shop.musicserver.cz
Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 16.7.2016

Sobotní Colours připomínaly počasím spíše Glastonbury

Vydáno: 17.07.2016 22:36 v sekci Naživo - Tereza Vavroušková | foto: Vojtěch Kubec / musicserver.cz

Třetí den se z festivalu Colours Of Ostrava stala bažinová oblast, kromě hudebních zážitků jste si tak mohli odnést kila vítkovického bahna. Povzbudit promočené návštěvníky přijeli například Kodaline, Thievery Corporation, Caro Emerald nebo Boys Noize.

Live: Colours Of Ostrava - Den třetí

místo: Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
datum: 16. července 2016
vystoupili: Caro Emerald, Kodaline, Boys Noize, Thievery Corporation, Lake Malawi a další
Fotogalerie

Sobotní program na hlavní stagi příhodně zahájili Lake Malawi, jelikož se v areálu začala tvořit jezera vody. DJská Camel Beach tak najednou měla konečně vlastní moře, u stánků s pivem se konaly nedobrovolné bahenní zápasy a olympiáda ve vybírání držkopádů a prodejci zmrzliny se oproti loňským tropickým vedrům mohli jít doslova akorát tak klouzat.

Lake Malawi očima Ondřeje Selnera

Při pozorování programu letošních Colours Of Ostrava by leckoho dost možná zarazilo, že v kolonce pro hlavní stage se vyskytovalo jméno českých Lake Malawi. Neprávem. Lake Malawi, kteří jsou v podstatě pohrobky Charlie Straight, totiž dokázali, že i přes nepřízeň počasí (pršelo prakticky celý den a v čase koncertu Třinečanů nejintenzivněji) dokážou přilákat pozornost, především ji ale zcela naplno proměnit v energický koncert plný tance, zasněných melodií a zábavy.

Jestliže bychom chtěli hledat příměr v zahraničí, nepřichází na mysl nic menšího než britští Coldplay. Hudba Lake Malawi totiž také okamžitě chytne. Na rozdíl od britských kolegů se ale Češi nebojí experimentovat, překvapovat a hlavně si zachovávat svou vlastní tvář. A to platí i o performanci (například taneční kreace Alberta Černého v dešti) na pódiu samotném.

Chvíli to vypadalo, že náladu v areálu zvedne nizozemská zpěvačka Caro Emerald, bohužel však svůj jazzový repertoár nechala v zákulisí a hodinový set vyplnila pouze módním elektroswingem v kombinaci s coverem od Ewy Farné Meghan Trainor "All About That Bass" a celkový dojem z jejího vystoupení zůstal velmi vlažný. Na Colours jezdí přece jen náročnější posluchači a není třeba, aby se interpreti přizpůsobovali trendům na úkor kvality.

Jak má vypadat zábavný taneční set, předvedli na Arcelormittal stagi domácí Monkey Business. Zpěvákovi Matěji Ruppertovi sekundovala jak Tonya Graves, tak hostující Tereza Černochová a kapela předvedla snad nejlepší festivalové vystoupení své kariéry. Kromě vlastního repertoáru zaznělo i vzpomínkové medley songů nedávno zesnulého Prince a vedle svých pěveckých schopností ukázal Matěj i trenýrky s logem festivalu.

Jednou z hlavních hvězd večera byli Irové Kodaline:

Kodaline očima Honzy Trávníčka

Kodaline, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, 16.7.2016
© Vojtěch Kubec / musicserver.cz
Druhá deska "Coming Up For Air" sice po světě nesbírala recenze z nejpozitivnějších, umožnila ale irské poprockové čtveřici Kodaline vyjet na dlouhé turné, s nímž se u nás letos zastavila už podruhé. Nasládlé melodie a souměrná tvář Stevea Garrigana pochopitelně pod pódium přilákala zejména dívčí publikum, které se neostýchalo si mezi písněmi i několikrát zapištět. Mezi solidními zpěvnými kousky "High Hopes", "Autopilot", na foukací harmoniku doprovázenou "Love Like This" nebo akusticky zahranou a světýlky mobilů oživenou "The One" si každý našel asi tu svou, oproti únorovému koncertu v Lucerna Music Baru bylo ale využito také velikosti pódia, takže většinu skladeb doprovázely projekce s leteckými záběry na zelenou přírodu.

Do setlistu se navíc vměstnala i novinka "Raging", kterou formace nahrála na Kygův debut "Cloud Nine". Oproti studiové verzi šlo ale o poprockovější provedení, takže tropical house šel tentokrát stranou. To všechno by i díky vrcholu se stadiónovou baladou "Love Will Set You Free" mohlo zapříčinit dobrý koncert, leč bohužel nebylo tomu tak. V Praze bylo na Garriganovi ještě znát nachlazení, a tak mu člověk nějaký ten falešný tón nebo neudýchání písní odpustil. Na Colours Of Ostrava na tom byl ale pěvecky totožně, a to už mu kolem žádné čajíčky nestály. Zdá se tedy, že hlasově selhává pravidelně a výšky či udržení tónu jsou pro něj problémem na denním pořádku. A co se zpěvákem, který vlastní písně nevyzpívá, že... Škoda, mohlo to být fajn. Každopádně zkusíme do třetice ještě ten Sziget, kde Kodaline taktéž zahrají, třeba se to zlepší.

Největší peckou večera bylo vystoupení legendy elektronické hudby, DJe a producenta Boys Noize, který předvedl skvělý set i projekce. Naopak zklamáním byli Thievery Corporation, kteří své vystoupení mohli klidně odzpívat z gauče, jenž na pódiu měli, a možná měli raději zůstat na gauči doma. Kapela totiž songy pojala jako každý pes jiná ves a spousta diváků na tak nekoncepční vystoupení reagovala moonwalkem z plochy před pódiem zpátky do přístřeší.

Po skončení programu na hlavních pódiích se zábavychtiví diváci snažili vměstnat do jediného tanečního stanu, který fungoval do ranních hodin, což kapacitně pochopitelně nebylo možné a zůstává otázkou, proč pořadatelé opustili skvělý koncept z loňského roku, kdy do pozdních hodin fungovalo několik menších tanečních stagí, a diváci tak nebyli nuceni hledat zábavu v centru města.

Víkendový program festivalu ukončí legendární Underworld či Passenger, report z neděle vám přineseme zítra.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Video: Nahrála Meghan Trainor s "Been Like This" další hit pro Ewu Farnou? (10.04.2024 13:58)
- Orlen je opět generálním partnerem Colours Of Ostrava. Festival nabídne polské umělce i soutěž pro kapely (10.04.2024 12:39)
- Naživo: Ewa Farna si podmanila O2 arenu i napodruhé (23.03.2024 08:48)
- Nabitý program Colours of Ostrava 2024 vyvrcholí hvězdnou sobotou (06.03.2024 12:03)
- Video: Idles ve videoklipu k singlu "Grace" zdeepfejkovali Chrise Martina z Coldplay. S jeho svolením (25.02.2024 11:44)
- Colours 2024 nabízí pestrý program z celého světa včetně rockové legendy Lennyho Kravitze. Od února vstupenky zdražují (26.01.2024 10:42)
- Video: Kygo s Avou Max ve "Whatever" kazí průlomový hit od Shakiry (21.01.2024 09:11)
- Nejvíc nej: "ČESKÝ SLAVÍK NIKOHO NEZAJÍMÁ!" 10 nejčtenějších článků roku 2023 (01.01.2024 19:45)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu