít ztvrdit druhou deskou, kterou nazvala podle prvního singlu "Vlčí srdce". Na rozdíl od debutu vznikala novinka v již ustálené sestavě, přičemž se do tvorby nových písní zapojili všichni členové kapely. Produkci si opět vzal na starost Martin Ledvina, kterého už skupina považuje v podstatě za svého osmého člena. Jelen opět čerpá ze svých folkových kořenů, ovšem písně se snažili více nasměrovat k provedení, jak jej příznivci znají z koncertů. Na nahrávce hostuje spřízněná písničkářka Kateřina Marie Tichá, která si zazpívala v písni "Slunovrat", a ve dvou skladbách dostala prostor talentovaná vietnamská zpěvačka z Plzně Vu Thao Chi. První dvě skladby sdílí formace na svém VEVU.


Priessnitz - Beztíže (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Priessnitz - Beztíže
Po deseti letech vydává jesenická kapela Priessnitz novou nahrávku. A přichází s ní bohužel i pro fanoušky smutné ohlášení, a sice že by mělo jít také o jejich poslední desku. Milovníci této tuzemské formace se mohou těšit na vše, na co jsou u ní zvyklí: Zadumaná melancholie, temné vypravěčství, charakteristické melodie i rozeznatelná kytarová hra Petra Kružíka. "Priessnitz si nemohli zvolit lepší roční období k vydání alba, než je právě podzim. Jedenáctka skladeb má přesně tu sychravou, k depresi nakročenou atmosféru, která je právě teď za okny?" píše Jiří V. Matýsek ve své recenzi.


Tip týdne

Česká filharmonie, Jiří Bělohlávek - Antonín Dvořák: Slovanské tance (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Česká Filharmonie, Jiří Bělohlávek - Antonín Dvořák: Slovanské Tance Op. 46 a Op. 72
Po předloňském kompletu Dvořákových symfonií a orchestrů, nahrála Česká filharmonie pod vedením šéfdirigenta Jiřího Bělohlávka pro vydavatelství Decca další z Dvořákových slavných děl. Jedná se o oba díly "Slovanských tanců", tedy jak opus 46, tak i 72, kde Antonín Dvořák spojil lidovou hudbu se svým kompozičním mistrovstvím. Díky své dynamice, spontánnosti a kompozici se "Slovanské tance" staly jedním ze zásadních Dvořákových děl. Jaké je to letošní zpracování, můžete zjišťovat z ukázek na stránkách vydavatelství Decca Classic.


Craig David - Following My Intuition (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: UK garage / taneční hudba / r'n'b

Craig David - Following My Intuition
Zatímco v minulosti se anglický zpěvák Craig David hlásil s novým zhruba po dvou až třech letech, po tom posledním "Signed Sealed Delivered" se odmlčel na delší dobu. V mezidobí sice stačil spolupracovat například s Backstreet Boys, ale nové hudby se fanoušci dočkali až před dvěma roky, kdy umístil na své soundcloud.com skladbu "Cold". Ta se ale na jeho šestou desku "Following My Intuition" nedostala, a tak první ochutnávkou byl až loňský singl "When The Bassline Drops". K němu postupně přibylo další pět, včetně hitu "Ain't Giving Up", který s ním nahrál britský DJ a producent Sigala. K téhle šestici na desce Craig David přidal dalších osm písniček, respektive dvanáct, pokud bude řeč o deluxe edici. Na nich spolupracoval s lidmi jako Big Narstie, Blonde, Kaytranada, Hardwell, a producenty jako Jack Ü, Tre Jean-Marie, TMS, nebo Hal Ritson. Společně s nimi svoje r'n'b nakombinoval s taneční a klubovou hudbou, včetně elektronického stylu UK garage. Zmíněné singly sdílí zpěvák na svém VEVU.


The Mission - Another Fall From Grace (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: gothic rock / hard rock

The Mission - Another Fall From Grace
Britská gothic rocková formace The Mission nechala své fanoušky čekat na novou desku dlouhé tři roky. "Another Fall From Grace" je ale už tady a posluchači se mohou těšit na skladby z produkce Waynea Husseyho a Tima Palmera, kteří s kapelou spolupracovali už na debutu "God's Own Medicine" z roku 1986 a také na "Carved In Sand", vydané o čtyři roky později. Nahrávka je plná hostujících zpěváků, jako je třeba Gary Numan, Martin Gore (Depeche Mode), Ville Valo (HIM), Julianne Regan (All About Eve) & Evi Vine. "Pro mě osobně představuje novinka chybějící spojovací článek mezi deskou The Sisters Of Mercy 'First & Last & Always' a naší první nahrávkou. Při přípravách jsem se vyloženě soustředil na to, aby deska zněla jak z roku 1985. Proto na ní uslyšíte dvanáctistrunnou kytaru a musím říct, že jsem si to maximálně užil," prozradil Wayne Hussey. Jako ukázku si na oficiálním webu kapely poslechněte "Met-Amor-Phosis" s hostujícím Ville Valo.


Ray Wilson - Makes Me Think Of Home (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Ray Wilson - Makes Me Think Of Home
Ray Wilson si dal na počátku roku jasný cíl: Vydat ne jednu, ale rovnou dvě studiové desky. Nejprve představil akustickou nahrávku "Song For A Friend" a nyní uvádí "Makes Me Think Of Home". Na rozdíl od první letos vydané nahrávky byla ta aktuální za přítomnosti celé kapely. Jako první singl se do rádií dostal kousek "Amen To That" a vznikl k němu i vtipně laděný videoklip. Společně s touto písní obsahuje deska celkem deset kousků. Na YouTube.com si můžete poslechnout ukázku titulní skladby.


Sonata Arctica - Ninth Hour (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: melodický metal

Sonata Arctica - Ninth Hour
Finská metalová formace Sonata Arctica ušla za dobu své existence dlouhou tvůrčí cestu. S novou a v pořadí devátou studiovou deskou "Ninth Hour" se dostávají zase o kus dál, tentokrát do utopie: "Příroda a technologie vynalezené člověkem jsou v rovnováze. Oběť, kterou ale lidstvo musí postoupit, je podobná jako té v bibli, na kterou názvem alba odkazujeme. Jistě mi dáte za pravdu, že žijeme v době plné kritických událostí a veškerá naše rozhodnutí zásadně ovlivní budoucnost." V souvislosti s výše uvedenými slovy vás může jistě napadnout, jestli se jejich autor a frontman kapely Tony Kakko docela nezbláznil. "Ne, nejsem nábožensky založený. Musel jsem si spoustu věcí dostudovat a mám je zcela živě v paměti," dodal zpěvák. Rovnou dvě ukázky z novinkového CD si můžete poslechnout na Nuclearblast.de.


Marta Kubišová - Soul (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Marta Kubišová - Soul
Marta Kubišová má v plánu příští rok ukončit svoji dlouholetou kariéru a jejím poslední řadovou deskou má být novinka "Soul". Zařadila na ní dvanáct coververzí, z nichž většina vychází ze šedesátých let, kdy mohla zpívat. Do svého výběru zařadila takové klasiky jako "Walk On By", "From A Distance", "People Get Ready", "Songbird", nebo "Chain Of Fools", tedy písně, které proslavily Aretha Franklin, Dionne Warwick, Diana Ross, či Shirley Bassey. Všechny jsou nově v češtině, přičemž autory textů jsou Marta Skarlandtová, Václav Kopta a také Pavel Vrba. O aranžmá a produkci se postaral klavírista Petr Malásek, který si do studia pozval muzikanty Josefa Štěpánka, Martina Lehkého, Pavla Zbořila, Františka Kopa, sboristky Dashu, Alenu Průchovou a Naďu Wepperovou, smyčcové kvarteto i Pražský studiový symfonický orchestr. Speciálním hostem v jedné písni je zpěvák Matěj Ruppert. Ukázky z alba si poslechněte na stránkách Supraphonline.


Sum 41 - 13 Voices (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Sum 41 - 13 voices
Kanadská rocková formace Sum 41 se po pěti letech osmělila a fanouškům přináší novou desku. Šestá studiovka "13 Voices" vznikla za dohledu producenta Derycka Whibleyho, který dal společně s kapelou dohromady deset nových písní. Nahrávka vznikala v novém line-upu kapely, který obohacují dva noví kytaristé Dave Baksh a Tom Thacker. Deska je navíc silně poznamenaná niternými zážitky frontmana Derycka Whibleyho, jenž si díky alkoholismu zalaškoval se smrtí. První ukázku v podobě singlu "God Save Us All (Death to POP)" sdílí kapela na svém webu.


White Lies - Friends (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

White Lies - Friends
Předešlá deska "Big TV" sklidila u kritiky velice kladné ohlasy, což bylo trochu nečekané v kontextu jeho předchůdce "Ritual", který podle kritiky působil "docela divně". Nad novinkou White Lies s titulem "Friends" proto visí nejeden otazník. A jak se zdá, osazenstvo kapely se zase trochu odchýlilo od očekávaného standardu. Posluchačům představuje na novince deset písní, které dosud reprezentuje trojice singlů na VEVU kapely. Jen stěží budete ignorovat svižné tempo a feeling osmdesátých let. Přijďte se o tom ale přesvědčit sami 4. listopadu do pražského Lucerna Music Baru.


John Wesley - A Way You'll Never Be (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

John Wesley - A Way You'll Never Be
"Deska 'A Way You'll Never Be' pro mě představuje velký krok. Práce na ní byla totiž velice náročná, jelikož jsem se snažil dát dohromady různé stránky své osobnosti a představit se na ni jako akustický zpěvák a skladatel s elementy tvrdší kytarové hudby," uvádí John Wesley ke své nové studiové desce "A Way You'll Never Be". Dále dodává: "Tématicky jsem se snažil seskládat témata tak, aby vytvořila celkově jednolité album. Stylisticky jsem se vrátil do sedmdesátých let - do doby, kdy jsem velice toužil být kytarista." Ukázku v podobě písně "By The Light Of A Sun" najdete na YouTube.com kanálu InsideOutMusic.


Jonas Kaufmann - Dolce Vita (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Jonas Kaufmann - Dolce Vita
Neúnavný Jonas Kaufmann se po loňském album věnovanému Puccinimu rozhodl zůstat tematicky v Itálii a na svoji novou nahrávku "Dolce Vita" zařadil osmnáct nejznámějších a nejoblíbenějších italských skladeb, v nichž skládá hold hudebnímu dědictví Itálie a nesmrtelným melodiím napsaných pro tenor. Album obsahuje italské popové písně, tradiční skladby i neapolské písničky. Najdete mezi nimi například "Parla più piano" z filmového "Kmotra", "Volare", slavnou "Caruso", či "Con te partirò". K vydání tohoto titulu připravil německý tenor speciální stránky.


Loretta Lynn - White Christmas Blue (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / vánoční hudba

Loretta Lynn - White Christmas Blue
Před vydáním alba "Full Circle" nebylo o countryové legendě Lorettě Lynn slyšet dvanáct let, ale nyní to vypadá, že se nadechla k nové etapě své kariéry a vydává své druhé letošní CD "White Christmas Blue". Jak je z názvu zřejmé, jedná se o vánoční nahrávku a navazuje s ní tak na desku "Country Christmas", kterou vydala před neuvěřitelnými padesáti lety. Slavná zpěvačka na něj zařadila celkem tucet svátečních písní, které produkoval držitel Grammy Shawn Camp. Nechybí mezi nimi tradiční koledy jako "Away In A Manger" a "O Come All Ye Faithful", popové standardy "Winter Wonderland" a "White Christmas" a k nim přidala i dvě původní skladby "Country Christmas", "To Heck With Ole Santa Claus". Ukázky z "White Christmas Blue" si můžete poslechnout v e-shopu Amazon.com.


Melissa Etheridge - Memphis Rock And Soul (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / blues rock

Melissa Etheridge - Memphis Rock And Soul
Americká písničkářka a kytaristka Melissa Etheridge se po loňském losangeleském živáku vrátila do studia a nahrála album "Memphis Rock And Soul". Jak už naznačuje názvem, rozhodla se na něm vzdát hold Memphisu v Tennessee, konkrétně hudbě, která vznikala v tamním slavném vydavatelství Stax Records. Album je tedy hodně naladěné do blues-rockovou notu s občasnou příměsí soulu. Celkem pro něj nahrála dvanáct písniček, mezi které zařadila i předělávky písniček Otise Reddinga, Alberta Kinga, dua Sam & Dave, nebo Williama Bella. Ukázky nejen těchto skladeb najdete na stránkách Amazonu.


Hana Hegerová - Cesta (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: šanson / pop

Hana Hegerová - Cesta
20. října oslaví Hana Hegerová pětaosmdesát let a k tomuto životnímu jubileu jí vydavatelství Supraphon přichystalo mimořádnou kompilaci "Cesta". Jedná se o box set s deseti disky, který shrnuje její českou albovou tvorbu od roku 1966, doplněnou o bonusová CD. Prvním je dokument premiérově zpřístupněný záznam ze Stuttgartu, kde ji doprovázel na klavír Petr Malásek a na kontrabas Robert Balzar. Druhý disk je sestavou především singlových nahrávek z let 1960 až 1969, kde vedle klasických semaforských písní najdete i ty se Smetáčkovci, z Bratislavské lyry a jiné mírně pozapomenuté, ukazující na postup od dobového bigbandového doprovodu až ke komorním písním. Kompletní seznam skladeb a také ukázky nabízí Supraphonline.


Phantogram - Three (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / dream pop / trip hop

Phantogram - Three
Americké duo Phantogram si příliš dlouho s názvem své třetí desky hlavy nelámalo. Nazvalo ji jednoduše "Three" a teď mohou akorát čekat, jak se desítce nových songů povede. Mají na co navazovat - předchůdce "Voices" zůstal jen těsně před Top 10 americké hitparády. Možná i proto se rozhodli pozvat do studia řadu svých muzikantských kolegů, aby jim s novými kousky vypomohli. Jejich pozvání přijal třeba držitel Grammy za spolupráci s Adele a Dixie Chicks Dan Wilson, minimalista Steve Reich, The-Dream, Tricky Stewart, člen psychedelicko-elektronických Silver Apples Simeon Coxe a navíc duo čerpalo i z odkazu mrtvých hudebníků jako Lee Moses, Blowfly, či Eddie Bo. Výsledek můžete okusit z ukázek na jejich YouTube.com profilu.


Shovels & Rope - Little Seeds (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: americana / folk / alternativní country

Shovels & Rope - Little Seeds
Ačkoli působí manželské duo Shovels & Rope na hudební scéně již osm let a za tuto dobu stihli vydat čtyři alba a posbírat dvě ceny udělované Americana Music Association, prozatím jsou známí především ve Spojených státech. Uvidíme, zda na tomto něco změní jejich páté album "Little Seeds". Cary Ann Hearst a Michael Trent pro něj připravili třináct písniček, kde opět kombinují americanu s alternativními formami folku a country. Blíže se s nimi můžete seznámit díky ukázkám na stránkách Amazonu.


Noid - Bonnie & Clyde a další muzikálové hity (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: muzikálová hudba

Noid - Bonnie & Clyde a další muzikálové hity
Václav Noid Bárta se letos rozhodl zrekapitulovat své dosavadní muzikálové působení a vydává kompilaci "Bonnie & Clyde a další muzikálové hity". Jak je patrné z názvu, výběru dvanácti písní vévodí čerstvé nahrávky z představení "Bonnie & Clyde". K nim pak připojil ukázky z dalších muzikálů jako "Carmen", "Aida", "Moulin Rouge", "Dáma s kaméliemi", "Elixír života" i z nedávno obnoveného "Jesus Christ Superstar". Díky tomu vedle jeho hlasu uslyšíte také Lucii Bílou, Kamilu Nývltovou, nebo Dashu.


V krátkosti

  • Mimořádně úspěšný román britské spisovatelky Pauly Hawkins "Dívka ve vlaku" se dočkal filmového zpracování, které mělo ve čtvrtek premiéru i v našich kinech. Scénickou hudbu k němu obstaral Danny Elfman a pro stejnojmenný soundtrack ji seskupil do třiadvaceti skladeb.
  • Dalším filmem, který se ale do českých kin dostane až ve čtvrtek, je další z filmových zpracování knih Dana Browna "Inferno". Hudbu k tomuto filmu složil Hans Zimmer a na soundtracku k filmu najdete sedmnáct jeho kompozic.
  • Divadlo Sklep se v rámci své 45. roku existence rozhodlo vydat kompilace písniček živě nahraných na Besídkách, v tradičních pásmech scének, skečů, písní a tanců. První dostalo název "Sklep Naposlech" a obsáhne roky 2006 až 2008.


Dále vychází:

Athorn - Necropolis (Mystic Production)
Bryn Terfel - Cantata Memoria. (Universal)
Capella De La Torre - Fire Music - Infernal Flames And Celestial Blaze (Sony Music)
Dayshell - Nexus (Universal)
Jakub Smolík - Šťastné a veselé Vánoce (Supraphon)
José Carreras - A Life In Music (Sony Music)
Kate Tempest - Let Them Eat Chaos (Universal)
Mauro Peter - Schumann: Dichterliebe, Op. 48 (Sony Music)
Meshuggah - Violent Sleep Of Reason (Mystic Production)
Nikolaus Harnoncourt - Harnoncourt - The Complete Sony Recordings (Sony Music)
Různí - Just Dance 2016 (Universal)
Savage Master - With Whips And Chains (Mystic Production)
Saxon - Let Me Feel Your Power (DVD) (Warner Music)
Second Relation - Eno (Mystic Production)
Symphonity - King Of Persia (Mystic Production)
The Goodmans - Live In Texas: An Unforgettable Evening (Sony Music)
Triumphant - He Is Christmas (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Abba - Arrival (Universal)
Abba - Arrival - The Singles (Universal)
Barry Gibb - In The Now (Sony Music)
Bob Dylan - Pure Dylan - An Intimate Look At Bob Dylan (Sony Music)
Bob Weir - Blue Mountain (Sony Music)
DJ Khaled - Major Key (Sony Music)
Elvis Presley - Merry Christmas Baby (Sony Music)
Falco - Falco (Sony Music)
Green Day - Revolution Radio (Warner Music)
John Wesley - A Way You'll Never Be (Sony Music)
Kaiser Chiefs - Stay Together (Universal)
Karajan/Bph - Adagio/Canon (Universal)
Karajan/Bph - New Year's Concert 1987 (Universal)
Karajan/Bph - Symfonie 5 (Universal)
Kate Tempest - Let Them Eat Chaos (Universal)
Loretta Lynn - White Christmas Blue (Sony Music)
Lou Reed - The Rca & Arista Vinyl Collection, Vol.1 (Sony Music)
Meshuggah - Violent Sleep Of Reason (Mystic Production)
Miles Davis - The Essential Miles Davis (Sony Music)
Moonspell - Irreligious (Vinyl Re-Issue 2016) (Sony Music)
Nikolaus Harnoncourt - Mozart: Requiem (Sony Music)
Nikolaus Harnoncourt - Verdi: Requiem (Sony Music)
Nikolaus Harnoncourt - Walzer Revolution (Sony Music)
Norah Jones - Day Breaks (Universal)
Phantogram - Three (Universal)
Public Enemy - Fear Of A Black Planet (Universal)
Ray Wilson - Makes Me Think Of Home (Mystic Production)
Rihanna - Anti (Universal)
Savage Master - With Whips And Chains (Mystic Production)
Second Relation - Eno (Mystic Production)
Shovels & Rope - Little Seeds (Mystic Production)
Sonata Arctica - Ninth Hour (Mystic Production)
Stevie Ray Vaughan & Double Trouble - The Essential Stevie Ray Vaughan And Double Trouble (Sony Music)
White Lies - Friends (Mystic Production)
Zimerman/Karajan/Bph - Koncerty pro klavír (Universal)

Reedice:
Billy Joel - The Stranger (Sony Music)
Dennis Wilson - Pacific Ocean Blue & Bambu (Sony Music)
Elvis Presley - On Stage (Sony Music)
Iggy & The Stooges - Raw Power (Sony Music)
Jeff Buckley - Grace (Sony Music)
Miles Davis - Kind Of Blue (Sony Music)
My Little Pony - It's A Pony Kind Of Christmas (Sony Music)
NAS - Illmatic XX (Sony Music)
Ozzy Osbourne - Diary Of A Madman (Sony Music)
Santana - Supernatural (Sony Music)
Stevie Ray Vaughan & Double Trouble - Couldn't Stand The Weather (Sony Music)

NÁZORY
  • Po skvělém albu Voices, jsem velmi zvědavý na ... (Tomáš, 11.10.2016 10:28) Reagovat

    Po skvělém albu Voices, jsem velmi zvědavý na novinku Three. Kam se Phantogram posunuli. A určitě ochutnám nové písně Marty Kubišové.

  • SUm 41 su sPunk rock alebo ak chcete pop punk a e (dave, 12.10.2016 00:25) Reagovat

    SUm 41 su sPunk rock alebo ak chcete pop punk a ešte vám tu chýba novinka Nofx

  • překvapilo mne že The Mission ještě hrají, (jirkaL, 12.10.2016 12:39) Reagovat

    ba co víc vydávají i nová alba :-) Měl jsem od nich rád desku Carved in Sand ze začátku 90. let. Promo
    klip z nového alba je super...

  • Nové album Barry Gibba je dost velká pohoda pro ... (Mira, 12.10.2016 19:55) Reagovat

    Nové album Barry Gibba je dost velká pohoda pro uši. Hlavně titulní píseň In The Now je fakt skvělá.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: "Assassin's Creed", "Star Wars", "Ted Lasso", "Iron Man 2", ale i "Bořek stavitel". Obecní dům zaplnili skladatelé filmových melodií (19.04.2024 22:19)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Recenze: Sum 41 se na "Heaven :x: Hell" loučí poctivou porcí sebe samotných (12.04.2024 16:00)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues (19.03.2024 09:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Naživo: Hans Zimmer bez Hanse Zimmera vzal diváky v O2 areně na cestu kolem světa (09.03.2024 19:59)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Kabát Sia U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu