Rituály stvrdili svou hudební pouť deskou a chystají koncerty

08.04.2016 17:48 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Předloni na tuzemské scéně vyrostli Rituály. Jedná se o nový projekt, ale stojí za ním dvě známé firmy ze skupiny A Banquet. Dvojice Michael Vácha (zpěv, kytara), Richard Spilka (basová kytara) tehdy ještě působila ve své domovské kapele, postupně se ale čím dál více začala ubírat směrem rockového soundu s českými texty. V sestavě doplněné Martinem Čechech za bicími pánové debutovali singlem "Stín Perutí" a krátce nato představili další singl s názvem "Příměří."

Vloni se Rituály s podporou fanoušků pustili do práce na svojí dlouhohrající prvotině. Nahrávku, se kterou jim pomáhal Yarda Helešic s Ristem Sokolovski, pojmenovali "Vsaď na černou" a už 13. dubna ji pokřtí v pražském klubu Rock Café. "Naše první deska je pro nás velkej milník, značí totiž konec našeho přerodu z A Banquet do Rituálů a vytyčení základních mantinelů, kde se teď chceme hudebně pohybovat. Yarda nám v tom dost pomohl," říká za skupinu Michael a dává jasně najevo, že to s novou hudební inkarnací myslí vážně.

Vizuální doprovod debutového LP nabízí lyric video ke skladbě "Poušť" a po koncertní stránce Rituály také nelení. Po pražském křtu je čeká výjezd do Mostu (15. 4., Kaštan), Tábora (22. 4., Orion) a Plzně (27. 4., Anděl). Na miniturné s nimi jako host vystoupí Niceland a také skupina ISUA v Táboře a Mostu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY