shop.musicserver.cz
Brněnský Majáles, BVV, 6.5.2016

Kryštof opanoval Brněnský Majáles

Vydáno: 07.05.2016 16:50 v sekci Naživo - Milan Menčík | foto: Miroslav Tkadlec / musicserver.cz

Tradice Majálesů, původně hlavně studentských akcí, pokračuje i v letošním roce. Zatímco třeba v Plzni lilo téměř celý den jako z konve, v Brně se sluníčko smálo na všechny strany. Krátce po poledni se začaly valit masy lidí do areálu BVV a jedna z tamních nejočekávanějších hudebních akcí roku mohla začít.

Hloučky nedočkavců postávaly před turnikety už v devět hodin dopoledne, i když oficiální začátek akce připadl na jednu hodinu odpolední. Včasný příchod tak umožnil dobře se seznámit s obrovským areálem, projít si všechny možné stánky, prohledat nejrychlejší trasy mezi pódii, aby se dalo na jednotlivé koncerty přecházet co nejsnáze. Jednotlivá pódia byla stylově rozdílná.

Live: Brněnský Majáles 2016

účinkující: Kryštof, Mandrage, Xindl X, Jelen, Sto zvířat, Slza, Junior Band, Horkýže slíže, Wohnout, Vypsaná Fixa, Skylien, UDG, Rybičky 48, Kontrafakt, Majk Spirit, Marpo, Paulie Garand, ATMO music, Voxel, What You Want
místo: Brněnské veletrhy a výstavy, Brno
datum: 6. května 2016

Na JMK stage hrál hlavní roli hip hop a rap ve všech směrech. Majk Spirit, Kontrafakt, Paulie Garand či ATMO Music dle reakcí publika, které bylo přítomno v hojném počtu, dělali svou práci dobře. Město Brno Stage zase potěšilo fanoušky bigbítu. Rybičky 48 hned na začátek dokázali přilákat hojný počet lidí pod pódium a servírovali jim své pecky - třeba "Tohle je rokenrol, vy buzny", "Slibuju, že nebudu pít" a k reggae letnímu hitu "Léto" si dokonce přizvali i hostujícího Pekaře a Jimmyho Vošousta.

UDG na té samé scéně předvedli také show plnou energie, zábavy a paření. Zahráli i "Nad Letnou", aktuální "Atomy" i bonusovou hitovku "Hvězdář". Publikum mělo skvělou náladu a energie se přelévala ze strany na stranu. Jaký to kontrast s hlavní Starobrno stageí. Z těch známých jmen tam jako první odstartovala
Slza
© Lída Břinková
Slza a na rozdíl od předchozích zmíněných formací byla jejich show sterilní, chladná. Zpěvák Petr Lexa se snažil rozezpívat publikum. Když vyzval ke zpěvu děvčata, reakce ještě nějaká byla, jakmile ale řekl "A teď chlapci", odpovědí mu bylo hrobové ticho.

I početně bylo víc lidí u jiných pódií. Slza je prostě na začátku kariéry a o přízeň lidí na festivalech ještě bude muset bojovat. Lépe je na tom v tomto ohledu Jelen. Ten předvedl tradiční set, i s hostující Kateřinou Marií Tichou přehrál v podstatě celý debut "Světlo ve tmě" a pak již s upřímnou omluvou pospíchal na další štaci, aniž by se stihl s fanoušky vyfotit a podepsat jim památníčky.

Xindl X dal ve svém setu hned několikrát ochutnat z nové tvorby a především balada "Popelka" zněla velmi lákavě. Ondřej Ládek nemá nouzi o hity ani o nápady, jak rozproudit natěšené publikum. Takže se zpívaly koledy, představil se "Anděl" i "Dysgrafik", ženský vokál v "Lásce v housce" zazpíval lid, a když přišel čas na přídavek, byla na pódium pozvaná "Cudzinka v tvojej zemi" Mirka Miškechová.

Pak už přišel čas na kosmické Mandrage, kteří překvapili nejvýraznější pódiovou show ze všech vystupujících. Hromada konfet, nastříhaných papírků, ohňostrojů i nefalšovaná laserová show dobarvily nejen skladby z nové desky "Potmě jsou všechny kočky černý", ale i hity "Mechanik", "Hledá se žena", "Františkovy
Jelen
© Lída Břinková
Lázně" a závěrečnou "Šrouby a matice". K nejpřekvapivějším momentům patřil vůbec první hit kapely "Kapky proti slzám", který zpěvák Vít Starý zazpíval tentokrát pouze za doprovodu klavíru.

Půda byla připravena na nástup hlavních hvězd. Kryštof svá vystoupení dávkují přesně tak, aby své fanoušky nepřesytili a pro letošek zařadili jen několik festivalů. Do Brna se na Majáles vrátili po třech letech a zatímco naposledy svůj koncert skladbou "Cesta" končili, letos jí celé vystoupení zahájili. A pak začali do lidi hrnout tok nespoutané energie, nadšení, hitů, chorálů, štěstí a romantiky.

Na album "Srdcebeat" došlo několikrát, zapomenuty nebyly ani ska verze hitu "Ženy" a mnohé klasické české hity v Richardově zpívaném romantickém příběhu. Samozřejmě se i plulo v člunu nad hlavami diváků a romanticky snilo při skladbě "Ty a já", která celý Majáles současně s ohňostrojem ukončila.

Letos se akce v Brně vydařila téměř po všech stránkách. Vyšlo skvělé počasí, festival byl už předem vyprodán, hladoví mohli nasytit své žaludky v nepřeberném množství stánků s jídlem a počet záchodů byl také - na danou masu lidí v prostoru Brněnských veletrhů a výstav - patrně maximální možný. Dát prostor moderátoru Jakubovi Kohákovi rovněž nebylo špatným řešením. Kohák nešetřil ostrovtipem a nebál se ani umravnit právě zvolenou Královnu Majálesu. Ta vykřikovala název své školy do mikrofonu tak dlouho, dokud ji nespláchl slovy: "Uklidni se". A mohlo se pokračovat dál. Jeho moderování mělo spád a celou povedenou akci hezky orámovalo.

NÁZORY
  • Kelímky (Kača , 07.05.2016 20:20) Reagovat

    Se článkem naprosto souhlasím! Počasí nádherné, jídlo dobré, skupiny perfektní, Mandrage a Kryštof perfektní! Co se ale nevydařilo bylo vrácení kelímků, kdy se lidé tlačili ve frontě-nefrontě a ve finále se zjistilo, že nejsou peníze.

  • Mé dojmy (Martin, 07.05.2016 20:21) Reagovat

    Zaprvé - už jsem na to starej, takže celej den jsem prostě nedal. Resp. moje nohy a játra to nedaly. A za druhé - příště si lépe rozmyslím na co půjdu. UDG byli perfektní, energičtí, sehraní a různorodí v nových i starých hitech. Jelen, který mě z rádia připadá nic moc mě příjemně překvapili svým country-folkem, který se příjemně posloucha. A rovněž moc spokojenej jsem s Xindlem X. Před léty se mě naživo nelíbil, ale od té doby získal hafo hitů, sebevědomí a schopnost udělat povedenou šou, srandu sám ze sebe. Mezi přehmaty bych zařadil Slzu - zpěvák má nevýrazný hlas, což se projevilo v coverech, málo písniček a ne příliš zkušností s festama. Nicméně singly zahráli slušně. ATMO Music byl docela průser, neustálálé halekání, nezajímavé písničky a dva největší hity Andělé a Ráno si museli lidi zazpívat sami. Ovšem nejhorší průser byl Majk Spirit. Lidi se bavili, ale spíše díky chlastu. Spirit neustále kázal, člověk nepoznal kdy rapuje a kdy jen vypráví, jeho sdělení byly tak neskutečné triviality, že jsem si připadal jak na nějaké sektě. Nedalo se to vydržet.

  • proc nekdo nerekne krystofovi, ze ve svem veku vyp... (Anonym, 10.05.2016 11:58) Reagovat

    proc nekdo nerekne krystofovi, ze ve svem veku vypada s ksandama pod prdeli infantilne ?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Video: Emotivní rozchodovka "Každej sám" by mohla Slze přinést hit (17.03.2024 15:25)
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)
- Video: Katka Knechtová s Xindlem X zvou duetem "Si zabil, kámo" ke sledování seriálu "Policie Hvar" (13.02.2024 15:38)
- Video: Slza a Refew zobrazují ztrátu reality. Videoklip k songu "Monodrama" rozšiřuje kapele obzory (01.02.2024 12:31)
- Nejvíce šancí na Anděly mají Viktor Sheen, Calin, Anna K., J.A.R. nebo Jelen (01.02.2024 10:21)
- Video: Xindl X bojuje se "Slabou vůlí" poněkud slabou písní (31.01.2024 10:19)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (15-11) (25.01.2024 21:00)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (20-16) (22.01.2024 14:30)
- Video: Smrtí nic nekončí. V písni "Miluju Tě" na to poukazuje Jelen s legendárním Hradišťanem (17.12.2023 16:36)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu