Metalová diva Doro to v Praze opět rozpálila

19.12.2015 20:41 - Spolupracovník redakce | foto: facebook interpreta

Warlock, Judas Priest - formace, které o posledním pátku před Vánocemi přiblížila a spojila Doro se svou kapelou. V rámci právě končícího turné zavítala i do stověžaté, kde se svým ryze pánským doprovodem odehrála jakési best of napříč svojí kariérou, a dala tak mnohým fans předčasný dárek pod stromeček.

Live: Doro

support: Archer
místo: MeetFactory, Praha
datum: 18. prosince 2015
setlist: I Rule The Rules, Raise Your Fist In The Air, Earthshaker Rock, Burning The Witches, Fight For Rock, The Night Of The Warlock, Without You, Chained, True As Steel, Hellbound, Metal Racer, Für Immer, Haunted Heart (+ drum solo), You're My Family, Breaking The Law, All We Are (+ twin guitar solo), Unholy Love, Revenge, Love Me In Black, Metal Tango

Masters Of Rock (Doro Pesch), areál likérky Rudolfa Jelínka, Vizovice, 15.-18.7.2010
© Zdeněk Němeček
Smíchovské MeetFactory přivítalo německou metalovou zpěvačku Doro. Jelikož nové album je zatím v nedohlednu a od vydání "Raise Your Fist" už utekly vesměs tři roky, finišující koncertní štace s letopočtem 2015 je tak spíše ohlédnutím zpátky, do historie a platné současnosti v hudební kariéře této dračice od blízkých sousedů. Část návštěvníků (prostor byl zaplněn tak akorát) se již při první vypalovačce "I Rule The Rules" dostala do správné rockové nálady a ve střední části klubu se objevili první skandující nadšenci. Avšak ani na druhou písničku "Raise Your Hands In The Air" se Doro nepodařilo přimět strany mimo střed k něčemu víc než jen ke kývání hlavou. Pozdravila tedy publikum, přidala pár slov v češtině ("Jak se máte?") a zeptala se: "Máte rádi old school metal?" Tady už si zřejmě všichni uvědomili, že jsou na metalovém koncertě a ne doma u televize a začali si skladby "Burning The Witches" a "Hellbound" konečně pořádně užívat.

Rodačka z Düsseldorfu přímo sršela energií a dobrou náladou a konečně se jí podařilo něco ze svého nadšení předat taky fanouškům. Každou skladbu si řádně uvedla a u mnohých také přiblížila, na kterém albu ji lze najít. Mezi jednotlivé sloky prakticky každého kousku zařadila (za doprovodu výrazů "Yeah-Yeah") téměř tělocvičné cviky na protažení paží a výrazného metalového házení čím dál blonďatější hlavou.

Doro, MeetFactory, Praha, 18.12.2015
© Doro archiv
Během (původně) balady "Without You" se dostali do popředí také kytaristé a kromě svého hudebního umu publikum pobavili svými vtípky a grimasami. Po nadupané "Haunted Heart" přišlo na řadu představování členů kapely a sólo bicáka Johnnyho Dee, které si náležitě užíval. "Tohle že je Praha v pátek večer?" a přidával, dokud fanoušky nedostal pořádně do varu. Vrcholem večera pak byla kompozice "Breaking The Law" od legendárních Judas Priest a především mantrický hymnus "All We Are" (pořádně natažený o skvělá sóla), který se stal symbolem Doro a její tehdejší kapely Warlock. Přídavky byly na přání, a proto jsme mohli slyšet i možná trochu opomíjenou "Unholy Love" nebo srdcervoucí "Love Me In Black".

Na závěr se kapela vyfotila s publikem, což je taková jejich milá tradice, a mezi lidmi se neslo nadšené "Doro je stejně úžasná!", "Tohle byl nejlepší letošní koncert" a samozřejmě také popěvování "All we are, all we are, we are, we are all, all we need". Tato dáma prostě stále umí, se skvěle sehranou kapelou dokáže předávat nakumulovanou energii včetně skvělé komunikace s publikem a je celkem jedno v jaké metalové škatulce se cítí zrovna nejlépe.

Autorkou této reportáže je Lenka Hachová.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY