shop.musicserver.cz
Red Hot Chili Peppers - Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers jsou zpátky. "Dark Necessities" ale vyvolává spíš otázky

Vydáno: 06.05.2016 18:22 v sekci Audio - Jan Trávníček | foto: alternativenation.com
Pět let. Tak dlouho se čekalo na to, až se Red Hot Chili Peppers vrátí s novým materiálem. Nástupce spíše střízlivě přijaté kolekce "I'm With You" z roku 2011 dostane název "The Getaway", produkuje ho Danger Mouse, což je po letech s Rickem Rubinem zásadní změna a vyjít by měl 17. června. Že to bude opět velmi ostře sledovaná nahrávka, není vzhledem k věhlasu skupiny nic nového nebo překvapivého, tentokrát se ale bude hodnotit přísněji než kdy jindy.

Druhý odchod kytaristy Johna Fruscianteho v roce 2009 rozdělil fanoušky na dva tábory, které se dodnes perou o to, zda jej Josh Klinghoffer dokáže kdy plnohodnotně nahradit či nikoliv. A přestože se nováček v sestavě měl možnost podílet už na zmiňované "I'm With You", dá se očekávat, že až tentokrát, kdy už se ve skupině dostatečně zabydlel a strávil s ní nějaký čas, se naplno může anebo nemusí ukázat jeho plný potenciál.

Nový singl to každopádně ještě neprozrazuje, neboť místo kytary stojí hlavně na funkující base třiapadesátiletého Fleaho a na kvarteto nepříliš obvyklém klavíru. Celkově navíc zní i poměrně unaveně, takže se nabízí otázka, kolik pecek typu "By The Way" či "Can't Stop" ještě skupina dokáže nabídnout. Namísto nadšení s námi tedy i po několika posleších momentálně cloumá spíše trochu skepse, ale na soudy je ještě brzy. Třeba to chce jen čas. Vždyť i s "I'm With You" to ze začátku vypadalo všelijak a jaké se z něj nakonec vylouply pěkné singly - "Look Around" počínaje a "Brendan's Death Song" konče.

Pokud budete chtít skupinu vidět živě ještě předtím, než nové album vyjde, můžete se za nimi vypravit na rakouský Novarock či na německou festivalou dvojici Rock am Ring a Rock im Park. Uvidíme se v kotli!


NÁZORY
  • Skvela zalezitost (painterman, 09.05.2016 10:34) Reagovat

    Pustil som si to asi 10x dokola a som prijemne prekvapeny. Hned v uvode musim napisat, ze necakam od noveho albumu ziadny novy ,,Blood Sugar Sex and Magik", alebo ,,Californication". Skor ocakavam postupnu navaznost na ,,Im with You", a tento singel tomu aj zodpoveda. Mna potesil velmi, sice sa jedna o strednotempovu zalezitost - ziadna vypalovacka, ale mne sadol - 8/10.
    Klavir (ktory zacali pouzivat uz na predoslom albume) aj Fleaho funkujuca basa sa skvele doplnaju.
    To, ze v skladbe pocujeme gitaru poskromne nehodnotim negativne.
    Som zvedavy na cely album.

  • Redhot´s "je" moje srdcovka!! (Zbyněk , 09.05.2016 13:27) Reagovat

    Red Hot Chile Peppers je hudební skupina, na které jsem vyrostl a kterou jsem vždy bezmezně miloval, obhajoval (mnohdy falešný Kiedisuv zpěv) a hlavně poslouchal. Mým nejoblíbenějším členem byl John Frusciante. Už v roce se 1995, kdy vyšlo album One Hot Minute (které není špatné a je na něm spusta hitů), bylo znát jak moc Kiedis RdHot´s chybí a jeho kytarový rukopis je odlišuje od jiných skupin. Ano, Flea a jeho basa je neskutečná a zřejmě je jedním z TOP basikytaristů, ale rock je o kytaře, i když Redhoti nikdy nebyli tipyckou rockovou kapelou, ale ty Johnovy rify, feelingy a zejména sóla....to bylo něco magického a nepopsatelného. Sám jsem byl na jejich koncertu v O2 aréně (tuším že ve 2006) a to co pánové Smith, Balzary, Frusciante a Kiedis předvedli bylo neskutečné. Čistá hudba bez pozlátek a ta propojenost mezi nimi byla cítit. Josh Klinghoffer je jistě skvělým kytaristou, ale sorry na Johna prostě nemá ani náhodou!!!!! A začínám podle novinky Dark Necessities si myslet, že ani nikdy mít nebude, protože mu k tomu zbytek kapely nedá příležitost. Abych to shrnul, to co hrají současní Redhot´s od alba I´m with you je nudný popík bez šťávy a na hity typu Give it away, Scar tissue, By the way, Dany California a jiné můžeme navždy zapomenout...ted nás čekají bassové linky, piána a utahané písničky. Buď se s tím smíříme a nebo ne. Někomu se to možná líbí, ale komu ne......Musíme doufat,že se mýlím a nové album bude mít aspoň kvalitu lepšího průměru

    • Re: Redhot´s "je" moje srdcovka!! oprava (Anonym, 09.05.2016 13:29) Reagovat

      Už v roce se 1995, kdy vyšlo album One Hot Minute (které není špatné a je na něm spusta hitů), bylo znát jak moc Frusciante RedHot´s chybí. Tak je to samozřejmě správně :)

    • Re: Redhot´s "je" moje srdcovka!! (Polik, 10.05.2016 10:36) Reagovat

      Hmm, videl jsem RHCP v O2 a nasledne jeste v Polsku. Ja je je posloucham od Californication a kamaradi, se kterejma jsem tam byl, tak oni od BSSM. Oni z Prazskeho koncertu odesli zklamani, ja byl jeste celkem nadsen. Ovsem, po Polskem koncertu uz jsem mel ten pocit i ja. Kapela bez energie, otravanej John. Na koncert do Edenu uz jsem nechtel ani jit. Nicmene, s Joshem dostala kapela novou energii a zaclo mne to zas bavit. IWY, je dobry album, i kdyz pro fanousky Johna to neni moc stravitelne, treba takove BTW je pro mne utahanej nudnej pop, az na par vyjimek. Mam mezi kamarady dosti hudebniku a dlouhodobe pri debate o RHCP narazim na nazor, je John byl nejslabsi clanek Redhotu. Ano, srovnani John vs Josh. John ma smysl pro zajimave melodie, nicmene, po technicke strance je Josh daleko lepsi kytarista :)

  • . (poink, 10.05.2016 11:29) Reagovat

    Je to povedený. Ty nářky za Frusciantem už jsou otravný. Odešel sám, tak ať si políbí prdel.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Finále Mad Cool Festivalu obstarali Red Hot Chili Peppers, mile překvapili The Rose, nemile naopak mizerná dvojice M.I.A. a Ava Max (27.08.2023 13:58)
- Na okraj: Festivalová revoluce je tady! Téma budoucnosti hudebních přehlídek bude znít - trávník? (01.08.2023 08:00)
- Josh Klinghoffer: "Nová alba od Red Hot Chili Peppers jsem nedoposlouchal" (09.04.2023 11:25)
- John Frusciante z Red Hot Chili Peppers vydá příští rok elektronické (dvoj)album (11.12.2022 12:38)
- Video "Californication" od Red Hot Chili Peppers dosáhlo na YouTube miliardy zhlédnutí (09.12.2022 11:07)
- Red Hot Chili Peppers si na benefičním koncertě střihli hit "Smells Like Teen Spirit" od Nirvany (03.11.2022 09:21)
- Nové desky 41/2022 - od Tove Lo přes Red Hot Chili Peppers po Richarda Müllera (20.10.2022 08:00)
- Video: Red Hot Chili Peppers zvou v "The Drummer" do roztančeného hudebního klubu (17.10.2022 16:06)
- Recenze: "Hraje se nám spolu báječně," vzkazují Red Hot Chili Peppers na "Return of the Dream Canteen" a zvou do devadesátek (17.10.2022 00:00)
- Audio: Red Hot Chili Peppers skládají v písni "Eddie" poctu kytaristovi Eddiemu Van Halenovi (23.09.2022 16:02)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu