Lemmy se dočká posmrtné pocty. Na Grammy mu zahrají Hollywood Vampires

06.02.2016 17:25 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Na přelomu roku zasáhlo hudební svět několik tragických úmrtí zásadních ikon. Frontman britských metalistů Motörhead - Lemmy Kilmister - zemřel 28. prosince v Los Angeles. Už 15 února se mu dostane pocty během 58. udílení cen Grammy. To se bude konat v losangeleském Staples Centre a v průběhu večera vystoupí Ellie Goulding, The Weeknd či Adele. Odkazu Lemmyho se ale bude věnovat americká rocková kapela Hollywood Vampires.

Jejími členy jsou Alice Cooper, Johnny Depp a Joe Perry. Kapela by mimo nové pecky "As Bad As I Am" ráda zahrála i patrně největší hit Motörhead "Ace Of Spades". "Domnívám se, že Lemmy k nám patří. Vždy s ním byla zábava. Najděte někoho, kdo Lemmyho neměl rád. Byl jedním z těch chlapíků, které nebylo možné nemít rád," řekl Alice Cooper v rozhovoru pro magazín Rolling Stone.

Hollywood Vampires vznikli jako pocta skupině muzikantů, kteří hrávali v sedmdesátých letech minulého století a říkali si Hollywood Vampires. Řadili se mezi ně i John Lennon, Joe Walsh, Klaus Voormann, Keith Moon, Ringo Starr, Micky Dolenz či Harry Nilsson. Loni vydali eponymní debut. Už 12. února by měla vyjít jeho reedice včetně vzpomínané nové skladby a dvou předělávek "7 And 7 Is" od Love a "I Am A Boy" od The Who.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY