Bring Me The Horizon jsou v "Avalanche" pořádně energičtí

28.06.2016 19:33 - Petra Jarošová | foto: facebook interpreta

Britská metalcoreová kapela Bring Me The Horizon dělí posluchače tohoto žánru na dva tábory už dlouho. S deskou "That's The Spirit", která vyšla v září 2015, se to ještě více potvrdilo díky nově příchozím fanouškům, ale zároveň ztrátě těch starých. Někteří z nich se zkrátka nedokázali smířit s odklonem od deathcoreových kořenů kapely, případně v nahrávkách, které předcházely "Sempiternal", tedy "Suicide Silence" a "There Is A Hell, Believe Me I've Seen It. There Is A Heaven, Let’s Keep It A Secret". V současné době se však tato sheffieldská parta těší obrovské popularitě, o čemž svědčí řada vyprodaných koncertů a to včetně Wembley Areny, kde se natáčelo jejich koncertní DVD.

Z již zmiňované poslední desky "That's The Spirit" dostaly vizuální podobu singly "Drown", "Throne", "True Friends" a "Follow You", nyní se to podařilo i nejnovějšímu kousku "Avalanche", který pojednává o pocitech z návštěv frontmana Olivera Sykese v ADHD centru, když se léčil ze závislosti na ketaminu. Jedná se vlastně jen o video, které je utvořeno z různých poslepovaných částí koncertů jeho kapely, ale nelze mu upřít dynamiku, hru světel a pozornější divák, který zná i starší klipy, by tam mohl najít i podobu s klipem k songu "Anthem" (konkrétně například ve čtyřicáté sedmé vteřině novinky je pozornost věnována na siluetu jednoho fanouška podobně jako v čase 2:15 u "Anthem").

Klip by mohl dostat lepší osmičku hned ze dvou důvodů. Prvním je fakt, že kapela vytvořila naprosto senzačně energické video, které svými záběry nenechá diváka jen tak v poklidu sedět a strhne celý dav posluchačů jako lavina, což je ostatně "Avalanche" v překladu. Za druhý důvod by se dalo považovat vytvoření klipu jako poděkování kapely svým fanouškům za jejich přízeň, původně totiž ani v plánu nebyl. Hodně povedené jsou i jednotlivé přechody záběrů z členů kapely na fanoušky a záběrů z festivalů jako celek. Ačkoliv z klipu sálá euforická atmosféra, formace se i přesto mohla s klipem ještě více vyřádit. Zkrátka je to kapela, která vyrostla a naživo jim to ladí taky čím dál lépe s tím, že Oliver se už nemusí tak trápit s hlasivkami. Ostatně, o tom, jak se jim tento kousek povedl, se můžete přesvědčit sami. Příjemnou podívanou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY