Americké singly i alba ovládla Rihanna, vysoko odstartoval singl Ariany Grande

22.03.2016 22:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Zatímco Rihannin "Work" popáté za sebou vyhrál singlový Billboard Hot 100, "Anti" se vrátilo na špici mezi deskami, když nebyly žádné velké novinky. Na singlový bronz vystoupal Lukas Graham a na desítce odstartovala Ariana Grande s "Dangerous Woman". Justin Bieber vyrovnal jeden zajímavý rekord.
Rihanna Drake - Work
© facebook interpreta
SINGLY - Jízda Rihanny pokračuje, hit s Drakem "Work" je zlatý už popáté. Streamy téměř nespadly, měla jich 34 milionů. V rádiích si polepšila o pět procent na 119 milionů impresí, downloady poprvé spadly pod sto tisíc. Na prvním místě už 37. týdnem nenajdeme Američana.

Justin Bieber s "Love Yourself" zůstal stříbrný, pošesté vede v Radio Songs, i když imprese už ztrácí. Skladba je od svého debutu už osmnáctým týdnem v Top 10, a "Sorry" díky osmému místu dokonce jedenadvacátým. To je vyrovnání rekordu, který drží sám on ještě s "What Do You Mean?" a sdílí jej s "Sugar" Maroon 5 a "Starships" Nicki Minaj.

V Top 10 došlo jen ke dvěma změnám. Lukas Graham se posunul na bronz s "7 Years" a ještě navýšil vítěznou sumu downloadů na 125 tisíc. Odsunul tak o místečko twenty one pilots a Flo Ridu. Prvně jmenovaná kapela má jinak nově na schvostu Hot 100 track "Ride".

Druhou změnou je místo desáté, které místo Mikea Posnera obsadila Ariana Grande s novinkou "Dangerous Woman". Titulní skladba očekáváného alba odstartovala se 118 tisíci stažení. V nezvyklé acapella verzi ji můžete poslechnout níže. Za ní se seřadili Posner, Meghan Trainor a Fifth Harmony.

    Top 10 - singly:
  1. Rihanna feat. Drake - Work
  2. Justin Bieber - Love Yourself
  3. Lukas Graham - 7 Years
  4. twenty one pilots - Stressed Out
  5. Flo Rida - My House
  6. Zayn Malik - Pillowtalk
  7. G-Eazy & Bebe Rexha - Me, Myself & I
  8. Justin Bieber - Sorry
  9. DNCE - Cake By The Ocean
  10.  N Ariana Grande - Dangerous Woman

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Rihanna - Anti
© facebook interpreta
DESKY - Desku "Anti" si sice v uplynulém sedmidení koupilo jen 17 tisíc Američanů, s připočítáním vážených streamů a downloadů jednotlivých skladeb to ale nakonec udělalo 54 tisíc jednotek a to stačilo na zlato. Rihannina nová nahrávka předtím už jeden vítězný týden získala. Nyní díky simultánnímu vítězství "Work" tak zpěvačka opakuje úspěch alba "Unapologetic", které vedlo, když byl pro změnu zlatý singl "Diamonds".

Adele a Justin Bieber s malým odstupem doplnili stupně vítězů. "Purpose" je mimochodem v Top 5 v kuse 18 týdnů.

Joey + Rory dosáhli ještě vyšší pozice, skončili čtvrtí. Naprostá většina z 44 tisíc jednotek je čistý prodej, křesťanské duo tak dominovalo prodejnímu žebříčku Top Album Sales, i když s třetí nejnižší sumou historie. Připomenu, že Joey před dvěma týdny zemřela na rakovinu.

Novinky v první desítce byly rockové a hiphopové. Skupina Killswitch Engage odstartovala na šestce s "Incarnate", sedmou řadovkou, a vylepšila tak sedmou příčku předchozích dvou počinů. Rapové trio Flatbush Zombies pak uzavírá Top 10 s debutovým LP "3001: A Laced Odyssey".

    Top 10 - alba:
  1. Rihanna - ANTI (54 tisíc jednotek, -7 %)
  2. Adele - 25 (51, -15 %)
  3. Justin Bieber - Purpose (48, -9 %)
  4. Joey + Rory - Hymns (44, -1 %)
  5. Kendrick Lamar - untitled unmastered (38, -78 %)
  6.  N Killswitch Engage - Incarnate (35)
  7. Chris Stapleton - Traveller (34, -13 %)
  8. twenty one pilots - Blurryface (33, -4 %)
  9. ▲ Kevin Gates - Islah (30, +1 %)
  10.  N Flatbush Zombies - 3001: A Laced Odyssey (28)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY