shop.musicserver.cz
Martin Garrix - Mám mnohem větší záběr než jen párty a klubovou muziku

Martin Garrix - Mám mnohem větší záběr než jen párty a klubovou muziku

Vydáno: 06.08.2016 13:00 v sekci Rozhovory - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Již za necelý týden se v České republice uskuteční další ročník Air festivalu, jehož letošním headlinerem bude dvacetiletý holandský DJ Martin Garrix. Musicserver měl tu čest ho vyzpovídat před pár dny na Ibize. Kromě novinek z jeho hudební kuchyně jsme probrali samozřejmě i nadcházející návštěvu u nás.

Vracíš se do České republiky po několika letech. Vzpomínáš si na svou první návštěvu?

Poprvé jsem se podíval do České republiky na Magnetic festivalu v roce 2014 a byla to zábava! Bylo to úžasné - v lidech byla ohromná energie a měli spoustu plakátů a transparentů s mým logem. Bylo to hodně cool, vystupoval jsem s Blasterjaxx a s dalšími kamarády a bylo tam tolik pozitivní energie. Opravdu se mi to moc líbilo a už se nemůžu dočkat, až se do České republiky zase podívám.

Jsi aktuálně jedním z nejúspěšnějších světových DJů. Co myslíš, čím jsi tak výjimečný? Tak jiný?

Nemám ponětí… Čím se liším? Ve studiu i na pódiu si jenom dělám to své. Rád dávám do vystoupení veškerou svou energii. Miluju živé hraní a snažím se nasměrovat svou radost do lidí… Možná je to tohle. Miluju show a mám moc rád to, co dělám. Sám jsem před pár lety začínal jako fanoušek, jako jeden z mnoha lidí v publiku, a koukal jsem, jak to dělají jiní DJové. Později jsem se začal se hudbě věnovat a bavil jsem se tím - a pořád mě to moc baví.

Jaké první písničky na tebe tehdy nejvíc zapůsobily?

Tiesto a jeho "Traffic" a pak Pryda s "Miami To Atlanta" - tohle byly dvě písničky, které mě fakt dostaly a něco ve mně spustily.

Tvoji rodiče tě, zdá se, velice podporují. Pouštěli ti jako malému nějakou hudbu?

Ano, rodiče mě maximálně podporují a bez jejich podpory bych tu teď neseděl. Je to fajn. Máma hraje na klavír a táta na kytaru. To on mi sehnal učitele, takže díky němu teď hraju na kytaru i já. Také moje sestra je hudebně nadaná - hraje na housle, zpívá a umí na klavír. Takže mě takhle od dětství povzbuzovali neustálým hraním nebo třeba zpíváním v autě. Bez nich bych tady nebyl.

Dlouho se mluví o tvém novém autorském albu. Kdy konečně vyjde?

To záleží na gramofirmě. Právě z něj vyšel první singl. Je to moje věc s Bebe Rexhou, jmenuje se "In The Name Of Love" a jsem z ní nadšený. Snažil jsem se udělat něco jiného, než na co jsou lidé u Martina Garrixe zvyklí. Premiéru měla písnička letos v Miami a odezva na ni byla úžasná. Na tomhle albu chci světu ukázat, že Martin Garrix má i jinou tvář než jen tu festivalovou s energickou hudbou, a už se nemůžu dočkat, až svět uvidí, že mám mnohem větší záběr než jen párty a klubovou muziku.

Znamená to, že na albu nebudou žádné tvoje starší hity?

Bude tam jen nová hudba.

To je zajímavé. Nebudou lidé zklamaní?

Mohou je mít z iTunes. Chci, aby tahle deska ukázala světu, že umím mnohem víc, a chci, aby nová muzika byla skvělá. Bude to kombinace nových stylů a samozřejmě tam budou klubové věci, které ode mě lidé čekají, zvuk, který si se mnou spojují, ale chci taky vyzkoušet nové věci. Můj nový singl je taky zkouška něčeho nového.

Martin Garrix

Martin Garrix je jedním z nejmladších DJů na světě. Svůj první song "ITSA" vydal v pouhých šestnácti letech, velký zlom ale přišel v roce 2013 díky singlu "Animals". Ten pro tohoto Holanďana znamenal miliónové prodeje, zlatá a platinová ocenění, nabídky spolupráce od předních DJských kolegů a vystupování po celém světě. Na svém kontě má více než dvacítku singlů, na kterých s ním spolupracovat například Tiësto, Usher, Dimitri Vegas & Like Mike nebo Afrojack. Podle ankety DJ Mag je aktuálně třetím nejoblíbenějším DJem na světě a na jeho popularitě mají velký podíl i jeho do poslední maličkosti vypilovaná vystoupení. Již 13. srpna se vrátí do České republiky, kde bude vedle Dona Diabla nebo Quintina hlavní hvězdou Air festivalu.

Zdá se, že máš pořád v rukávu nová překvapení. Letos už jsi vydal tři singly. Kdy máš čas tohle dělat?

Neustále pracuju. Jsem na téhle práci závislý. Ani to nemůžu nazvat prací, je to koníček. Začalo to jako koníček a koníček to je i teď. Jsem ve studiu sám nebo s kamarády a dělám hudbu, protože ji miluju. Před měsícem jsem vydal skladbu "Lions In The Wild" a jedna firma mě požádala, jestli by tu skladbu mohla použít na velké herní konferenci. Samozřejmě jsem jim to dovolil, ale pak jsem začal míchat nové nápady a najednou tu byla nová skladba, kterou inspirovala videohra, takže jsem jim ji nabídnul. Produkování je pro mě zkrátka velice hravá věc. Líbí se mi, že momentálně můžu vydat, co chci, kdy chci a jak to chci. Rozhodli jsme se udělat skladbu "Oops" pro videohru, ohlas na ni při hraní je skvělý, teď je tu můj nový singl a nyní opět pracuju na novém albu.

Řekni mi něco o tvém labelu. Založil jsi ho pro sebe nebo i pro lidi, jejichž hudba se ti líbí?

STMPD RCRDS, můj vlastní label, jsem založil se záměrem vydávat hudbu, kterou sám rád poslouchám a samozřejmě i svou vlastní. Taky ho chci mít jako platformu, díky které světu představím nové umělce. Momentálně jsme na začátku, vybíráme umělce, děláme marketing, máme člověka na rádio, ale cílem je určitě jednou podepsat smlouvu s novými umělci, vzít je na turné jako předskokany a ukázat je lidem.

Co můžou lidé očekávat od tvé nadcházející show v České republice? Nějaké speciální efekty?

Show bude nabitá energií, spoustou cool efektů, bude to bláznivé. Nechci prozradit žádná překvapení, ale možnost vrátit se po dvou letech do České republiky pro mě znamená předvést lidem svou show na sto deset procent!

Kolik taková show vlastně stojí?

Budu k tobě upřímný. Před pár dny jsme za vystoupení zaplatili osmdesát tisíc euro a to počítám jen produkci. Dostanete slušně zaplaceno, ale jestli to má být dobrá show, musíte také do samotného vystoupení hodně investovat.

Všiml jsem si, že ses nedávno zapojil do jedné bohulibé věci. Můžeš mi říct pár slov o činnosti nazvané FUCK CANCER?

Obecně je pro mě hodně důležité, když lidé, kteří jsou v postavení dělat dobré věci pro život, je dělají. Stejně tak lidé, kteří mají na tenhle svět nějaký vliv. Moc se mi líbí, když se lidé věnují charitativní práci, a FUCK CANCER je činnost, která je mi opravdu blízká. Je úžasné, když peníze, které vyděláme naší show, jdou právě na tenhle účel, pro nadaci FUCK CANCER, jež vydává hodně peněz na výzkum léčby rakoviny. Je to hodně emocionální věc. Potkal jsem se na krátkém setkání před vystoupením s mnoha lidmi, kteří tu nemoc porazili. Vyprávěli mi svoje příběhy a co to pro ně znamenalo, že jsem byl nepřímo součástí té léčby. Večer jsem pak ležel v posteli a myslel na to, jak mě to během té show a po ní hodně dojalo, byla to zvláštní a krásná chvíle. Myslím, že nezůstane jen u téhle akce.

Co bys na závěr vzkázal lidem, kteří touží být tak úspěšní jako ty?

Asi tohle - možné je cokoliv! Jděte za svým snem, makejte na tom, neztrácejte hlavu a užijte si to. Pokud vás moc baví to, co děláte, dělejte to naplno. Není to jen o tom stát se DJem nebo producentem, platí to u všeho v životě - když budete opravdu chtít, můžete na tom makat a splnit si sen. Jediný člověk, který stojí před vámi a vaším cílem, jste vy sami.


NÁZORY
  • história sa opakuje... (martin dorecký, 06.08.2016 23:52) Reagovat

    Dvaja výtvarníci vlani obliali červenou farbou bustu komunistického pohlavára Vasila Biľaka v Krajnej Bystrej, na pamätník tiež napísali slovo „sviňa“. Skutok výtvarníci podľa ich slov vykonali v nutnej obrane a cítia sa byť nevinní. „Neurobili sme nič iné, len sme chceli zabrániť páchaniu zločinu, za ktorý propagáciu ľudí, ktorých činy prispeli k tomu, že u nás boli v časoch zločineckého režimu ľudia vraždení, zatváraní a perzekvovaní, považujeme,“ vyhlásil Peter Kalmus

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Video: Podívejte se na Usherovu show v přestávce letošního Super Bowlu (12.02.2024 18:11)
- Usher: "Moje vystoupení na Super Bowlu bude poctou černé hudbě" (06.02.2024 17:28)
- Nejoblíbenějším DJem se letos stává David Guetta, loňský vítěz Martin Garrix je až třetí (27.11.2023 17:34)
- Nejvíc nej: Pět důvodů, proč letos vyrazit na Beats For Love (03.07.2023 13:30)
- Video: Tiësto v klipu k "All Nighter" ukazuje, že 24hodinová party není vždy dobrý nápad (07.05.2023 17:47)
- Nové desky 17/2023 - od The National přes Jessie Ware po Dipla (03.05.2023 08:00)
- Nové desky 16/2023 - od Enter Shikari přes Everything But The Girl po Tiësta (25.04.2023 18:00)
- Tiësto má hotovo. Na Beats For Love přiveze i nové album "Drive" (14.03.2023 09:22)
- Legendární Tiësto poprvé v Ostravě - Beats for Love slibuje nabitý ročník! (19.01.2023 14:53)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu