shop.musicserver.cz
Coldplay - A Head Full Of Dreams

Coldplay vsadili v "A Head Full Of Dreams" na jednoduchost, která se jim vyplatila

Vydáno: 20.08.2016 12:49 v sekci Video - Jaromír Koc | foto: Anton Corbijn
Od vydání aktuálního alba britských Coldplay "A Head Full Of Dreams" uběhlo zhruba devět měsíců a už tu máme z desky v pořadí čtvrtý singl. Je všeobecně známo, že kapela si dává s doprovodným vizuálem opravdu záležet a má kolem sebe i tým lidí, který velmi často přijde s něčím hodně originálním. Po skvostném klipu k písni "Up & Up" sází sice na jednoduchost, přesto dosahují téměř maximálního efektu.

Video k titulní písni "A Head Full Of Dreams" Coldplay stihli natočit během nedávné koncertní zastávky v Mexiku a je rozděleno do dvou částí. Americký režisér a fotograf James Marcus Haneyse se v té první soustředil na obyčejný život mexické metropole, kamerou tak sledoval lidi, v mnoha případech je i nevidomky natáčel a následně i jejich reakce, když zjistili, že se po ulicích na kolech prohání členové kapely.

Druhá část klipu nás zavede na tamější koncert, z kterého James vykousal mnoho emotivních okamžiků. To se v nejbližší době určitě ukáže jako strategické, neb v prosinci Coldplay čeká turné po Austrálii a v následujících dnech taktéž odkryjí koncertní plány pro příští rok. Že bychom se v Praze konečně opět dočkali?

7/10

NÁZORY
  • nuda (RF, 23.08.2016 12:54) Reagovat

    to je nuda to je strasny,v kazdy pisnicce ooooooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhhh,yeeeeeeeeeeeeeeeeeeah,ono je to chytry oooooooooooh se kazdymu jednoduse zpiva myslim fanousky protoze slova neznaji:-),nejlepsi album Coldplay bylo hned to prvni a jeste to druhy bylo dobry pak sli do kopru myslim hudebne,samozrejme komercne si nemuzou stezovat ale to je tak vsechno bohuzel,spolupraci s Rihannou a vykradanim casti pisni nekterych interpretu u me skoncili,stala se z nich jen masina na vydelavani penez viz jejich nasledujici alba a preplacany koncerty pyrotechnikou,konfetami,svetelnou show ale nejak zapomneli na to nejdulezitejsi a to je hudba,Coldplay ztratili dusi,ty sra..y komercni co vydavaji jsou hrozny,je to smutnej konec ale chlapci si urcite nestezujou kdyz maji plny stadiony:-)

    • Re: nuda (Y3k, 23.08.2016 20:30) Reagovat

      Naprostej souhlas.To co ted delaji je ostuda .

    • Re: nuda (martin, 23.08.2016 21:34) Reagovat

      co je špatného na komerci?

      • Re: nuda (RF, 23.08.2016 23:36) Reagovat

        pokud tu komerci delaji pipiny jako Rihanna atd. tak je mi to jedno,to jsou jen nastroje na vydevani penez bez talentu ale Coldplay jsou dobri muzikanti a kdyz si poslechnu prvni dve alba a pak slysim co delaji ted tak je mi smutno,delali dobrou hudbu ktera mela dusi,dneska jen splnuji naroky na radiovy popovy shity,zkratka jdou na jistotu,napr. jaky vyznam ma vydavat singl s Rihannou?samozrejme jen komercni,bylo to chytry spojeni dvou velkych znacek,rozdil byl v tom ze Rihanna je odpad,ta holka neumi zpivat zatimco Coldplay delali kvalitni hudbu ale uz ji nedelaji,meli by se vratit ke kytarovymu popu ktery delali driv,sice to taky byla komerce ale ne takova a hlavne byla kvalitni a byla uveritelna,je hezky ze se chteji nejak vyvijet ale timhle smerem je to spatne ale jak rikam oni maji plny stadiony tak nemaji duvod neco menit...

        • Re: nuda (martin, 24.08.2016 21:07) Reagovat

          To je zajímavé. Když už jste použil dojmologii (hudba MĚLA DUŠI), já si ji tedy dovolím taky použít. Já VĚŘÍM, že Rihanna je dobrá zpěvačka (a ano vím, že lepší je Celine, Adele, Whitney,...), viděl jsem naživo a jako fakt dobrý, dokonce VĚŘÍM, že album ANTI se snaží o trochu experimentování v popu. A v neposlední řadě VĚŘÍM, že Coldplay si s Rihannou sedli po lidské stránce a prostě potřebovali, jak sami řekli, udělat z Princess duet a rozhodli se pro ni. Nevím, zda jste producentem toho songu, že s jistotou říkáte, že to udělali pro prachy. Samozřejmě možnost tu je, ale Coldplay sleduju od začátku a neznám pokornější kapelu (vždy na mě působí jako malí kluci, co prostě od radosti hrají - opět můj dojem).
          Jinak slyšet Coldplay v rádiu, je docela rarita (něco jako chytit Snorlaxe ;-). Nevím, co za rádia posloucháte, ale já je moc neslyším. když už, tak snad dvě písně z Vámi vychvalovaných "ne až tak komerčních" alb a možná ještě ASFOS.
          A jinak, co je na tom špatného, že někoho hrají rádia vůbec? pokud dělají hudbu pro prachy, jak říkáte, tak bych si přál, aby takovohle komerci dělalo víc interpretů.
          Coldplay udělali kdysi jednu chybu, dovolili si napsat megahit, který se líbil mnoha lidem (Viva la Vida). Od té doby je in na ně plivat. Ale vlastně to je docela běžný jev (chválené kapely jdou big a fans pak mají pocit, že už nejsou jen jejich a tak se staví často do této pózy - Linkin Park by mohli vyprávět). Já jsem to měl podobně u Kryštofů - od Inzerátu mě už tolik nebaví, ale respektuju je, protože umí a je to furt dobré.
          A často na Coldplay nadávají fans U2 - při zmínce, že jsou Coldplay největší kapela světa (jakkoli je to tvrzení hloupé), se čertí a snad myslí, že by se na Bona a spol. mělo při tom zapomenout...
          Nebo se mýlím? Povězte tedy, co je "dobrá komerce" (ale prosím takové to klišé, že Pink Floyd, Celine Dion zkuste vynechat.
          Ale aby veškerou pozornost neztrhl komentář se sprostými slovy a hejtem - video je ok, líbí se mi že je půl album verze, půl živá, jízda na kole působí typicky uvolněným, vážněseneberoucím dojmem. Jistě, není to žádné terno. Ale mě to velmi potěšilo, páč je to jedna z mých nejoblíbenějších písní z AHFOD.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Idles ve videoklipu k singlu "Grace" zdeepfejkovali Chrise Martina z Coldplay. S jeho svolením (25.02.2024 11:44)
- Video: Coldplay zahráli u Jimmyho Kimmela speciální verzi "Clocks" (04.02.2023 17:39)
- Audio: Coldplay se s Alanem Partridgem pustili do hitu "Knowing Me Knowing You" od kapely ABBA (24.08.2022 09:26)
- Naživo: Coldplay v Belgii už zase měnili životy k lepšímu (23.08.2022 07:56)
- Video: Coldplay v klipu "Humankind" vzdali poctu fanouškům (19.08.2022 09:36)
- Naživo: Coldplay konečně dovezli svou euforickou archu do Evropy (07.07.2022 12:11)
- Elektřina zdražuje. Coldplay si na turné vyrábějí vlastní (10.05.2022 12:29)
- Video: Coldplay v Mexiku předvedli dokonalé háelpéčko (09.05.2022 15:42)
- Video: Coldplay si v "People Of The Pride" hrají na Muse (16.03.2022 17:13)
- Coldplay budou v úterý živě a zdarma streamovat svůj koncert z Dubaje (14.02.2022 21:17)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu