V pátek rozezní Smetanovu síň Dianne Reeves

22.06.2016 16:41 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Dianne Reeves
© facebook interpreta
Již tento pátek 24. června v 19 hodin rozezní Smetanovu síň Obecního domu americká jazzová zpěvačka Dianne Reeves, která zde vystoupí v rámci festivalu Prague Proms společně se svojí doprovodnou kapelou a Českým národním symfonickým orchestrem. V Praze tak poprvé představí své předloňské album "Beautiful Life", za které loni obdržela svoji pátou cenu Grammy.

Dianne Reeves je přední světová jazzová vokalistka, která do svých nahrávek a koncertních vystoupení přibírá výrazné prvky rhytm and blues. Za svoji kariéru nahrála bezmála dvacet alb a díky své virtuozitě, improvizačním dovednostem a stylovosti obdržela, jako vůbec první umělkyně v historii, Grammy za nejlepší pěvecký výkon za tři po sobě jdoucí nahrávky v kategorii jazzu a R&B. Vedle úspěšných vlastních projektů vystupovala a nahrávala například s Wyntonem Marsalisem a Lincoln Center Jazz Orchestra, s Chicago Symphony Orchestra pod taktovkou Daniela Barenboima či se Simonem Rattlem a Berlínskou filharmonií.

V České republice je poměrně častým hostem. Několikrát zde vystupovala s vlastní skupinou, jedno vystoupení se odehrálo za doprovodu Pražské komorní filharmonie pod taktovkou Martina Kumžáka a zatím poslední návštěva se odehrála před rokem v rámci brněnského JazzFestu. Program pátečního vystoupení a další podrobnosti se dozvíte na stránkách festivalu Prague Proms.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY