The View odehráli celkem rutinní koncert

15.02.2016 07:00 - Jaroslav Hrách | foto: Martin Chochola / musicserver.cz

Začátkem února se k nám po čtyřech letech vrátili skotští indie rockeři The View. Opět zavítali do pražského Lucerna Music Baru, kde tuzemskému publiku představili svou poslední studiovou nahrávku "Ropewalk". Předskakovala jim liverpoolská kapela The Stamp.

Live: The View + The Stamp

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 6. února 2016
setlist: Glass Smash, Grace, Wasted Little Djs, Underneath The Lights, Living, Happy, Walls, How Long, Skag Trendy, Cracks, Under The Rug, Face For The Radio, The Don, Wasteland/Typical Time, Voodoo Doll, Shock Horror, Sunday, Same Jeans, Superstar Tradesman

The View, Lucerna Music Bar, Praha, 18.9.2012
© Martin Chochola / musicserver.cz
Skotští hudebníci The View nejsou žádní nováčci. Začínali jako puberťáci v roce 2005 a od té doby mají na kontě již pět studiových nahrávek. Loni oslavili desáté výročí a při té příležitosti vydali pátou desku pojmenovanou "Ropewalk", kterou nám přijeli představit naživo do pražského Lucerna Music Baru. Nebyla to jejich první zastávka u nás, na tom samém místě hráli již před čtyřmi lety.

Lucerna Music Bar nebyl ten večer zrovna narvaný, v publiku převažovaly spíš fanynky než fanoušci. Začátek byl avizován již na sedmou hodinu, ale liverpoolská kapela The Stamp, která se zhostila role předskokana, začala hrát až chvíli po půl osmé. Zpočátku se jevila jako průměrná britská kytarovka bez nápadu. Možná to bylo mírnou nervozitou, která z nich vyzařovala. Až někdy v polovině se to trochu zlomilo a došlo na pár vcelku chytlavých písní, během kterých jsem se přistihl, že si podupávám do rytmu. Takže ve výsledku to nebylo žádné zklamání.

The View, Lucerna Music Bar, Praha, 18.9.2012
© Martin Chochola / musicserver.cz
Po chvilce čekání se na pódiu objevili samotní The View. Na to, že fungují již přes deset let, působili celkem skromně. Bez dlouhého zdržování odstartovali svůj koncert skladbou "Glass Smash".

Pátrám v paměti nad momentem, který bych z celého večera mohl úplně nejvíc vyzdvihnout, ale žádný nenacházím. The View hráli dobře, ale ničím výrazným nezaujali ani neuchvátili. Přitom mají plno skvělých refrénů, do kterých mohli dát plno energie a pořádně vyburcovat publikum. Takhle to byl jen tuctový koncert.

The View, Lucerna Music Bar, Praha, 18.9.2012
© Martin Chochola / musicserver.cz
Během celé hodiny a půl, co byli na pódiu, stihli odehrát devatenáct songů. Byly mezi nimi i svěží novinky z posledního alba - "Under The Rug", "Living" či "Voodoo Doll", přičemž obzvlášť poslední jmenovaná skladba se dočkala velmi vřelého přijetí. Dostalo se i na ověřené hity v podobě "Grace", "How Long" nebo "Shock Horror". Na závěr svého vystoupení si nechali svůj nejznámější singl "Same Jeans" z roku 2007, který se v hitparádách zaslouženě vyšplhal na vysoké pozice. O důstojný konec se kapela postarala se svým druhým singlem "Superstar Tradesman".

Nedá se říct, že by The View odehráli špatný koncert, ale něco tomu chybělo. Celé se to zdálo dost rutinní a bez energie, jako kdyby si to vůbec neužívali a hráli jen proto, že musí. Tím pádem i publikum vystoupení příliš neprožívalo. Ale snad si aspoň věrní fanoušci koncert opravdu užili.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY