"Control" je geniální spojení elektronických Chase & Status a punkerů Slaves

26.02.2016 15:11 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Chase & Status je britské elektronické duo, které vzniklo v roce 2003 v Londýně. Dvojice za svou kariéru spolupracovala s nejrůznějšími umělci a stačila nahrát tři desky. Poslední vyšla v roce 2013 pod názvem "Brand New Machine" a přispěli na ni například Major Lazer či britský soulový zpěvák Moko.

Tentokrát však muzikanti spojili síly s odlišnými umělci než z oblasti rapu či popu. V jejich nové skladbě "Control" si totiž zahostovali další Britové Slaves. Punkoví inovátoři, kteří vydali v roce 2015 oceňovaný debut "Are You Satisfied?", patří mezi nejskloňovanější jména současné mladé punkové a rockové scény.

Chase & Status tak vypustili první kousek ze své připravované čtvrté nahrávky a tahle srážka punkové divokosti a elektronické údernosti v duchu The Prodigy se nesmírně vyvedla. Píseň "Control" je opravdu odzbrojující a při explodujícím refrénu až mrazí. Obě dua do písně totiž vetkla svůj osobitý rukopis a Chase & Status skvěle stylové rozdílné světy spojili. Navíc atmosférický černobílý videoklip umocňuje již tak dobrý dojem. Takhle se dělá progresivní a zároveň líbivá hudba.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY