Zemřel kytarista Glenn Frey, zakládající člen legendárních Eagles

19.01.2016 08:53 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Hudební svět přišel o dalšího výjimečného umělce. Ve věku šedesáti sedmi let zemřel kytarista Glenn Frey, jeden ze zakládajících členů legendární americké rockové kapely Eagles.

Tu Glenn založil v roce 1971 společně s Donem Henleyem, Berniem Leadonem a Randym Meisnerem a během krátké doby se tato čtveřice z Los Angeles etablovala mezi nejúspěšnější americké rockové kapely. Během své kariéry získala šest prestižních cen Grammy, pět American Music Awards a s šesti svými alby se vyhoupla na první příčku americké prodejní hitparády.

Asi nejznámější je jejich hit "Hotel California", po kterém následovalo v roce 1976 i stejnojmenné album. To je jednoznačně nejúspěšnější v celé diskografii formace a do dnešního dne se ho prodalo přes dvaatřicet miliónů kusů. Posledním počinem kapely byla deska "Long Road Out Of Eden", po které následovalo i velké světové turné, během kterého Eagles v červnu 2009 vystoupili i v Praze. Aktivně ale koncertovala ještě v létě minulého roku, kdy absolvovala speciální šňůru pojmenovanou "History Of The Eagles".

Zdravotní stav Glenna Freye nebyl dle členů kapely poslední týdny sice dobrý, ale všichni věřili, že se opět zlepší. Bohužel už se tak nestalo a zpěvák a kytarista v pondělí 18. ledna v New York City podlehl kombinaci zánětu žlučovodů, kloubů a zápalu plic.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY