Gwen Stefani zopakovala úspěch No Doubt: s novinkou je první mezi americkými deskami

29.03.2016 22:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Gwen Stefani se přidává do nevelké skupinky umělců, kteří ovládli americký žebříček desek jako sólisti i jako součást kapely. Zpěvačce se to povedlo jednou s No Doubt a nyní až s třetí sólovkou "This Is What The Truth Feels Like". Stříbrný byl Jordan Smith z The Voice. Singlům opět vévodila Rihanna.
Rihanna Drake - Work
© facebook interpreta
SINGLY - "Work" je pošesté zlaté. Rihanna už strávila celkem 57 týdnů na prvním místě, a za dva týdny by vyrovnala The Beatles. Nejvíce jich má Mariah Carey: 79. Singl s Drakem měl popáté v kuse více než 30 milionů streamů, což se zatím povedlo pouze Adele s "Hello". Se 122 miliony impresí byl bronzový v rádiích a s již slabými 85 tisíci downloady čtvrtý v Digital Songs.

Lukas Graham si opět polepšil, "7 Years" tentokrát přeskočilo "Love Yourself" Justina Biebera. Jeho starší "Sorry" tento týden nakonec v elitní desítce nenajdeme, začarované číslo 21 týdnů tak nepřekonal: tak dlouho v Top 10 pobyl od debutu a dokázal tak pouze dorovnat rekord svého "What Do You Mean?", který sdílí s "Sugar" Maroon 5 a (2015) "Starships" Nicki Minaj.

Na čtyřce a pětce se prohodili twenty one pilots a Flo Rida. Na šestce nově najdeme Meghan Trainor. Singlu "No" pomohl odpudivý videoklip, na který se při posunutém dávicím reflexu můžete podívat níže. Zpěvačka si v downloadech polepšila o 35 % na 128 tisíc stažení, měla tak ze všech nejvíc. Je to její čtvrtý singl v Top 10.

Do první desítky se vrátil Mike Posner. Na jedenáctku spadl zmiňovaný Bieber, na třináctku minulá novinka Ariany Grande. Mezi ně se vlezly holky z Fifth Harmony, dvanáctkou se tak "Work From Home" vrátilo na dosavadní maximum.

Na 42. a 43. příčce najdeme hlavní novinky týdne: "Team" Iggy Azaley a "Be Alright" Ariany Grande. Uvidíme, jak si skladby povedou, prvotní docela vysoká umístění vznikají z rychle naskákaných streamů zvědavých posluchačů a negarantují dlouhodobější úspěch.

    Top 10 - singly:
  1. Rihanna feat. Drake - Work
  2. Lukas Graham - 7 Years
  3. Justin Bieber - Love Yourself
  4. Flo Rida - My House
  5. twenty one pilots - Stressed Out
  6. Meghan Trainor - No
  7. G-Eazy & Bebe Rexha - Me, Myself & I
  8. Zayn Malik - Pillowtalk
  9. DNCE - Cake By The Ocean
  10. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Gwen Stefani - This Is What The Truth Feels Like
© facebook interpreta
DESKY - Je to neuvěřitelné, ale debutová nahrávka No Doubt vyšla už před 24 lety. Zlato pak získali s třetí studiovkou "Tragic Kingdom". Pozdější kapelní přestávku využila zpěvačka Gwen Stefani k vydání úspěšných sólovek, a před pár lety jsme tu měli reunion kapely. Nyní je na řadě však opět sólovka a vida, poprvé i zlatá. "This Is What The Truth Feels Like" se sice prodalo méně než třetinu toho, co při startu předchozích dvou, ale zlato je zlato.

I na dvojce najdeme novinku. Jméno Jordana Smithe však nebude v Česku patři mezi ty známější, jedná se totiž o vítěze poslední sezóny amerického Hlasu, tedy "The Voice". Umístěním i prodejem je to ale nejlepší debut účastníka této show.

Dvě ryze americké novinky představují zbylé novinky v první desítce: křesťanský "The Passion: New Orleans" od Fox TV na osmičce a mladý country zpěvák Kane Brown s EPčkem "Chapter I" na devítce. Iggy Pop s "Post Pop Depression" odstartoval v druhé desítce.

Příští týden jednoznačně zvítězy Zayn. Debutová sólovka "Mind Of Mine" by měla dosáhnout 150 tisíc jednotek. Zpěvák by tak napodobil Gwen z dnešního týdne, neboť také on získal zlato se skupinou, s One Direction.

    Top 10 - alba:
  1.  N Gwen Stefani - This Is What The Truth Feels Like (84 tisíc jednotek)
  2.  N Jordan Smith - Something Beautiful (54)
  3. Rihanna - ANTI (52, -3 %)
  4. Adele - 25 (51, +1 %)
  5. Justin Bieber - Purpose (47, -3 %)
  6. Chris Stapleton - Traveller (33, -4 %)
  7. twenty one pilots - Blurryface (32, -1 %)
  8.  N The Passion: New Orleans (31)
  9.  N Kane Brown - Chapter I E( (28)
  10. Joey + Rory - Hymns (27, -38 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY