shop.musicserver.cz

Cesta do hlubin duše Robbieho Williamse

Vydáno: 20.08.2002 05:00 v sekci Recenze - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Robbie Williams není jen tak obyčejný zpěvák. Začínal v chlapecké kapele Take That a po odchodu od ní to vypadalo, že se nad ním zavře voda. Místo toho se však stal jedním z nejúspěšnějších evropských zpěváků. DVD "Nobody Someday" přináší dokumentární film o jeho evropském turné, které mnohé fanynky kvůli některým hláškám či scénám možná nerozdýchají. Ale bavit se u něj rozhodně budou.

8/10

Robbie Williams - Nobody Someday

Celkový čas: cca 140 minut

Vydavatel: EMI Czech Republic

Robbie Williams je bezpochyby současná největší britská hvězda. Je sice pravda, že v USA a v některých dalších státech po něm ani pes neštěkne, ale doma a v kontinentální Evropě je jedinečným umělcem, který prodává miliony desek, milují ho fanynky, ale navíc ho poměrně bezproblémově respektuje i kritika. Za tím vším stojí samozřejmě jeho osobnost a skvělé písničky. Ale pokud vás zajímá, jaký Robbie skutečně je, pořiďte si DVD "Nobody Someday". Na něm se dozvíte hodně z jeho soukromí i života na turné.

"Nobody Someday" je film, který sleduje Robbieho evropské turné o patnácti zastávkách v létě 2001, přičemž režisérem byl Brian Hill a samotný film se v Británii promítal běžně v kinech, k nám se dostává až v DVD podobě. Rozhodně od tohoto filmu nečekejte nic jako "Spice World", spíše jde o velmi intimní pohled do života slavné hvězdy, která neví, co si s tím vším okolo počít. První hrubý sestřih měl okolo čtyř hodin, konečný pak hodinu a tři čtvrtě. A patří mezi ty dokumenty, které jsou skvělé nejen po formální, ale i po obsahové stránce. Film neukazuje Robbieho jako milého chlapce, který po koncertě jde spát, na všechny se usmívá a vůbec je dokonalý. Hned na začátku přizná, že to nejlepší na téhle práci jsou prachy, ale nic jiného ho na tom v současnosti nebaví. Velmi otevřeně mluví o tom, jak nenávidí koncertování, stejně tak při prvních schůzkách se všemi, kdo se na turné podíleli, přizná, že už nechce fetovat, ani pít alkohol, ale že je závislý na obojím. Během turné jsme svědky toho, jak se proměňuje a opět si začíná koncertování užívat a co - miluje to všemi póry svého těla! Součástí dokumentu je samozřejmě i spousta historek a zážitků, nejzajímavější je třeba ten, když na jednom koncertě přiběhl někdo na pódium a shodil Robbieho přes okraj dolů. Téměř to vypadá, jako by právě tento zážitek Williamse probudil a dodal mu chuť zase si života trochu užívat. Pro fanynky budou určitě dost drsné zpovědi týkající se jeho sexuálního života, když po koncertě sbalil nějakou holku, a ráno velmi detailně popisoval, jak to v noci vypadalo. Dočkáme se samozřejmě i spousty hudby, i když málokterá písnička je zaznamenána celá. Dokument je skutečně výborný, jde až na dřeň a ukazuje Robbieho v jeho nejintimnějších chvilkách, přičemž ty mnohdy nejsou ani trochu lichotivé.

Vybavení DVD je více než slušné, kromě anglického 5.1 zvuku a sterea, jsou zde přítomny i titulky v angličtině, němčině, španělštině a francouzštině, stejně tak jsou v těchto jazycích k dispozici i menu a zvukový doprovod, i když jen slova "vypravěče". Ne že by to Čechy nějak zvlášť vytrhlo. Zcela specifické jsou ovšem bonusové materiály v podobě kvízu. Nic totiž není zadarmo, a tak musíte správně odpovídat na různé otázky, které vycházejí z filmu, a odměnou jsou za to různé nepoužité záběry, mnohdy skutečně velmi zajímavé. Patří mezi ně popis jedné noci po koncertě s jednou slečnou, s níž si Robbie jen povídal, rozhovor s ním a jeho nejlepším přítelem Jonathanem Wilkesem a spousta dalšího. Trošku sice naštve, že je třeba kvíz opakovat několikrát, protože se objevují nové otázky a tím pádem i další záběry, ale jejich samotný obsah je více než zábavný. Dále dévédéčko obsahuje už jen (jako vždy) zbytečnou fotogalerii, škoda že zde místo ní není více koncertních záznamů, protože naživo je Robbie skutečně excelentní.

DVD "Nobody Someday" patří mezi ty, které stojí za to mít, pokud ovšem máte rádi jeho hlavního aktéra. Dokument je výborný, po formální i obsahové stráce skvěle zpracovaný a rozhodně nepatří mezi ty, kde se jen dozvíte, kde hvězda bydlí a jak ji mají všichni rádi. Možná za pár let bude vypovídat o úplně jiném Robbiem, ale to na tom nic nemění. Jak už napovídá název a titulní skladba, třeba za čas bude Robbie "nikdo". Ale tomu já osobně nevěřím.

NÁZORY
  • Díky za upřímnost (Sim, 19.09.2002 12:49) Reagovat

    Nobody Someday jsem měla možnost vidět na RTL 2 a byla jsem jím nadšená. Už mne štvou všechny ty hvězdy, které se snaží ukázat v co nejlepším světle. Dokumenty o nich obsahují fotky z dětství, "strastiplnou" cestu na vrchol slávy, výpovědi rodičů, učitelů a přátel. Blbost! Ovšem, spousta lidí to sleduje. Robbie ukázal to, jaký skutečně je a zároveň, jací jsme všichni. Jeho výpovědi typu "nenávidím refrén k She's The One" jsou ,myslím, skutečné, pravdivé a lidské. Díky tomuto dokumentu mám Robbieho ráda i jako obyčejného člověka, nejen jako výborného zpěváka.

    • Re: Díky za upřímnost (martin, 28.05.2014 13:28) Reagovat

      je to aj s ceskymi titulkami?

      • Re: Díky za upřímnost (Honza Balušek (šéfredaktor), 28.05.2014 13:31) Reagovat

        Co si teda pamatuju, když jsem to před těmi dvanácti lety viděl :), tak titulky byly určitě jen anglické. Možná i další jazyky, ale čeština určitě ne.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Hudba v TV: Dokument "Robbie Williams" je sondou do jedné komplikované duše (14.11.2023 09:30)
- Robbie Williams konečně nachystal debutové album s projektem Lufthaus (19.09.2023 17:41)
- Netflix představil trailer ke čtyřdílnému dokumentu o Robbiem Williamsovi (05.09.2023 18:28)
- Naživo: Na španělském Mad Cool Festivalu se první den představili Robbie, Lizzo i tanečník Lil Nas X (01.08.2023 16:46)
- Naživo: Robbie Williams v Krakově sršel vtipem, jeho koncert byl výjimečný (19.03.2023 09:35)
- Recenze: Oslavy na jistotu, to je "XXV" Robbieho Williamse (28.12.2022 09:00)
- Robbie Williams odtajnil svůj nový projekt Lufthaus (21.10.2022 13:41)
- Prvotina Robbieho Williamse "Life Thru A Lens" vychází ve výroční reedici (20.10.2022 12:32)
- Robbie Williams si v životopisném seriálu od Netflixu zahraje sám sebe (04.10.2022 16:45)
- Nové desky 36/2022 - od Ozzyho Osbourna přes Parkway Drive po Robbieho Williamse (14.09.2022 20:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu