shop.musicserver.cz
Zaz - Sur La Route (DVD)

Zaz na DVD "Sur La Route" velebí i Colours Of Ostrava

Vydáno: 13.03.2016 09:09 v sekci Recenze - Milan Menčík | foto: Markéta Bínová

Být fanouškem Zaz je v poslední době celkem drahá záležitost. V České republice i na Slovensku začíná mít koncertů jako máku a hned tři měsíce po vydání DVD "Paris, Encore!" pouští na trh další nosič s názvem "Sur La Route". Proč tak rychle?

7/10

Zaz - Sur La Route (DVD)

Vydáno: 26.02.2016
Celkový čas: 1:48:00

Skladby: Intro, On Ira, La Vie En Rose, Le Long De La Route, Cette Journée, Éblouie Par La Nuit, La Révolution Des Colibris, Comme Ci, Comme Ca, La Lune, Si, Trop Sensible, Si Je Perds, Samba Em Preludio, La Fée, Minor Swing, Doxy, Laissez-moi, Déterre, Je Veux, Dos Gardenias, Si Jamais Jóublie

Vydavatel: Warner Music

Nový živý komplet se dá vnímat i jako jakási odpověď na předchozí především jazzový a swingový projekt "Paris, Encore!". Zaz totiž hraje mnohem více barvami a dokázat se to snaží i na novém nosiči. Jako základ mu posloužilo světové turné z přelomu let 2014/2015, které čítalo třiadevadesát vystoupení. Je ale potřeba si vysvětlit několik věcí. Od DVD nečekejte pouhý záznam koncertu. Jeho záběr je z velké míry dokumentární, a také proto se promítal ve francouzských kinech. Velký důraz je kladen na oblasti Jižní Ameriky a Latinské Ameriky. Právě zdejší kraj Isabelle Geoffroy opravdu miluje.

Forma dokumentu byla jistě skvělá pro francouzské diváky v kinech. DVD v tom nejmodernějším formátu je plné přírody a barev, zvuk 5.1 nabízí posluchačům veškerý komfort a francouzští diváci se o svém idolu hodně dozví. Záměrně píšu francouzští, protože dokument obsahuje mnoho dlouhých monologů zpěvačky.

Ta by svá výmluvná ústa mohla často používat i jako kulomet, s takovou kadencí pálí slovo za slovem. Pokud neumíte zrovna francouzsky, můžete si alespoň pustit anglické či německé titulky, ale ani zdatní angličtináři/němčináři nemají moc šanci v té rychlosti stíhat číst a ještě přitom se kochat často nádhernými záběry přírody z různých částí zeměkoule.

Jistě ale i tak se dá pochytit, že Zaz není žádná hvězda, které by pršelo do nosu, ráda si zajde přímo za svými fanoušky, nepotřebuje žádný komfort a není těžké jí věřit, když vysvětluje, jak je pro ni důležité, když jsou fanoušci šťastní, a jak si je vědoma i těch nejposlednějších pomocníků při turné. Každý z nich tvoří nedílnou součást pečlivě namazaného mechanismu, ať už se jedná o muzikanty, zvukaře, dělníky, kteří chystají pódium, nebo lidi, kteří se starají o její pohodlí v zákulisí.

Je normálním člověkem, který se rozpláče při zpívání písně u ohýnku, je hodně akční, v Montrealu ve speciálním autě pluje po řece, v Jižní Americe zase pozoruje tančící děti a v Chile si klidně zazpívá s fanoušky čekajícími u vstupu na její koncert. Fanoušky z České republiky určitě potěší, že část DVD patří i festivalu Colours Of Ostrava. Zaz je fascinovaná tím, jak jsou ulice města v průběhu akce naprosto vylidněny a vzpomíná na pětiminutový aplaus, který jí zdejší fanoušci věnovali při posledním vystoupení.

Cédéčko

Jak už je naznačeno v článku, součástí kompletu je i audio CD. Na něm nenaleznete ani zdaleka všechny písně, které se nachází na DVD. Je jich zde pouze polovina a stopáž sotva překračuje třičtvrtěhodinku. Tracklist CD je následující: On Ira, Le Long De La Route, Cette Journée, Eblouie Par La Nuit, Comme Ci, Comme ça, Si, Si Je Perds, La Fée, Déterre, Je Veux, Si Jamais J'oublie. Posledně jmenovaná píseň je na rozdíl od ostatních živáků studiovým singlem.

Hudebně je DVD mnohem víc podobnější nedávným koncertům, které Zaz odehrála u nás, než to předchozí. Chybí zde pouze písně z alba "Paris" a můžeme zde vidět Zaz takovou, jak ji známe. Divokou i klidnou, emotivní, v dokumentárních částech přemýšlející o věcech, kterých si ostatní ve zběsilém rytmu života ani nevšimnou nebo nemají čas se jimi zabývat.

Vůbec by nevadilo, kdyby videoklip k novému singlu "Si Jamais J'oublie" byl bonusem DVD, i když se jedná o obrazový sestřih tohoto dokumentu. Takto musíte vzít zavděk tím, že výborná novinka zní pouze jako podkres závěrečných titulků. A ještě jednu drobnou vadu na kráse DVD má - chybějící tracklist na obalu nosiče. Je totiž diametrálně odlišný a mnohem bohatší než ten, který se nachází na CD a na obalu jej najdete vytištěný velkým písmem. I přes problémy s titulky DVD dobře ubíhá a po hodině a tři čtvrtě si řeknete - je škoda, že už je konec.


NÁZORY
  • Po celé naší vlasti probíhají diskuse, s... (Anonym, 24.03.2016 23:20) Reagovat

    Po celé naší vlasti probíhají diskuse, shromáždění, rozhovory na všech úrovních, v okresech, krajích, v republikách i v celostátním měřítku. Vyslovují se svobodně různé názory, návrhy a provádějí se personální změny. O co v podstatě jde poctivým lidem? Uchovat vše dobré, čeho se u nás za léta dosáhlo, navázat na to, odstranit chyby, omyly, deformace, ke kterým rovněž došlo, a hlavně dát lidem jistoty jejich života dnes a perspektivu do dalších let. Já osobně si vysoce vážím všelidové diskuse, ve které je nesmírné množství pozoruhodných názorů, někdy přirozeně i rozporných, jak to v takovýchto situacích bývá, při hledání demokratických forem našeho socialistického státu.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Páteční Metronome Prague se dal do pohybu (nejen větrného) (24.06.2023 16:25)
- Naživo: Vlažný potlesk pro Zaz. Hvězdu druhého dne Metronome Prague zastínila Jana Kirschner (24.06.2023 12:38)
- Fotogalerie: Metronome Prague pokračoval se Zaz, Editors, Janou Kirschner, Zrním a dalšími (24.06.2023 11:30)
- Na Metronome Prague bude radost rozdávat i Zaz (10.01.2023 09:46)
- Naživo: Zaz své oblíbené Česko znovu pobavila. Jen to tentokrát bylo opačně (27.10.2022 07:42)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2021 podle musicserveru (40-31) (24.01.2022 18:00)
- Zaz přijede v říjnu 2022 do Prahy (15.12.2021 10:35)
- Recenze: Se Zaz si tentokrát moc nezatančíte. Na intimním albu "Isa" zpěvačka obnažuje svou duši (15.11.2021 00:00)
- Video: Zaz tvoří v klipu "Le jardin des larmes" pár s Tillem Lindemannem. Dobře to s nimi však nedopadne (10.11.2021 11:53)
- Nové desky 42/2021 - od Eltona Johna přes Lanu Del Rey po Biffy Clyro (27.10.2021 08:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu