shop.musicserver.cz
Nové desky pro 9. týden

Nové desky pro 9. týden

Vydáno: 06.03.2016 15:15 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: UMG Recordings

Událostí tohoto týdne je návrat třiasomdesátileté legendy Loretty Lynn po dvanácti letech. Vyvažovat ho budou mladší kolegyně folk rocková Lissie a jazzová Esperanza Spalding, countryový bro Thomas Rhett, švédští Miike Snow, nebo třeba francouzský kvartet Cub cheval a po delší době i Kano. Alternativce potěší Dubioze Kolektiv a fandy metalu Sabaton se svým živákem.

Pokud se v pondělí 7. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Loretta Lynn - Full Circle (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Loretta Lynn - Full Circle
Už asi nikdo nečekal, že jedna z největších ikon světové country scény Loretta Lynn vydá po dvanáctileté pauze a ve svých třiaosmdesáti letech nové album. A přece se tak stalo. V pátek vyšlo a názvem "Full Circle" naznačuje i svůj koncept. Desku otevírá úplně první písničkou, kterou kdy napsala, následují některé převzaté skladby, které jí v kariéře doprovázely, a vše končí opět u její vlastní, zbrusu nové tvorby. Album vznikalo poměrně dlouho. První písničky byly nahrané už v roce 2007 a celkem jich Loretta Lynn nahrála necelou stovku, přičemž ve výsledku vybrala pouze čtrnáct. Nad celým procesem dohlížela zpěvaččina dcera Patsy Lynn Reynolds a syn jiných slavných rodičů John Carter Cash. Zpěvačka si navíc do studia pozvala další dva hosty - Willieho Nelsona a Elvise Costella. Jak novinka zní a že i v tomto neskutečném věku to Lorettě Lynn stále skvěle zpívá, zjistíte díky ukázkám a živým vystoupením na jejím facebookovém profilu.


Dubioza Kolektiv - Happy Machine (EP) (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: punk rok / alternativní rock

Dubioza Kolektiv - Happy Machine (EP)
Bosenská formace Dubioza Kolektov byla založena před třinácti lety a od té doby se těsí velkému úspěchu u fanoušků na celém světě. Pro ně nyní také kapela připravila své nové EP "Happy Machine", které předznamenává plnohodnotné CD naplánované na letošní rok. EP obsahuje jako lákadlo tři nové písně "No Escape", "Free.mp3 (Pirate Bay Song)" a "Hay Libertad". K první ze zmiňovaných písní vzniklo také video, které režíroval Salem Kapić Kantardžić a svou premiéru si odbylo už v září roku 2014. Druhá skladba je věnována zakladatelům thepiratebay.org jako gesto solidarity, vzhledem k nedávným událostem, které tento portál postihly. V poslední z uvedených písní si zahostovala španělská kapela La Pegatina. Všechny písně si můžete stáhnout z oficiálního webu kapely.


Lissie - My Wild West (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / folk rock

Lissie - My Wild West
Americká zpěvačka a kytaristka Lissie se po necelých třech letech vrací s třetí deskou "My Wild West". Vydala jí v půlce února na svém vlastním labelu, a zřejmě i díky tomu jí cesta do světa, respektive k nám, trvala o pár týdnů déle. Pro nahrání dvanácti písniček se vrátila zpět k producentovi debutu "Catching A Tiger" Billu Reynoldsovi a ke Curtovi Schneiderovi, který na debutu působil pouze jako autor. Jak dopadl výsledek, můžete zjišťovat poslechem několika skladeb na zpěvaččině YouTube.com profilu.


The Hacktivist - Outside The Box (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rap metal

The Hacktivist - Outside The Box
Máte rádi rapmetal? Pak by vám určitě neměla uniknout debutová deska kapely The Hacktivist. Tato formace vznikla v roce 2011 jako spolupráce kytaristy, zpěváka a producenta Timfyho Jamese a rappera J Hurleyho. V roce 2012 vydali EP a nyní je tu plnohodnotná deska se dvanáctkou skladeb. Ve čtyřech z nich si navíc zahostovali Marlon Hurley ("Our Time"), Jamie Graham ("Deceive And Defy"), Rou Reynolds ("Taken") a Astroid Boys & Jot Maxi ("Rotten"). Pro ukázky navštivte YouTube.com profil kapely, kde již kapela sdílí několik klipů.


Esperanza Spalding - Emily's D+Evolution (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: současný jazz

Esperanza Spalding - Emily's D+Evolution
Americká jazzová basistka a zpěvačka Esperanza Spalding si na sebe posledním albem "Radio Music Society" z roku 2012 upletla pořádný bič. Dvě ceny Grammy a umístění v Top 10 Billboard 200 je úctyhodný výkon, na který bude velmi těžké navázat. Snažit se o to bude novinkou "Emily's D+Evolution", s níž se vrací do dob svého mládí a dětství. Emily je totiž její prostřední jméno a ono spojení D+Evolution značí jakousi cestu zpět i do budoucnosti. Nemůžete se tedy divit, že při dvanácti procházkách narazíte na vlivy Prince, Cream, Šostakoviče nebo i St. Vincent. Svůj podíl na tom má i koproducent alba Tony Visconti, který v minulosti spolupracoval s Davidem Bowiem. Zda má Esperanza Spalding i tentokrát zaděláno na podobný úspěch jako s předchůdcem, zjistíte prostřednictvím jejího YouTube.com profilu, kde najdete vedle několika skladeb i trailer k albu.


Led Zeppelin - Homage To The Legend II. (A Tribute To Led Zeppelin) (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Led Zeppelin - Homage To The Legend Ii. (A Tribute To Led Zeppelin)
Pokud do své sbírky sem tak rádi zařadíte i nějaké to tribute album, pak si nenechte ujít oslavnou kolekci "Homage To The Legend II. (A Tribute To Led Zeppelin)". Jde o nahrávku, na které se podíleli různí muzikanti a společně nahráli svou verzi devítky zeppelinovských skladeb. Konkrétně se můžete těšit třeba na kousky jako "Black Dog", "Good Times, Bad Times" nebo "All My Love" od hvězdných umělců v čele s Alanem Whitem (Yes), Johnem Wettonem (Asia), Rickem Wakemanem (Yes) nebo se Stevem Lukatherem (Toto). Na oficiální trailer se podívejte na YouTube.com.


Tip týdne

Club cheval - Discipline (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / house / R&B

Club cheval - Discipline
Čtveřice Myd, Sam Tiba, Panteros666 a Canblaster, kteří si říkají Club cheval, se dala dohromady již před sedmi lety coby studenti ve francouzském Lille. Tam si jich všiml francouzský producent a remixér Brodinski, který je podepsal pro svůj vlastní label Bromance. Z tohoto spojení už o rok později vzešlo jejich první EP, kterých posléze následovalo ještě několik. Později vyměnili svoje působiště za Paříž a do podvědomí se dostali také díky remixům pro takové hvězdy, jako jsou Rihanna, Tiga, The Weeknd, nebo Usher. Nyní se konečně po letech odhodlali ke svému debutovému albu. Nazvali jej "Discipline" a zařadili na něj celkem patnáct skladeb, kde míchají house, R&B a techno. Bližší seznámení s Club cheval a jejich debutem vám nabídne například profil formace na YouTube.com.


Roman Dragoun - Samota (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock / art rock

Roman Dragoun - Samota
Rocková legenda Roman Dragoun přináší u příležitosti svého životního jubilea - šedesátých narozenin - nové písničkové album "Samota". Na tomto projektu se samými novinkovými skladbami kromě klavíru dostávají prostor i další nástroje, především saxofon Michala Žáčka, dále pak vibrafon Radka Krampla a v jedné písni bicí Davida Křetínského. Hudební aranže jsou ale vždy přizpůsobeny tak, aby zůstalo zachováno akustické či sdělnější pojetí písní. Hudba je autorským dílem Romana Dragouna, texty pocházejí z dílny Milana Prince a prostor dostává také báseň, Romanova tatínka, malíře Františka Romana Dragouna či text brněnské textařky Soni Smetanové. Nahrávka vznikala ve studiu Avian, hudební a zvuková režie je dílem Romana Ježe a produkce se ujal Pavel Kopřiva. Nahrávka bude představena na sedmém Beatfestu 3. března v brněnském Semilassu.


Thomas Rhett - Tangled Up (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: bro-country / country rap / disco / funk

Thomas Rhett - Tangled Up
Říká vám něco styl bro-country? Jestliže ne, pak vězte, že se jedná o odnož country, která jej naprosto cíleně míchá s aktuálními mainstreamovými hudebními styly hard rockem počínaje a elektronikou a hip hopem konče. A přesně tento styl už od svého předloňského debutu "It Goes Like This" vyznává americký zpěvák Thomas Rhett, který i na svém druhém albu "Tangeld Up" country kombinuje s rapem, r'n'b, disco a funky. Ve Spojených státech vyšla tahle deska vloni v září a vzhledem k úspěchům, kterých za Atlantikem dosáhla, není divu, že se dostává i k nám. Že to s tím mícháním stylů není jen na oko, vás mohou přesvědčit nejen videa na Rhettově VEVU, ale třeba i Jordin Sparks a LunchMoney Lewis, coby hosté.


Sabaton - Heroes On Tour (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Sabaton - Heroes On Tour
Populární metalisté ze Švédska Sabaton pořídili záznam ze svého vystoupení na německém festivalu Wacken Open Air a vydávají ho jako živák "Heroes On Tour" na CD a DVD. Set přináší posluchačům dva DVD disky a CD. Pro ty z vás, kteří holdují vyššímu rozlišení, je připravena i verze na Blu-Ray. "Vždy jsme chtěli být kapelou, která by fanoušky naživo zaujala a kterou by rádi viděli. Je to jednoduché, hraní naživo prostě milujeme. Díky tomuto setu se s vámi o skvělou koncertní atmosféru můžeme podělit a kdykoliv si ji připomenout," prozradil baskytarista Pär Sunström. Ukázku najdete ve videu na YouTube.com.


Miike Snow - iii (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / electro pop / noise pop

Miike Snow - iii
Prakticky přesně po čtyřech letech se opět o slovo hlásí švédské trio Miike Snow. Jejich druhá deska "Happy To You" sice vyslovenou díru do hitparád neudělala, ale na druhou stranu dostala skupinu do celosvětového povědomí, a to od Austrálie přes Evropu až do Spojených států. Miike Snow na ni nyní budou navazovat třetí desku příhodně označenou jako "iii". Vznikala hned v devíti různých městech Spojených států, Švédska a poněkud překvapivě i Thajska. Do jednoho z nich za nimi zavítala i Charli XCX a k celkovému počtu deseti písniček trojice přidala ještě bonusový remix prvního singlu "Heart Is Full", v němž si zahostovalo duo Run The Jewels. Prakticky celá nahrávku v různých podobách už Miike Snow sdílí na svém YouTube.com.


Ray LaMontagne - Ouroboros (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk

Ray LaMontagne - Ouroboros
Americký písničkář Ray LaMontagne se po předloňské spolupráci s Danem Auerbachem z The Black Keys na desce "Supernova" obrátil na člena jiné kapely a vlastně na jeho celou kapelu. Producentem letošní desky "Ouroboros" je totiž Jim James a jeho My Morning Jacket se pak podíleli na nahrávání. Deska obsahuje pouze osm skladeb, které jsou rozdělené do dvou tematických částí. Prvním singlem se stala "Hey, No Pressure", jejíž ukázku sdílí LaMontagne na svém webu.


Steven Curtis Chapman - Worship And Believe (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: současná křesťanská hudba / worship

Steven Curtis Chapman - Worship And Believe
Současná křesťanská hudba, tedy pop s náboženskou tématikou, si v poslední době hledá cestu do České republiky stále častěji. Jedním z výrazných představitelů tohoto specifického stylu je i Steven Curtis Chapman, který má na svém kontě přes dvacet alb a také pět cen Grammy. Jeho letošní album dostalo název "Worship And Believe" a tak trochu odhaluje, že se Chapman poprvé věnoval odnoži křesťanské hudby zvané worship, tedy jakýmsi moderním chvalozpěvům. S přechodem mu pomohl i Chris Tomlin, asi největší současná hvězda žánru, a Kanaďan Matt Maher. Ukázky z alba najdete například na stránkách britského Amazonu.


The Knocks - 55 (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: EDM / nu-disco

The Knocks - 55
Newyorské elektronické duo The Knocks vzniklo v roce 2008 a zpočátku tvořilo hlavně remixy, když jejich služeb využily hvězdy jako Katy Perry, Haim, Taylor Swift, Tove Lo, Ellie Goulding, nebo Of Monsters And Men. Ovšem už od roku 2010 začali přicházet se svoji vlastní hudbou a tato aktivita zesílila především loni. Letos všechny songy pěkně sesypali dohromady, přidali k nim několik dalších skladeb a v celkovém počtu patnácti kousků je vydali na debutu "55". Vzhledem k tomu, že Ben "B-Roc" Ruttner a James "JPatt" Patterson se starají především o hudební základy, vypomohli si řadou zpěváků a zpívajících kolegů. Mezi ty nejslavnější patří například Cam'ron, Wyclef Jean, Carly Rae Jepsen, Matthew Koma, Alex Newell, Walk The Moon, nebo X Ambassadors. Kompletní album můžete slyšet už dnes na soundcloud.com profilu dua.


Jan Vogler - Tchaikovsky (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Jan Vogler - Tchaikovsky
Ačkoli by se podle jména Jan Vogler mohlo zdát, že si představíme dalšího českého muzikanta, není tomu tak. Za tímto jménem se totiž skrývá německý violoncellista v současnosti působící ve Spojených státech. Název jeho posledního alba - "Tchaikovsky" - jasně určuje, od kterého autora vybíral skladby pro tuto nahrávku. Konkrétně na něj zařadil kompozice jako "Sérénade mélancolique", "Variace na rokokové téma pro violoncello a orchestr", "Souvenir d'un lieu cher" a "Smyčcový sextet". Většinu z nich natočil s Frankfurtským rozhlasovým symfonickým orchestrem, ovšem zmíněný sextet nahrál společně s muzikanty, s nimiž vystoupil na hudebním festivalu v Moritzburg. Ukázky skladeb uslyšíte na stránkách německého Amazonu.


Kano - Made In The Manor (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: grime / rap / hip hop

Kano - Made In The Manor
Britský rapper Kano, jeden z průkopníků žánru zvaný grime, po albu "Method To The Maadness" z roku 2010 vydal ještě dva mixtapy a pak se na pár let odmlčel. Objevoval se maximálně jako host na cizích nahrávkách, ale ten pravý návrat s jeho vlastní hudbou přišel až loni. Nyní po několika singlech konečně přichází i jeho páté "Made In The Manor", pro nějž si připravil patnáct skladeb a to včetně dvou bonusů. Přivítal v nich tři hosty, kterými jsou Wiley & Giggs, Damon Albarn a Jme. Kano novinku představuje na svém YouTube.com profilu.


Dále vychází:

Antropomorphia - Necromantic Love Songs (Mystic Production)
Anvil - Anvil Is Anvil (Mystic Production)
Birth Of Joy - Get Well (Mystic Production)
Bon Jovi - Melbourne Melodies (bootleg) (Bertus)
Deathless Legacy - The Gathering (Mystic Production)
Devilskin - We Rise (Mystic Production)
Frank Zappa - Rare Gems From The Vaults (bootleg) (Bertus)
Frank Zappa - Teenage Rockin Combo (bootleg) (Bertus)
Frey Glenn - Take It To The Limit (Mystic Production)
Gene Clark - Still Feeling Blue (Mystic Production)
Charles Billingsley - Right Here (Sony Music)
Itzhak Perlman - The Art Of Itzhak Perlman (10CD) (Sony Music)
John Williams - The Complete Album Collection (59CD) (Sony Music)
Kitty In A Casket - Kiss & Hell (Mystic Production)
Klaus Schulze's U. S. O. - Privée (Mystic Production)
L'Arte Del Mondo - Johannes Matthias Sperger: Symphonies (Sony Music)
La Sera - Music For Listening To Music To (Warner Music)
Lynyrd Skynyrd - Back For More In 94 (bootleg) (Bertus)
Magnum - Sacred Blood Divine Lies (Mystic Production)
Magnum - Sacred Blood Divine Lies (CD+DVD) (Mystic Production)
Miasmal - Tides Of Omniscience (Sony Music)
Morbus 666 - Ignis Divine Imperium (Mystic Production)
Oceans Of Slumber - Winter (Sony Music)
Progres - Live (CD+DVD) (Supraphon)
Redemption - Art Of Loss (Mystic Production)
Různí - House Traxx 2016 (Mystic Production)
Různí - Keep Calm & Be Happy (Sony Music)
Různí - Keep Calm & Chillout (Sony Music)
Různí - Keep Calm & Party (Sony Music)
Různí - Keep Calm & Stay Cosy (Sony Music)
Různí - Miami Meets Ibiza 2016 (Mystic Production)
Různí - Tanecni Liga 177 (Universal)
Různí - The Lion Guard (soundtrack) (Universal)
Seven Sisters Of Sleep - Ezekiel's Hags (Mystic Production)
Shigeru Umebayashi - Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword Of Destiny (soundtrack) (Sony Music)
Simone Kermes - Love (Sony Music)
Sindrome - Resurrection - The Complete Collection (Sony Music)
Steel Panther - Live From Lexxi'S Mom'S Garage (Mystic Production)
Steel Panther - Live From Lexxi'S Mom'S Garage (Limited Editon) (Mystic Production)
Tal & Groethuysen - The Art Of Tal & Groethuysen (10CD) (Sony Music)
Temisto - Temisto (Mystic Production)
The Struts - Everybody Wants (Universal)
Tugan Sokhiev - Prokofiev: Symphony No. 5 & Scythian Suite (Sony Music)
Violent Femmes - We Can Do Anything (Mystic Production)
Wildernessking - Mystical Future (Mystic Production)
Zubin Mehta - Zubin Mehta Conducts Brahms (8CD) (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Anvil - Anvil Is Anvil (Mystic Production)
Beach Boys - The Beach Boys Party! (Universal)
Birth Of Joy - Get Well (Mystic Production)
Club Cheval - Discipline (Warner Music)
Devilskin - We Rise (Mystic Production)
Esperanza Spalding - Emily's D+Evolution (Universal)
Frank Zappa - Teenage Rockin Combo (Bertus)
Hacktivist - Outside The Box (Warner Music)
Kitty In A Casket - Kiss & Hell (Mystic Production)
Lissie - My Wild West (Mystic Production)
Loretta Lynn - Full Circle (Sony Music)
Miike Snow - iii (Warner Music)
Nasty Savage - Indulgence (Mystic Production)
Nasty Savage - Nasty Savage (Mystic Production)
Oceans Of Slumber - Winter (Sony Music)
Redemption - Art Of Loss (Mystic Production)
Sabaton - Heroes On Tour (Mystic Production)
Sara Bareilles - What's Inside: Songs From Waitress (Sony Music)
Seven Sisters Of Sleep - Ezekiel'S Hags (Mystic Production)
Sindrome - Resurrection - The Complete Collection (Sony Music)
Tsjuder - Kill For Satan / Demonic Possess (Mystic Production)
Violent Femmes - We Can Do Anything (Mystic Production)

Reedice:
Janis Joplin - Janis: Little Girl Blue (Original Motion Picture Soundtrack) (Sony Music)
JiřÍ Schelinger / F. R. Čech - Hrrr na ně…Nám se líbí… Tucet bonusů (Supraphon)
Jonas Kaufmann - Mascagni: Cavalleria Rusticana - Leoncavallo: Pagliacci (DVD) (Sony Music)
Jonas Kaufmann - Mascagni: Cavalleria Rusticana - Leoncavallo: Pagliacci (BluRay) (Sony Music)
Jonas Kaufmann - Verdi: La Forza Del Destino (DVD) (Sony Music)
Jonas Kaufmann - Verdi: La Forza Del Destino (BluRay) (Sony Music)
Laura a její tygři - Žár trvá / Továrna na sny (Supraphon)
Nasty Savage - Indulgence (Mystic Production)
Nasty Savage - Nasty Savage (Mystic Production)
Soundgarden - Hands All Over (Mystic Production)
Tsjuder - Kill For Satan / Demonic Possess (Mystic Production)

NÁZORY
  • John Williams (Vojta Chudláský, 06.03.2016 19:31) Reagovat

    Jedná se o jiného Johna Williamse. Né toho co skládá filmovou hudbu.

    • Re: John Williams (Tomáš Parkan - autor, 06.03.2016 19:42) Reagovat

      Jestli máte na mysli onu bezmála šedesáti-diskovou kolekci zmíněnou v "Dále vychází", tak máte samozřejmě pravdu. Tam jde o Johna Williamse - klasického kytaristu. Onen tag se nám tam přiřazuje automaticky a hlavně tyto muzikanty nemáme nijak odlišené.

  • Roman Dragoun (honza268, 06.03.2016 20:30) Reagovat

    Dragouna poslouchám už skoro 40 let a nyní se dozvídám, že hraje "hardcore punk".
    Doporučuji autorovi článku, aby přestal hulit trávu aspoň když píše
    a místo toho si občas poslechl nějakou muziku, třeba Dragouna.
    Přeji všem hezký den.

    • Re: Roman Dragoun (Anonym, 06.03.2016 20:35) Reagovat

      Hard core Punk mě taky pobavil :-)).
      A Esperanza Spalding je Brazilka.

      • Re: Roman Dragoun (Tomáš Parkan - musicserver.cz, 06.03.2016 22:04) Reagovat

        Že kolegyně zapomene upravit žánr, ještě neznamená, že musí užívat omamné látky. I přes vaši velmi hrubou a nemístnou reakci se za chybu omlouváme.

        Co se týče Esperanzy Spalding, zjevně každý mluvíme o jiné Esperanze Spalding. Já jsem psal o americké zpěvačce narozené v roce 1984 v Portlandu v americkém státě Oregon.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Themroc Sia U2 Taylor Swift Rush Bono Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu